Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Οι πορεία των τεσσάρων πρωτοπόρων της Α΄ με γραφήματα!!!




Μιας και όλα έχουν "παγώσει" λόγω κορονοιού και στα τοπικά μας πρωταθλήματα, ας δούμε λίγο πως «μιλάνε» οι αριθμοί, όσον αφορά και κάποια διαγράμματα για την πορεία των ομάδων ως τώρα!

Αρχικά ας δούμε τις 4 πρώτες ομάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής κατά βαθμολογική σειρά, αλλά στη συνέχεια και όλες μαζί.



Η πρωτοπόρος Θύελλα Κατσικάς, η μοναδική αήττητη ομάδα έως τώρα στην κατηγορία, με μόλις 3 ισοπαλίες, έχει αδιαμφισβήτητα μια συνεχώς αυξανόμενη καμπύλη, μέχρι να φτάσει στους σημερινούς 57 βαθμούς. Μάλιστα η τρίτη ισοπαλία ήρθε την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, μετά από πάρα πολύ καιρό (6η αγωνιστική). Αξιοσημείωτο είναι πως και τα τρία «Χ» τα έχει φέρει στην έδρα της με Πέραμα, Κοσμηρά και Πίνδο Κόνιτσας. Επίσης έχει ένα σημαντικό επίτευγμα, να έχει κερδίσει σε όλα τα ντέρμπι κορυφής, ενώ αν δεν είχε «γκέλες» με ομάδες πιο χαμηλά στη βαθμολογία, ίσως είχε ξεφύγει κι άλλο. Βάση συνολικής απόδοσης και φορμαρίσματος θα έλεγε κανείς πως δίκαια κατέχει τα πρωτεία. 



Ο δεύτερος τώρα Αγροτικός Καστρίτσας, ξεκίνησε πολύ καλύτερα και από την Κατσικά, αφού μέχρι την 10η αγωνιστική πήγαινε «σφαίρα» έχοντας το απόλυτο. Στην 11η , όμως, ένα άλλος συν διεκδικητής του τίτλου, ο Αγροτικός Αστέρα Άνω Καλαμά του σπάει το αήττητο μέσα στην έδρα του. Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές έρχονται ακόμα δυο ατυχή αποτελέσματα για το «κίτρινο υποβρύχιο». Πρώτα η ισοπαλία με το Μέτσοβο εντός έδρας στην 13η αγωνιστική και μια αγωνιστική μετά ήττα σε ένα ακόμη ντέρμπι, στο γήπεδο Κατσικάς, ολοκληρώνοντας έτσι μια μεγάλη «κοιλιά». Από εκεί και μετά η πορεία του Αγροτικού είναι και πάλι ανοδική με ένα σερί νικών, αλλά εφόσον δεν έχανε βαθμούς η Κατσικά, παρέμενε στα κυνήγι της. Τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή έρχεται και η ήττα από το Νησί, οπότε δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το «Χ» της Κατσικάς.



Ο τρίτος Αγροτικός Αστέρας, η ομάδα του Παρακαλάμου, αν δούμε το γράφημα έκανε μέχρι τώρα μια γενικά ασταθής πορεία για ομάδα πρωταθλητισμού. Δηλαδή ενώ έχει ξεκινήσει καλά, έρχεται ένα «Χ» με την Κοσμηρά (4η αγωνιστική) , ακολουθεί ένα σερί νικών, ίσως το μεγαλύτερο στην μέχρι τώρα πορεία του, που σταματάει με ήττα μέσα στην Κατσικά (9η αγωνιστική). Οι «σταχυοφόροι» παρότι πήραν το μεγάλο «διπλό» στην Καστρίτσα, την αμέσως επόμενη αγωνιστική έχασαν βαθμούς εντός έδρας από την Κράψη και λίγο πιο μετά από το Νησί. Αυτή η πορεία τους είχε φέρει να ισοβαθμούν κάποια στιγμή με τους Χουλιαράδες στην 3η θέση, αλλά πήραν τη νίκη εντός στο μεταξύ τους ματς. Την επόμενη αγωνιστική (18η) ήρθε το τελευταίο χτύπημα στην Κόνιτσα, μια ήττα που τους άφησε αρκετά πίσω.



Οι τέταρτοι της παρέας στα ψηλά, οι Χουλιαράδες, αν και είχαν όλα τα φόντα για ψηλότερα, λόγω ρόστερ, δεν ξέφυγαν από την 3η θέση στη μέχρι τώρα πορεία τους. Αν δει κάποιος την πορεία τους καταλαβαίνει ότι μέχρι την 8η αγωνιστική με 3 ήττες δεν είχαν και το καλύτερο ξεκίνημα. Βεβαία και τα τρία αυτά ανεπιτυχή αποτελέσματα ήρθαν στα ντέρμπι με Κατσικά, Καστρίτσα και Αγροτικό Αστέρα, όλα στην έδρα τους. Από εκεί και μετά, όμως, για 10 αγωνιστικές είχαν ένα φοβερό σερί μόνο με νίκες και κάποια στιγμή έφτασαν τον Αγροτικό Αστέρα στην 3η θέση. Στη 17η  αγωνιστική ήρθε η ήττα στο γήπεδο Παρακαλάμου, στη 19η το «Χ» στο Μέτσοβο και στην 20η  η ήττα εκτός έδρας από την Κατσικά, όποτε υποχώρησαν και πάλι στη 4η θέση.



Στο συνολικό γράφημα με την πορεία και των τεσσάρων ομάδων, φαίνεται πως αλλάζει η πρωτιά κάπου στη μέση της διαδρομής και από «κίτρινη» γίνεται «κόκκινη». Η πορείας της Κατσικάς είναι σταθερά ανοδική, της Καστρίτσας με μόνο μια «κοιλιά» της δίνει το πλεονέκτημα να είναι δεύτερη. Η πορεία του Αγροτικού Αστέρα μοιάζει κάπως σαν «φίδι» στο μεγαλύτερο μέρος της και δεν ξεφεύγει εύκολα από την εναλλαγή 2ης – 3ης θέσης. Οι Χουλιαράδες, όπως προείπαμε δεν ξεκίνησαν καλά, στη συνέχεια άγγιξαν τη 3η θέση, αλλά υποχώρησαν πάλι στην 4η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου