Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η μπάλα τιμωρεί στην αντεπίθεση, Ανατολή - Απόλλων Ευπαλίου : 2-4!!!




Δεν ξεκίνησε καλά ούτε στις εντός έδρας υποχρεώσεις της στη Γ΄ Εθνική η ομάδα της Ανατολής και ηττήθηκε με σκορ 2-4 από τον Απόλλων Ευπαλίου (ομάδα από τη Φωκίδα) στο Ενωσιακό γήπεδο.

Οι «Πόντιοι» αν και ξεκίνησαν καλά, αφού προηγήθηκαν δυο φορές στο 1ο ημίχρονο, στην επανάληψη ήταν πολύ νευρικοί μέσα στο γήπεδο. Έπαιζαν πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να δεχτούν τρία τέρματα σε αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και δοκάρια, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ανατολή ήρθε στο 15΄, όταν ο Χριστακόπουλος με βαθιά μπαλιά βρίσκει τον Τσουμάνη αριστερά, αυτός τη σπάει στον Σκανδάλη που σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κοντογιώργης αποκρούει.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως ο Τσουμάνης με ωραία ενέργεια και παράλληλη πάσα από αριστερά, κακό διώξιμο της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο επερχόμενος Φωλίνας δεν αστοχεί για το 1-0. Η χαρά δεν κρατάει πολύ για τους γηπεδούχους, αφού στο 25΄ ο Μαλλάτος ανατρέπει τον Ρουμπάτο εντός περιοχής και δίνεται πέναλτι. Το εκτελεί εύστοχα ο Φλέγκας Γ.  και κάνει το 1-1.


Οι φιλοξενούμενοι μέχρι τότε δεν είχαν απειλήσει στο ματς και ούτε το έκαναν μέχρι την ανάπαυλα. Στο 44΄ ο Σκανδάλης βγάζει ωραία κάθετη πάσα στο Φωλινα, αυτός σε φάση τετ-α-τετ με τον Κοντογιώργη δεν μπορεί να τον νικήσει. Κάτι που γίνεται στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από τον Χριστακόπουλο, όταν δέχεται τη μπάλα από ωραία ασίστ του Νούγια και με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 2-1.


Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν αρκετά νωρίς και στην Ανατολή υπήρχε έντονη νευρικότητα. Στο 50΄ ωραία κούρσα του Παναγιωτόπουλου από δεξιά σε φάση αντεπίθεσης, πασάρει παράλληλα και ο Φλέγκας Γ. με σουτ στη κίνηση ισοφαρίζει σε 2-2.

Η Ανατολή απάντησε δυο λεπτά μετά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Γρηγοριάδης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, σουτ του Χριστακόπουλου στην κίνηση, αποκρούει ο Κοντογιώργος. Στο 57΄ κι άλλη χαμένη ευκαιρία για την Ανατολή, σέντρα του Νούγια από δεξιά, κεφαλιά του Σκανδάλη από πολύ κοντά, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Σα να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες, στο 78΄ο γκολκίπερ Κοντογιώργος κάνει το βολέ, ο Κλιτσινάρης στην προσπάθεια να διώξει στέλνει προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Ρουμπάτος, αφού περνάει και τον τερματοφύλακα Διαμάντη που έχει βγει, σκοράρει για το 2-3.

Στο 80΄ κι άλλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Παπανδρέου με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζει τον Διαμάντη σε απόκρουση. Δεν περνάει ένα λεπτό και ο Ρουμπάτης με ωραίο διαγώνιο σουτ από δεξιά, σημαδεύει το απέναντι κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 85΄ χάνεται μεγάλη ευκαιρία για την Ανατολή να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί έστω και στο φινάλε στο ματς. Ο Δήμος κάνει τη σέντρα σουτ από δεξιά, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Τσουμάνης κάνει τη κεφαλιά, σώζει στη  γραμμή ο Κόντος.

Η μπάλα όμως τιμωρεί και στο 89΄οι φιλοξενούμενοι σε φάση αντεπίθεσης καθαρίζουν το ματς, όταν ο Ρουμπάτης πασάρει στον Παπανδρεού, αυτός πλασάρει τον Διαμάντη που έχει βγει εκτός εστίας για το τελικό 2-4.


ΑΝΑΤΟΛΗ : Διαμάντης, Γκούμας (Κατσίφας 82΄), Γρηγοριάδης, Νάσιος (Τζίμας 8΄λ. τρ.), Μαλάτος, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης (Πολυχρόνης 84΄), Χριστακόπουλος, Νούγιας (Δήμος 74΄), Τσουμάνης, Φωλίνας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ : Κοντογιώργης, Φλέγκας (Ευθυμιόπουλος 73΄), Ζέρβας Κ. (Ντερβίσης 60΄), Κουσούλας, Κόντος, Ζέρβας Γ. (Δημητρόπουλος 55΄), Σμπόρας, Παπανδρέου, Ρουμπάτος, Φλέγκας Γ., Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου