Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αναδημοσίευση από Τύπο της Ηπείρου : Συνέντευξη των Βασίλη Σιαφάκα και Τάσο Μύταρη, προπονητή και γενικού αρχηγού της Δόξας Κρανούλας!!! (Φύλλο 08/07/2017)



Δεν μας φοβίζει η Γ΄ Εθνική!!!




Βασίλης Σιαφάκας
Προπονητής Δόξας Κρανούλας

Το αποτέλεσμα αυτής της χρονιάς ξεκίνησε από πέρυσι. – Ήμασταν καλύτερη ομάδα από την Ανατολή και αυτό το αποδείξαμε και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια!

“Το αποτέλεσμα αυτής της χρονιάς ξεκίνησε από πέρυσι, την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Όταν ανέλαβα υπήρχε ένας κορμός 12-13  ποδοσφαιριστών και μαζί με τον πρόεδρο πλαισιώσαμε και άλλους ποδοσφαιριστές - καλούς χαρακτήρες για να κάνουμε ένα καλό σύνολο αυτό το πετύχαμε. Κάποιοι που δεν ταιριάζαμε με τη φιλοσοφία μας σιγά-σιγά απομακρύνθηκαν από την ομάδα και κάναμε ένα δεύτερο γύρο εξαιρετικό πέρυσι με παιδιά και χαρακτήρες όπως τους θέλαμε και εγώ είδα ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο, αυτό συνεπάγεται ότι είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα χωρίς γκρίνιες. Πάνω σε αυτούς τους παίκτες προσπαθήσαμε το περασμένο καλοκαίρι να κάνουμε μερικές προσθήκες εκεί που χρειαζόμασταν και επειδή είχαμε και την ομάδα έτοιμη ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε, πήραμε 4-5 παίκτες, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως παίκτες κλειδιά για την ομάδα, ο Άγγελος ο Νάσιος (που ήξερε και την ομάδα) , ο Καρυπιάδης, ο Γκέρη, ο Πάσχος, ο Χαμπίπης, όλοι αυτοί ήταν παιδιά που ξέραμε και τον χαρακτήρα τους και ξέραμε ότι ταιριάζουν στο στυλ του παιχνιδιού, αφού δεν άργησαν να κολλήσουν με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει το πρωτάθλημα.

Εγώ και ο Τάσος (Γενικός αρχηγός) ήμασταν πολύ αισιόδοξοι, μόλις είδαμε το σύνολο που φτιάξαμε από την αρχή. Η πορεία μας ήταν εξαιρετική με μία ήττα και τέσσερις ισοπαλίες, το πήγαμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, γιατί και η Ανατολή είχε ανάλογη πορεία κάτι που εγώ δε το περίμενα. Πίστευα στην ομάδα μου, ήμασταν καλύτερη ομάδα και αυτό το αποδείξαμε και στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια.”



Με την ίδια συνταγή για τη νέα σεζόν!

“Στη νέα περίοδο αλλάζουν τα δεδομένα, αλλά οι παίκτες που είχαμε στο ρόστερ μας, οι πιο πολλοί, έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, τις γνωρίζουν, έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει Α’ Β’ και Γ’ Εθνική, παίκτες που έχουν παίξει στην Κ-20, όπως ο Πάσχος Ορέστης, που έπαιζε στην ΑΕΚ, είναι παιδιά που ξέρουν από δύσκολα πρωταθλήματα και πιστεύω ότι με την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει η ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, δηλαδή στο υπάρχον υλικό θα πλαισιωθεί η ομάδα με κάποιους παίκτες που χρειάζονται σε συγκεκριμένες θέσεις και να ταιριάζουν και με τη φιλοσοφία.
Δεν ξέρω αν πρέπει και αν μπορούμε τώρα να μιλάμε για Β’ Εθνική. Η ομάδα έλλειπε τρία χρόνια από τη Γ’ Εθνική, θα είμαστε καινούργιοι τη νέα περίοδο, αυτό θα το δούμε καλύτερα σε βάθος χρόνου.”

Όταν έχεις τέτοιες εγκαταστάσεις ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έρχεται πιο ευχάριστα για προπόνηση!

“Όταν έχεις τέτοιες εγκαταστάσεις όπως αυτές της Δόξας, ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έρχεται πιο ευχάριστα για προπόνηση. Και όταν θες να κάνεις δύσκολη προπόνηση δε θες ποδοσφαιριστές με τα μούτρα κάτω και να είναι όσο πιο ευχαριστημένοι γίνεται για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από αυτούς.

Δεν ήμασταν καυτή έδρα, ευτυχώς όμως είχαμε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο, μεγάλο το γήπεδο και ευνοεί ομάδες που θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Σαν Κρανούλα ακόμα και σε κακό γήπεδο προσπαθούσαμε να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και αυτό ήταν που μας ευνόησε στο γήπεδό μας.”

Αυτό που ξεκινήσαμε με την ομάδα νέων μας βγήκε με το παραπάνω!

“Ευκαιρίες έδωσα φέτος σε πολλά παιδιά από την ομάδα των Νέων παρ’ όλο που η ομάδα δεν είχε ξεφύγει βαθμολογικά. Παιδιά από την ομάδα Νέων τα έπαιρνα στην αποστολή, τα έβαζα σε παιχνίδια, κάναμε φιλικά και πάντα έπαιζαν παιδιά από την ομάδα των Νέων και όχι ένα ή δύο, χρησιμοποιούσα και τέσσερις και πέντε. Επίσης σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας Νέων έδινα το παρών και είχα και έχω άποψη για όλα τα παιδιά.

Αυτό που ξεκινήσαμε με την ομάδα νέων ,το αρχικό σκεπτικό που είχαμε ,μας βγήκε με το παραπάνω.

Επιλέξαμε προπονητή τον Γιώργο τον Τσιρογιάννη, οποίος είναι για μένα ο καλύτερος προπονητής για αυτές τις ηλικίες, φτιάξαμε ένα σύνολο με παίκτες από ακαδημίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και η συνεργασία που είχαμε με το Γιώργο ήταν τέλεια και δεν πιστεύω να υπάρχει κάπου αλλού. Η ομάδα των Νέων είχε τη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας αλλά και έπαιζε όπως αυτή.

Το θετικό για τη νέα σεζόν είναι ότι ένας παίκτης από την ομάδα των Νέων θα γίνει μέλος της μεγάλης ομάδας.»

Τα προσωπικά μου όνειρα συμβαδίζουν με τα όνειρα της ομάδας. - Προπονητικά θαυμάζω τον Γκουρντιόλα και τον Κυράστα!

Η άνοδος στη Γ’ εθνική, δε το κρύβω από τότε που ξεκίνησα την προπονητική, είναι κάτι που σκεφτόμουν και το ήθελα πάρα πολύ, να έχω μία ομάδα σε αυτήν την κατηγορία, ιδιαίτερα τώρα με την Δόξα Κρανούλας, που έχω τόσα χρόνια εκεί και με αυτή την ομάδα έχω κερδίσει τα πάντα, να έχω και σαν προπονητής και μία άνοδο. Αυτό νομίζω ήρθε λίγο σύντομα, από όσο ασχολούμαι προπονητικά, εγώ το πίστευα και είμαι ευτυχισμένος.

Τα όνειρα τα δικά μου συμβαδίζουν με τα όνειρα της ομάδας, γιατί έχω μια ζωή εκεί πέρα, προς το παρών οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, δε με αφήνουν να ασχοληθώ και να το κυνηγήσω παραπάνω, δε το κρύβω ότι θα το ήθελα, αλλά είναι δύσκολες εποχές και θα πρέπει να αφήσουμε και να θυσιάσουμε άλλα πράγματα και είναι δύσκολο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Προπονητικά θαυμάζω το στιλ ποδοσφαίρου που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Γκουαρντιόλα, ενώ από Ελλάδα μπορεί να αδικήσουμε και κάποιον, είναι πολλοί αλλά μου άρεζε πολύ ο Κυράστας, γιατί έβαζε νέα παιδιά, ανέδειξε νέα παιδιά, αυτοί οι προπονητές μου αρέσουν, οι οποίοι δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Μας ενδιαφέρει και ο χαρακτήρας των παικτών στις μεταγραφές!

“Υπάρχουν παίκτες από την Α’ κατηγορία που θα μας ενδιέφεραν, δεν κοιτάμε από την Β’ κατηγορία γιατί η διαφορά των δύο πρωταθλημάτων είναι σημαντική. Μάλιστα για τους παίκτες που ενδεχομένως να έρθουμε σε επαφή είναι νεαροί σε ηλικία, έχουν παίξει βασικοί στις ομάδες τους αλλά θα δούμε και τον χαρακτήρα τους αν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας μας.

Παίκτες που μπορεί να χαλάσουν το άριστο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και τα αποδυτήρια δεν πρόκειται να έρθουν στη Δόξα.”

Ακούγονται κουτσομπολιά και ψέματα για να χαλάσουν το κλίμα της ομάδας!

“Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα, για ποδοσφαιριστές που είναι κλεισμένοι στην ομάδα, για άλλους ότι παίρνουμε τηλέφωνα, γενικώς ακούγονται χίλια δυο τέτοια. Επειδή δε λειτουργεί έτσι η ομάδα μόλις οριστικοποιηθεί η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου το πρώτο που θα γίνει είναι να μιλήσουν με τους παίκτες που έπαιξαν και ανέβασαν την Δόξα στην Γ’ Εθνική και το λέω με το χέρι στην καρδιά, όλα όσα ακούγονται είναι ψέματα. Αυτά τα κουτσομπολιά γίνονται για να χαλάσουν το κλίμα της ομάδας”

Τη προσπάθεια της Δόξας, δεν πρέπει να την αγκαλιάσει μόνο ο κόσμος της Κρανούλας, αλλά και ο κόσμος των Ιωαννίνων!

“Στην Κρανούλα γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια, από όλους, από το συμβούλιο, τους ποδοσφαιριστές, μέσω της ομάδα μας, της Δόξας Κρανούλας να αναδειχθούν πολλά παιδιά από τα Γιάννενα, από τον τόπο μας και πιστεύω αυτή τη προσπάθεια δεν πρέπει να την αγκαλιάσει μόνο ο κόσμος της Κρανούλας αλλά και ο κόσμος των Ιωαννίνων, γιατί από τη Δόξα να αναδειχθούν πραγματικά ταλέντα. Παιδιά που δεν μπορούν με τη μία να πάνε στον ΠΑΣ Γιάννινα ή να πάνε σε άλλες ομάδες. Είναι ευκαιρία αυτή την ομάδα, έστω και στη δεύτερη προσπάθειά της, γιατί στην πρώτη δεν αγκαλιάστηκε τόσο, να έρθει ο κόσμος κοντά μας.”








Τάσος Μύταρης
Γενικός Αρχηγός



Η ομάδα έχει «κτιστεί» τα τελευταία τρία χρόνια κάνοντας μία επανεκκίνηση!

“Ο απολογισμός για την μέχρι τώρα πορεία δεν είναι μόνο της τελευταίας αγωνιστική χρονιάς,  η ομάδα έχει «κτιστεί» τα τελευταία τρία χρόνια κάνοντας μία επανεκκίνηση, και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας, επειδή η Δόξα απουσίαζε από το τοπικό πρωτάθλημα για δέκα χρόνια, είδαμε πρώτα από όλα την ποιότητα των τοπικών πρωταθλημάτων αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Έχοντας ιδανικό κλίμα στην Κρανούλα, το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο και όσοι ποδοσφαιριστές ήρθαν σε αυτή την ομάδα, ήρθαν με επιλογή, δεν έρχεται κανένας με το έτσι θέλω.

Για να ενταχθεί σε αυτό το ποδοσφαιρικό club πρώτα από όλα πρέπει να αντέχει το βάρος της φανέλας της Δόξας Κρανούλας, γιατί είναι πάρα πολύ βαριά. Είναι  καταξιωμένη και έχει και πρωταθλήματα αλλά και πολλές διακρίσεις. Πρέπει να αντέχει τον ανταγωνισμό και να έχει τόσο υπομονή όσο και επιμονή.

Με τον προπονητή μας το Βασίλη Σιαφάκα δουλέψαμε πάρα πολύ όλο αυτό τον καιρό με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η επιτυχία στο φινάλε του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το σημαντικότερο κομμάτι για μας γιατί το κτίζαμε σιγά-σιγά, δεν ήμασταν φωτοβολίδα, ενώ το δεύτερο κομμάτι της επιτυχίας μας ήταν η δημιουργία της Ακαδημίας που δημιουργήσαμε στην ομάδα για πρώτη χρονιά η οποία στάθηκε αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα των νέων και για λίγο δεν μπορέσαμε να πιάσουμε την τετράδα και να συμμετέχουμε στο final-four της κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά δεν ήταν δύο ταχυτήτων, αφού υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να δυσκολέψουν τους δύο πρωταγωνιστές (Κρανούλα και Ανατολή), απλά στη Δόξα θέλουμε να δίνουμε παραπάνω από τις δυνατότητές μας αγωνιστικά, να στεκόμαστε αντάξια, γιατί αν δε γίνει αυτό μπορεί να υπάρξει και διασυρμός.”

Σε γηπεδικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει κάτι ισάξιο από δω έως τη Ναύπακτο!

“Οι γηπεδικές μας εγκαταστάσεις εκτός από ότι ξεχωρίζουνε διατηρούνται και με πάρα πολύ προσωπική εργασία από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Όλα αυτά αν δε τα συντηρήσουμε από μόνοι μας είναι λογικό κάποια στιγμή μπορεί να εγκαταλειφθούν και καυχιόμαστε γι’ αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Κρανούλα αφού δεν υπάρχει κάτι ισάξιο από δω έως τη Ναύπακτο. Μάλιστα πρόσφατα που κάναμε τη φιέστα με την ομάδα του Κομπότι της Άρτας βγάζαν φωτογραφίες και βίντεο από τις εγκαταστάσεις μας αλλά και τα λάβαρα όπου έχει ταξιδέψει η ομάδα μας.”

Η επιτυχία της ομάδας είναι ότι δούλεψαν και τα τρία τμήματα!


“Τη δεύτερη χρονιά που βρίσκομαι κοντά στην ομάδα σαν Τεχνικός σύμβουλος, κάναμε ένα τεράστιο επίτευγμα, να καταφέρουμε να στεφθούμε πρωταθλητές ΕΠΣΗπ κερδίζοντας και το εισιτήριο ανόδου στη Γ΄Εθνική και χαιρόμαστε γι’ αυτό γιατί επιτεύχθηκε με πολύ κόπο.
Η επιτυχία της ομάδας είναι ότι δούλεψαν και τα τρία τμήματα και η διοίκηση και ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές, υπήρχε μία κατανομή την οποία ξέραμε τι γίνεται στη ζωή μας το πόσο δύσκολα περνάμε και με τις οικογένειές μας και με τις δουλειές μας. Στα παιδιά περάσαμε το μήνυμα ότι είναι ερασιτεχνικό, είναι χόμπι, να περνάμε καλά, να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της κοινωνίας και να ερχόμαστε άδειοι και να φεύγουμε γεμάτοι, ώστε να έχουμε διάθεση για να κάνουμε και άλλα πράγματα στη ζωή μας. Το μυστικό αυτής της ομάδας αυτή η οικογένεια, λειτουργούμε σαν οικογένεια άλλα και ομάδα.”

Δεν μας φοβίζει η Γ΄ Εθνική!

“Οι στόχοι θα οριοθετηθούν με τη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή μας Βασίλη Σιαφάκα αλλά και τη διατήρηση του ρόστερ της ομάδας με το οποίο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και με κατάλληλες προσθήκες να ενισχύσουμε και να ολοκληρώσουμε το ρόστερ της Δόξας.
Οι αγωνιστικοί στόχοι θα οριοθετηθούν με την απόφαση για το πόσοι όμιλοι και πόσες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτούς. Δεν μας φοβίζει η κατηγορία, στο παρελθόν η Κρανούλα όταν συμμετείχε στη Γ’ Εθνική ήταν δύο όμιλοι (Βόρειος και Νότιος), αυτό κυρίως που θα γίνει φέτος μας θυμίζει περισσότερο μια παλιά Δ’ Εθνική. Επίσης ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορία όπως η Φιλιππιάδα, το Κομπότι αλλά και άλλες δεν είναι κάτι το φοβερό. Με λίγη προσοχή μπορεί να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα και πρωταθλητισμό, αν δε κάνεις πρωταθλητισμό δεν κάνεις τίποτα σε αυτή την κατηγορία .
Το ρόστερ της ομάδας είναι έτοιμο γι’ αυτή την κατηγορία, αφού τα 3/4 της ομάδας έχουν παίξει σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και ο μέσος όρος ηλικίας είναι χαμηλός εκτός από δύο άτομα όλοι οι υπόλοιποι είναι μέχρι 30-32 ετών και έχουν πολλές παραστάσεις από την επαγγελματική κατηγορία.”

Την ακαδημία την αγκαλιάσαμε αλλά και μας αγκάλιασε!
“Στο διαδίκτυο υπάρχει σελίδα της ομάδας αλλά υπάρχουν και τα τηλέφωνα των υπεύθυνων για να μπορέσουν κάποια παιδιά να έρθουν και να γραφτούν. Είναι γεγονός ότι την ακαδημία την αγκαλιάσαμε αλλά και μας αγκάλιασε. Μάλιστα δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά ότι την επόμενη μέρα θα είναι στη Γ’ Εθνική. Ενώ σε σχέση με τις άλλες ακαδημίες ένας ποδοσφαιριστής θα πηγαίνει να παίξει σε τοπικό πρωτάθλημα, αυτό το κίνητρο που δίνουμε στα παιδιά της ακαδημίας μας μπορεί τα ίδια να μην το είχαν σκεφθεί ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους”


Είναι δυνατόν στα Γιάννινα να μη μπορούμε να αναδείξουμε ένα μπακ, ένα στόπερ, ώστε να παίξουν στον ΠΑΣ Γιάννινα;;;”

“Η συμμετοχή ομάδας από την περιοχή μας στη Γ’ Εθνική είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές και αν κάποιος μπορεί να παίξει σε μια ομάδα Γ Εθνικής και έχει όλα τα εχέγγυα γιατί να μην ανέβει παραπάνω. Διαφορετικά πρέπει να είσαι πολύ μεγάλο ταλέντο για να πας στο ΠΑΣ Γιάννινα και για να μη γελιόμαστε επειδή είμαστε του ερασιτεχνικού δεν πάει κανείς στον ΠΑΣ Γιάννινα τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα κλειστό club και λειτουργεί με τις δικές του μονάδες δεν έχει πάρει ούτε ένα ταλέντο την τελευταία δεκαετία και είμαστε πάνω από 70 ομάδες στην περιοχή. Δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για ταλέντα της περιοχής, είναι δυνατόν στα Γιάννινα να μη μπορούμε να αναδείξουμε ένα μπακ, ένα στόπερ, ώστε να παίξουν;;;”

Πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε οι γηπεδικές εγκαταστάσεις!

“Για να γίνει ένα κλικ παραπάνω πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Αν εξαιρέσουμε τα αποδυτήρια, που βασικά αν δεν είσαι νοικοκύρης στα αποδυτήριά σου δεν μπορείς να έχεις και καλό γήπεδο και στη συνέχεια πας στον αγωνιστικό χώρο. Σχετικά με το γήπεδο της ΕΠΣ που το χρησιμοποιούνε πολλές ομάδες, με αποτέλεσμα να χάνονται και οι έδρες, τα χωριά, έτσι δε ξέρεις ποιον αντιπροσωπεύουν. Αυτές οι ομάδες είναι με ημερομηνία λήξεως, χάνονται.”

Καλό είναι όλος ο κόσμος των Ιωαννίνων να αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια που θα κάνουμε στη Γ’ Εθνική!

“Αυτή την προσπάθεια που κάνει η Δόξα Κρανούλας, πρέπει να την αγκαλιάσουν όχι μόνο η ΕΠΣΗπ, ο Δήμος αλλά και όλες οι ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Καλό είναι να έρθουν να δουν πως δουλεύει μια ομάδα επαγγελματικά, εκτός  του ΠΑΣ Γιάννινα,  και να είναι κοντά γιατί αν κάποιος αξίζει και μπορεί να παίξει σε αυτήν την ομάδα έχει ακόμα ένα κίνητρο. Αυτή τη στιγμή εκτός από τον ΠΑΣ και τις ερασιτεχνικές ομάδες υπάρχει ένα ακόμα σωματείο σε ένα ενδιάμεσο σκαλοπάτι όπου για κάποιον ποδοσφαιριστή μπορεί να είναι ένα βήμα για να ανοίξει τα φτερά του για μεγαλύτερες κατηγορίες.
Καλό είναι όλος ο κόσμος των Ιωαννίνων να αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια που θα κάνουμε στη Γ’ Εθνική. Μόνο όφελος θα υπάρξει από αυτή τη συμμετοχή στην Γ’ Εθνική κατηγορία”






















 ΒΑΓΟΥΡΔΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου