Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η ξέφρενη πορεία της Ζωοδόχου και μέχρι...... την 8η θέση!!!





Μετά την Α΄ Ερασιτεχνική ας δούμς πως διαγράφηκαν οι πορείες των ομάδων και στην παρακάτω κατηγορία, αρχίζοντας από τον Α Όμιλο και τις πρώτες 8 ομάδες!

Βάζουμε μέχρι την 8η θέση που βρίσκεται τώρα η Κληματιά, γιατί κάποιες ομάδες, όπως η Αμφιθέα, ο Πωγωνάτος και η Κληματιά, βρέθηκαν για αρκετό καιρό στις υψηλές θέσεις, μέχρι και στην κορυφή της βαθμολογίας.


Αρχικά ας δούμε την πρωτοπόρο Ζωοοδόχο, που έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπους με 53 βαθμούς και τη διαφορά στο +9 από τη δεύτερη θέση. Ο Α.Ο.Ζ. παρά τη σημερινή του θέση δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, αφού στις 5 πρώτες αγωνιστικές είχε 2 ήττες και μια ισοπαλία. Οι ήττες μάλιστα από συν διεκδικητές, όπως Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι, ενώ η ισοπαλία στην έδρα του από την Αμφιθέα. Κάπου εκεί ανέλαβε την ομάδα ο Μανώλης Σκούφαλης και η πορεία της είναι όχι απλά ανοδική, αλλά θα λέγαμε ότι εκτινάχθηκε. Μόνο νίκες, με εξαίρεση το ματς με το Νεοχωρόπουλο εντός έδρας, κατάφερε να φτάσει στο τωρινό αποτέλεσμα από το -7 των πρώτων αγωνιστικών. Στην ανοδική της πορεία πέτυχε σημαντικές νίκες, με Πωγωνάτο, Ροδοτόπι και Σταυράκι στην έδρα της, καθώς και σπουδαία «διπλά», όπως στη Κληματιά (που τότε ήταν ψηλά στη βαθμολογία) και την επική ανατροπή μέσα στην Αμφιθέα. Η πορεία της και οι αριθμοί δείχνουν πως μόνο τυχαία δεν είναι στη κορυφή.


Το Νεοχωρόπουλο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με το Ροδοτόπι, αλλά υπερτερεί λόγω νίκης στο μεταξύ τους ματς, έχει κι αυτό μια σταθερά ανοδική πορεία, αλλά με τα σκαμπανεβάσματα που λογικά θα είχε οποιαδήποτε ομάδα πρωτάρα στην κατηγορία, παρά το ποιοτικό της ρόστερ (κυρίως μεσοεπιθετικά). Η πορεία των «γαλάζιων» βέβαια δεν έχει πουθενά τη μεγάλη κοιλιά, αν εξαιρέσουμε την περίοδο μεταξύ 6ης και 8ης αγωνιστικής, όπου ήρθε η ήττα εντός από Πωγωνάτο και λίγο μετά από τους Αμπελόκηπους, σε ένα επεισοδιακό «3ο ημίχρονο». Από εκεί και πέρα ήρθαν άλλες δυο ήττες, αλλά ήταν ενδιάμεσα σε θετικά αποτελέσματα και δεν ανέκοψαν την θετική πορεία. Σίγουρα και εδώ παίζει ρόλο η αλλαγή προπονητή. Το Νεοχωρόπουλο έχει στις επιτυχίες του ότι δεν έχασε ποτέ από την πρωτοπόρο (μια νίκη και μια ισοπαλία), νίκη με το Ροδοτόπι και δυο νίκες με το Σταυράκι, ενώ έφυγε αλώβητο κι από το Δελβινάκι. Όπως είπαμε ηττήθηκε από Πωγωνάτο και Αμπελόκηπους, αλλά πιο μεγάλη εντύπωση έκαναν οι ήττες, στην πρεμιέρα από Βουνοπλαγιά και από το Κάστρο.


Το Ροδοτόπι τώρα έχει μια πορεία πολύ, αρκετά διαφορετική με τις δυο παραπάνω ομάδες. Ξεκίνησε έχοντας μια πολύ καλή πορεία, με εξαίρεση την ήττα στην 1η αγωνιστική από το Σταυράκι, πηγαίνοντας «τρένο» μέχρι την 12η αγωνιστική, μόνο με νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας «καπαρώσει» για πολύ καιρό τη κορυφή. Κάπου εκεί μπαίνει απότομα φρένο, αφού από την 13η μέχρι την 17η (5 αγωνιστικές) γνωρίζει την ήττα 4 φόρες και πέφτει από την κορυφή απότομα. Τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές πριν τη διακοπή ανακάμπτει και με 3 νίκες και μια ισοπαλία σε 4 ματς καταφέρνει και πάλι να φτάσει τη δεύτερη θέση, αν και μειονεκτεί στην ισοβαθμία με το Νεοχωρόπουλο. Η Πασσαρώνα στην περίοδο της πολύ καλής πορεία της πέτυχε σημαντικές νίκες στις έδρες του Πωγωνάτου και τις Αμφιθέας, όπως και στην έδρα της με αντίπαλο την Κληματιά, που τότε ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Επί του Πωγωνάτου επικράτησε και στην έδρα της, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα στα ντέρμπι με το Σταυράκι, εντός και εκτός, όπως και εκτός με Ζωοδόχο και Νεοχωρόπουλο. Στις ήττες της μεγαλύτερη εντύπωση έκανε το 4-2 από το Κεφαλόβρυσο εκτός έδρας.


Το τέταρτο Σταυράκι ξεκίνησε κι αυτό αρκετά καλά και μέχρι την 8η αγωνιστική είχε μόνο μια ήττα, στην έδρα του από το Νεοχωρόπουλο. Στην 9η γίνεται η δεύτερη ήττα στο ακριτικό Δελβινάκι και ακολουθεί μια ακόμη ανοδική πορεία μέχρι την 13η αγωνιστική, που είχε φέρει τον Α.Ο.Σ. αρκετές φορές μέχρι και την κορυφή. Δυο ματς, όμως, που ακολουθούν ίσως είναι πιο σοβαρή «γκέλα» της ομάδας, ενώ από εκεί και μετά η πορεία της είναι ασταθής. «Χ» με την Πεντέλη στο Ενωσιακό και ήττα από το Κάστρο στο Epirus Sport, ως γηπεδούχος, φέρνουν την ομάδα λίγο πίσω. Συνεχίζει με ένα σερί δυο νικών και πάλι ήττα σε ντέρμπι. Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, πριν τη διακοπή, έρχεται μια ακόμη ήττα και μια ισοπαλία, όποτε πέφτει στην 4η θέση. Το Σταυράκι ως επιτυχίες έχει τη νίκη στην πρεμιέρα με το Ροδοτόπι εντός, αλλά και στην έδρα του, με τη Ζωοδόχο και την Αμφιθέα εντός και εκτός έδρας με την Κληματιά. Δεν τα κατάφερε, όμως, σε κανένα ντέρμπι με το Νεοχωρόπουλο, ηττήθηκε στη Ζωοδόχο και στο Δελβινάκι και άφησε βαθμούς στην Αμφιθέα. Στα ακόμη πιο άσχημα αποτελέσματα, πλην αυτά με Πεντέλη και Κάστρο που προαναφέραμε, είναι και η ισοπαλία εκτός έδρα με το Πετσάλι την 2η αγωνιστική.


Ο Πωγωνάτος που τώρα είναι στην 5η θέση, έχει κάνει μια πορεία που μοιάζει στο διάγραμμα με «φίδι». Πέρασε κάποιες αγωνιστικές και από την κορυφή ενώ ήταν μέχρι λίγο πριν τη διακοπή και στην πρώτη τετράδα. Έκανε μια σοβαρή «κοιλιά» από την 14η αγωνιστική μέχρι την 19η, όπου σε 6 αγωνιστικές πήρε μόνο 8 βαθμούς. Βέβαια και στις προηγούμενες αγωνιστικές η ομάδα του Δελβινακίου, είχε 2-3 σερί νίκες και πάντα διακοπτόταν από μια ήττα, κάτι που δεν την άφηνε να πετύχει ένα «δυνατό» σερί. Απρόσμενα αποτελέσματα και ως προς τα ντέρμπι, αφού πέτυχε σημαντικό «διπλό» επί του Νεοχωρόπουλου, αλλά στην έδρα της είχε ηττηθεί από το Ροδοτόπι και ήρθε ισόπαλη με τους «γαλάζιους». Νίκη σε ντέρμπι πήρε και επί του Σταυρακίου στην έδρα της, αλλά άφησε βαθμούς με Αμπελόκηπους και ηττήθηκε από την Αμφιθέα. Επίσης δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα και από το ντέρμπι με τη Ζωοδόχο, ενώ σημαντικές απώλειες είχε στην ήττα από την Πεντέλη και στο «Χ» με τον Πανζαγορισιακό.


Ο Αστέρας Αμφιθέας, μια παράξενη ιστορία ομάδας και αυτή, που πέρυσι σώθηκε στο παρά ένα και φέτος μέχρι ένα σημείο έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Με το ίδιο πάνω κάτω ρόστερ, αλλά με καινούργιο προπονητή, καθώς και με ένα μικρό γήπεδο που ίσως την βοηθάει. Πραγματικά η πορεία της από την αρχή μέχρι την 15η αγωνιστική είναι εκπληκτική, έχοντας πετύχει 10 νίκες, 2 ισοπαλίας και ηττήθηκε μόλις 3 φορές. Από την 16η αγωνιστική, όμως, ξεκινάει η κάμψη και είναι αναμενόμενο, μιας και δεν ήταν ομάδα φτιαγμένη για πρωταθλητισμό. Από την 16η αγωνιστική, λοιπόν, μέχρι την 21η, η μια νίκη σε 6 ματς είναι πολύ κακό στατιστικό και άλλες δυο ισοπαλίες δεν την σώνουν. Αναμενόμενο να πέσει εκτός τετράδας, αν και έχει πετύχει αρκετές αξιόλογες επιτυχίες στην πορεία της. Οι πιο σημαντικές είναι οι νίκες επί του Νεοχωρόπουλου και της Κληματιάς στην έδρα της, «Χ» εκτός με τη Ζωοδόχο, καθώς και νίκη μέσα στο Δελβινάκι. Δεν κατάφερε να νικήσει το Σταυράκι σε κανένα από τα δυο μεταξύ τους ματς, αλλά απέσπασε βαθμό στην έδρα της. Η Ζωοδόχος και το Ροδοτόπι την κέρδισαν στην έδρα της, ενώ ατυχή αποτελέσματα είχε ε Βουνοπλαγιά (μέσα – έξω) και με Κάστρο.


Οι Αμπελόκηποι είναι η μοναδική ομάδα από την πρώτη αυτή οχτάδα που δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη προνομιούχο τετράδα και να κάτσει για καιρό, όπου πιθανόν σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι πολλές ισοπαλίες (6 συνολικά). Οι ιθύνοντες της, βέβαια, δουλεύουν σε ένα άλλο μοντέλο, που δίνει βάση κυρίως στις μικρές ηλικίες, γι’ αυτό εξάλλου έγιναν και αλλαγές στο ρόστερ τη χειμερινή περίοδο. Οι Αμπελόκηποι ξεκίνησαν με το αριστερό, αφού είχαν δυο σερί ήττες τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά από την 3η μέχρι την 9η (7 αγωνιστικές) είχαν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, σημειώνοντας πολύ ανοδική πορεία. Κάπου εκεί κόβεται απότομα, όπου είναι και η χειμερινή περίοδος ανακατατάξεων, με μια νίκη και δυο ισοπαλίες σε 5 ματς. Από εκεί και μετά η καμπύλη παίρνει και πάλι κατακόρυφα ανοδική πορεία με 4 σερί νίκες, αλλά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, μια ήττα και δυο ισοπαλίας, είναι αποτελέσματα που δεν αφήνουν την ομάδα να πλησιάσει και να μπει στην τετράδα. Παρόλα αυτά οι «πιτσιρικάδες» των Αμπελοκήπων πήραν σημαντικά αποτελέσματα, όπως στη νίκη επί του Νεοχωρόπουλου, «Χ» στο Δελβινάκι, «Χ» στο Ροδοτόπι αλλά και στην έδρα τους με το πρωτοπόρο τότε Ροδοτόπι. Είχαν όμως, όπως είπαμε, κακό ξεκίνημα με τις ήττες από Αμφιθέα και Κληματιά, ενώ άφησαν τέσσερις βαθμούς στα δυο ματς με το Κάστρο, αλλά και στις έδρες της Πεντέλης και του Κεφαλόβρυσου.


Τελευταία για αυτή την ενότητα η ομάδα της Κληματιάς, που μας απασχόλησε θετικά για το 1/3 της μέχρι τώρα πορείας στο πρωτάθλημα, αφού βρέθηκε για κάποιο διάστημα στην κορυφή. Πολύ δυνατό ξεκίνημα μέχρι την 8η αγωνιστική, με 6 νίκες και δυο ήττες, βρέθηκε όπως είπαμε στη «ελίτ» του Ομίλου. Από εκεί και μετά ακολουθεί ένα πάρα πολύ κακό διάστημα τεσσάρων αγωνιστικών μόνο με ήττες, που την ρίχνει όχι μόνο από την κορυφή, αλλά και από τις πρώτες θέσεις. Αυτό το κακό σερί την αφήνει αρκετά πίσω και παρά τις 5 νίκες και μια ισοπαλία σε διάστημα 7 αγωνιστικών δεν μπορεί να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν και πριν. Τέλος δυο σερί ισοπαλίες τις τελευταίες αγωνιστικές την αφήνουν να έρχεται  8η στη βαθμολογία. Ακόμα και στην πολύ καλή της πορεία δεν πέτυχε κάποια νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους, ενώ σαν θετικά αποτελέσματα κρίνονται το «διπλό» με τους Αμπελόκηπους και η νίκη επί της Αμφιθέας εντός έδρας, όπως και το «Χ» με τον Πωγωνάτο. Ανέλπιστα αποτελέσματα βάση της αρχικής της πορείας μπορεί να θεωρηθούν το «διπλό» της Βουνοπλαγιάς την έδρα της, όπως και τα «Χ» με Πεντέλη εντός και Κάστρο εκτός.




Στο συνολικό τώρα γράφημα η πρωτοπόρος Ζωοδόχος παρά την ξέφρενη πορεία που έκανε μετά την 6η αγωνιστική και μετά, φαίνεται να παίρνει τα ηνία όταν περνάνε τα 2/3 του μέχρι τώρα πρωταθλήματος, αλλά να ξεφεύγει συνεχώς από τους διώκτες της. Το Νεοχωρόπουλο άγγιξε την πρώτη θέση τις πρώτες αγωνιστικές, ενώ μετά είχε διακυμάνσεις μεταξύ 3ης – 4ης και 5ης θέσεις, ενώ λίγο πριν τη διακοπή εδραιώθηκε στη 2η θέση. Το Ροδοτόπι από την άλλη στην αρχή δεν προσπέρναγε Κληματιά και Πωγωνάτο, αλλά κάπου μετά το 1/3 του πρωταθλήματος βγήκε στην κορυφή, όπου έκατσε για ένα διάστημα, πριν περάσει και πάλι μεταξύ 2ης και 3ης θέσης. Το Σταυράκι στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας τους δεν ξέφευγε από την 2η θέση, είτε ήταν μπροστά ο Πωγωνάτος, το Ροδοτόπι και μετά η Ζωόδοχος, αλλά στο φινάλε με τα κακά αποτελέσματα πέρασε τελικά 4ο. Ο Πωγωνάτος στην αρχή του πρωταθλήματος άγγιξε την κορυφή, αλλά από εκεί και μετά η πορεία του ήταν φθίνουσα και το έφερε σταδιακά από τη 2η στην 3η από εκεί στην 4η και τελικά στην 5η θέση. Η Αμφιθέα την κορυφή δεν την έπιασε ποτέ στη μέχρι τώρα πορεία της, αλλά μέσα στην πρώτη τετράδα ήταν μέχρι το 1/3 του πρωταθλήματος και ακολουθούσε στη συνέχει κατά πόδας τους παραπάνω. Οι Αμπελόκηποι δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν στα ψηλά έως τώρα, έφτασαν κάποια στιγμή την 6η θέση, πέρασαν και στην 8η, για να καταλήξουν τώρα στην 7η. Η Κληματιά που κι αυτή έκανε αισθητή την παρουσία της με το «καλημέρα», λίγο πριν τη μέση της μέχρι τώρα πορείας, έκανε «βουτιά» βολόδερνε μεταξύ 7ης και 8ης θέσης, για να καταλήξει τελικά 8η.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου