Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οι......"ρυθμιστές" της Α΄ και η μέχρι τώρα πορεία τους!!!





Μετά την ανάλυση και μέσα από γραφήματα για τους τέσσερις πρώτους στη βαθμολογία της Α΄ Ερασιτεχνικής (Κατσικά, Καστρίτσα, Αγροτικός Αστέρας και Χουλιαράδες), ας δούμε την πορεία των τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται παρακάτω στη βαθμολογία.

Πίνδος Κόνιτσα, Αετός Νήσου, Κράψη και Μέτσοβο μπορούν να θεωρηθούν και ως «ρυθμιστές» στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής, αφού ξέφυγαν από τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν και τις υψηλές της κορυφής.





 Η 5η της βαθμολογίας Πίνδος Κόνιτσας τη φετινή σεζόν έδειξε από την αρχή της προθέσεις της να επανέλθει στην «ελίτ» του Ερασιτεχνικού και με τις μεταγραφές που έκανε και με τα αποτελέσματα που πήρε. Αν και δεν ξεκίνησε καλά τις πρώτες αγωνιστικές, σήμερα φιγουράρει με 39 βαθμούς. Συγκεκριμένα η συγκομιδή της μέχρι την 8η αγωνιστική ήταν πολύ κακή, με μόλις 7 βαθμούς και έχοντας κάποια στιγμή ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ήττων. Από εκεί και μετά, όμως, ήρθε μια πολύ δυνατή αντεπίθεση από τους «ακρίτες» με συνεχόμενες νίκες από την 9η έως της 13 αγωνιστική, που διακόπτεται με ήττα από τους Χουλιαράδες, για να συνεχίσει και πάλι ανοδικά μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, μόνο με νίκες και δυο ισοπαλίες. Αυτό το ξέσπασμα τις έδωσε το δικαίωμα να εδραιωθεί στην 5η θέση και μέσα σε αυτό το διάστημα ανόδου να πετύχει και σημαντικά αποτελέσματα, όπως η νίκη στην έδρα της επί του Αγροτικού Αστέρα και η ισοπαλία στην έδρα της Κατσικάς.


Ο 6ος Αετός Νήσου με 34 βαθμούς καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά, σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου στα play out κατάφερε να σώσει την κατηγορία. Η δίκη του πορεία βάση του γραφήματος είναι λίγο αλλόκοτη σε σχέση με της Πίνδου, που έχει μια καθαρά ανοδική πορεία από ένα σημείο και μετά. Το Νησί ξεκινάει με δυο σερί εντός έδρας νίκες, αλλά ακολουθούν 3 σερί ήττες, οι δυο βέβαια με τους πρωτοπόρους (Κατσικά, Καστρίτσα). Στην 7η αγωνιστική ξεκινά μια αντεπίθεση 5 συνεχόμενων νικών, που δίνουν πολύτιμους βαθμούς. Εκεί έρχεται και πάλι μια κοιλιά, με δυο ήττες και μια ισοπαλία εντός έδρας (Κοσμηρά) και ανακόπτουν αυτή την ανοδική πορεία. Από τη 15η αγωνιστική και μέχρι την διακοπή, με εξαίρεση μια ήττα από την πρωτοπόρο Κατσικά, παίρνει συνεχώς βαθμούς, είτε με νίκες είτε με ισοπαλίες. Σημαντικές επιτυχίες πέτυχε και η ομάδα του Νησιού, με τελευταία τη νίκη επί της Καστρίτσας την αγωνιστική πριν τη διακοπή, ενώ δυσκόλεψε την ίδια ομάδα καθώς και την Κατσικάς όταν έπαιξε στις έδρες τους. Ο Αετός έκοψε βαθμούς στο γήπεδο του και από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.


Η 7η Κράψη είναι μια ομάδα που βάση ρόστερ θα την περίμενε κανείς πιο ψηλά στη βαθμολογία, να διεκδικεί θέση ακόμα και στην πρώτη τετράδα. Αν θυμηθούμε την περσινή πορεία της και πως σύμφωνα με δηλώσεις τον ιθυνόντων του σωματείου στόχος είναι η καθιέρωση στις υψηλές θέσεις, μάλλον φέτος υπήρξε αποτυχία. Τώρα βάση αποτελεσμάτων ξεκινά μια αρκετά καλή πορεία με τέσσερις σερί νίκες ως την 5η αγωνιστική. Εκεί έρχεται μια κοιλιά τριών σερί ηττών ως την 9η αγωνιστική, όπου μετά μέχρι την 13η, ναι μεν δεν συνεχίζονται οι ήττες συνεχόμενα, αλλά σε διάστημα 5 αγώνων, με μια νίκη δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία. Πάντα σύμφωνα και με το ρόστερ που διαθέτει. Ακολουθεί μι τετράδα αγώνων με νίκη – ήττα, νίκη ήττα, ένα μικρό ξέσπασμα τριών σερί νικών και τελευταίο αποτέλεσμα η ήττα από την Κρύα. Η Κράψη αν και ποιοτική ομάδα δεν κατάφερε να κόψει βαθμούς από δυνατούς αντιπάλους, αν εξαιρέσουμε μόνο το «Χ» στον Παρακάλαμο και οι υπόλοιπες επιτυχίες της θεωρούνται φυσιολογικές.


Το 8ο αυτή τη στιγμή Μέτσοβο είχε μια αντίθετη πορεία σε σχέση με τους παραπάνω. Δηλαδή ξεκίνησε πιο δυναμικά και κάποια στιγμή είχε φτάσει μέχρι και στην 4η θέση, όταν ακόμη οι Χουλιαράδες είχαν σκαμπανεβάσματα, αλλά στη συνέχεια «έπεσαν». Με αρκετές νίκες, που διακόπτονταν κάθε 2 ή 3 αγωνιστικές από κάποια ήττα, έφτασε στη 13η αγωνιστική να έχει 25 βαθμούς. Από εκεί μετά παρότι πέρασαν 8 αγωνιστικές συγκεντρώθηκαν μόλις 7 βαθμοί για να φτάσει στους 32. Συνεχόμενες ισοπαλίες και ήττες δημιούργησαν μια φθίνουσα πορεία για τους «μπλε». Σίγουρα για τη συγκεκριμένη ομάδα παίζει μεγάλο ρόλο η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή του Μετσόβου το χειμώνα και κατά πόσο γίνονται σωστά προπονήσεις. Οι Μετσοβίτες με τους πρωτοπόρους είχαν σημαντική επιτυχία με το «Χ» που απέσπασαν μέσα στην Καστρίτσα, διατηρώντας την παράδοση που τους θέλει να μη χάνουν στη συγκεκριμένη έδρα, καθώς και το ισόπαλο αποτέλεσμα με τους Χουλιαράδες στην έδρα τους.


Στο συνολικό γράφημα τώρα βλέπουμε κι εδώ πως η Πίνδος ενώ έκανε το χειρότερο ξεκίνημα από τις  τέσσερις, με την κατακόρυφη άνοδο που είχε, μέσα σε 4 αγωνιστικές, από την 13η μέχρι την 17η κατάφερε να τις ξεπεράσει όλες και να βγει μπροστά, ανοίγοντας και λίγο την ψαλίδα. Το Μέτσοβο είναι το «κακό παράδειγμα» της υπόθεσης, αφού μέχρι την 16η αγωνιστική είναι πάνω από τους υπόλοιπους (κάποιες εναλλαγές με την Κράψη), ενώ «καταφέρνει» τελικά να είναι αυτή τη στιγμή 8ο. Οι άλλες δυο, Νησί και Κράψη μέχρι τη μέση του πρωταθλήματος έχουν περίεργες πορείες, σερί ηττών ή σερί νικών και από εκεί μετά κατά κάποιοι τρόπο σταθεροποιούνται για να καταλήξουν αντίστοιχα στην 6η και 7η θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου