Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η "περίπτωση" Βοτανικός, οι Λογγάδες όταν "ξυπνάνε" και..... μέχρι την 7η θέση!!!




Μετά τις ομάδες στην πρώτη οχτάδα του Α Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής, ας δούμε και στο Β Όμιλο την πορεία των 7 πρώτων, δηλαδή από τον Βοτανικό μέχρι τα Πράμαντα, που δείχνουν να έχουν μια διαφορά από τους παρακάτω!




Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Βοτανικού, μια «περίπτωση» ομάδας, όχι μόνο φέτος, αλλά γενικά τα τελευταία χρόνια που παλεύει για άνοδο και δεν τα καταφέρνει. Τη φετινή σεζόν, βέβαια, αντίθετα με άλλες χρονιές ξεκίνησε αρκετά καλά με 4 νίκες σερί και μάλιστα σε δύσκολες έδρες όπως των Λογγάδων και τον Πραμάντων. Ακολούθησε μια ήττα εντός έδρας από το Δροσοχώρι, η οποία πήγε να φέρει και πάλι εσωτερική γκρίνια, αλλά οι απαισιόδοξοι διαψεύστηκαν. Η τρελή πορεία που ακολουθεί τον φέρνει για 10 αγωνιστικές αήττητο, με μόνο 2 ισοπαλίες και 8 νίκες. Σε αυτό το διάστημα η διαφορά από τους διώκτες του φτάνει στο +9 και οι περισσότεροι θεωρούν πως φέτος είναι η χρονιά των ερυθρόλευκων. Δυο σερί ήττες, όμως, από Λογγάδες εντός κι από τον «κακό του δαίμονα» το Ελληνικό εκτός, τον φέρνουν και πάλι στο +3 από Ασβετοχώρι που ακολουθεί. Ανακάμπτει και πάλι με 3 νίκες και μια ισοπαλία στα 4 ματς πριν τη διακοπή, γι’ αυτό και παραμένει πρώτος. Στα επιτεύγματα του είναι σίγουρα τα «διπλά» με Πηγές Λούρου. Λογγάδες και Ασβεστοχώρι, καθώς και το «Χ» στο Δροσοχώρι, ματς που ήταν ντέρμπι. Ηττήθηκε βέβαια στην έδρα του από Λογγάδες και Ασβεστοχώρι, ενώ άφησε βαθμούς και με το Συρράκο. Κακά αποτελέσματα σίγουρα η ήττα από το Ελληνικό, αλλά και το «Χ» με Αετορράχη εκτός έδρας.


Το δεύτερο Ασβεστοχώρι, φέτος μπήκε στο πρωτάθλημα με στόχο την άνοδο, που έχασε πέρυσι στους αγώνες play off. Άδικα κατά πολλούς, λόγω μιας διαιτητικής απόφασης, την οποία δεν συμμερίζεται ούτε ο γράφων. Αυτό δεν αλλάζει, όμως, οπότε το Ασβεστοχώρι μπήκε δυνατά με ένα σερί 6 αγώνων αήττητο, 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, που τις έκανε μάλιστα στην έδρα του. Εδώ έρχεται η μεγαλύτερη «κοιλιά» της ομάδας, μόλις δυο αγωνιστικών, με δυο ήττες από Καππαδόκες και Πράμαντα, αρκετές όμως για την αφήσουν λίγο πίσω από την πρώτη θέση. Το ξέσπασμα της μετά αποδεικνύεται αποδοτικό, με 4 νίκες και μια ισοπαλία σε 5 ματς. Έρχεται μια ήττα στο ντέρμπι με το Βοτανικό και αφήνει το Ασβεστοχώρι και πάλι πιο πίσω. Οι «γκέλες», όμως, των ερυθρόλευκων και το 5 στα 6 του Ασβεστοχωρίου, το φέρνουν ξανά μια ανάσα από την κορυφή. Στα θετικά αποτελέσματα σίγουρα προσμετρούνται οι δυο νίκες με τους Λογγάδες (μέσα – έξω), το «διπλό» στο Δροσοχώρι, το «Χ» με τις Πηγές Λούρου εκτός και το «διπλό» στο Ελληνικό. Βέβαια υπήρχαν και δυνατές «γκέλες», όπως οι ισοπαλίες εντός με Ελληνικό, Συρράκο και ήττα από την Πράμαντα, αλλά και η εκτός έδρας ήττα από τους Καππαδόκες. Η ήττα από την Αετορράχη είναι σίγουρα «γκέλα» για ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει, αλλά στο συγκεκριμένο ματς έγιναν πολλά, όσον αφορά και τη διαιτησία.


Οι τρίτες Πηγές Λούρου, μια ομάδα που πέρυσι σώθηκε στο παρά ένα για να μην υποβιβαστεί στη Γ΄ Ερασιτεχνική, φέτος ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική πορεία και στόχους. Αρκετές, βέβαια, και οι μεταγραφές το καλοκαίρι, που την έφεραν μέχρι ένα σημείο να είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Οι 9 πρώτες αγωνιστικές ήταν μια εξαιρετική πορεία, με 7 νίκες και δυο ισοπαλίες, μέχρι να έρθει τη 10η αγωνιστική η πρώτη ήττα, εντός έδρας, στο ντέρμπι με τον Βοτανικό. Προφανώς αυτό λειτούργησε άσχημα και ψυχολογικά σε μια «νέα ομάδα» όσον αφορά το δέσιμο του ρόστερ και τις επόμενες πέντε αγωνιστικές ήρθε μόνο μια νίκη, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, κάνοντας εκεί τη μεγαλύτερη «κοιλιά». Έμεινε αρκετά πίσω από τη κορυφή και για ένα διάστημα έφτασε ως την 4η και 5η θέση. Τις τελευταίες έξι αγωνιστικές υπήρξε αφύπνιση και με 5 νίκες και μια ισοπαλία κατάφερε να ανέλθει και πάλι 3η στο -4 από την κορυφή. Στο θετικά της αποτελέσματα λογίζεται σίγουρα η ισοπαλία στο Δροσοχώρι, ομάδα που διεκδικεί κι αυτή άνοδο, το «διπλό» στο σκληροτράχηλο Ελληνικό και η ευρεία νίκη επί του Δροσοχωρίου εντός. Το «Χ» με το Ασβεστοχώρι εντός έδρα είναι ένα αποτέλεσμα που σε ντέρμπι δεν είναι απαγορευτικό, σε αντίθεση με την πρώτη ήττα που ήρθε από τον Βοτανικό. Άσχημα αποτελέσματα με Λογγάδες και Συρράκο εκτός, καθώς και το «Χ» με την Αετορράχη. Το «Χ» στα Πράμαντα έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς φαίνεται ως επιτυχία, πόσο μάλλον σε μια δύσκολη έδρα όπως η συγκεκριμένη.


Ο Τιτάνας Λογγάδων, επίσης μια ομάδα που πέρυσι σώθηκε με μια «τρελή πορεία», φέτος βρέθηκε να είναι μέχρι στιγμής στην 4η θέση. Η πορεία της δεν έχει, όμως, καμία σχέση με τον παραπάνω, καθώς δεν ξεκίνησε τόσο καλά, αλλά βελτιώθηκε πολύ στην πορεία. Ξεκίνησε με ήττα στην πρεμιέρα, αλλά ήρθαν 3 σερί νίκες. Ακολουθεί μια πολύ κακή πορεία, όπου μέσα σε 7 αγωνιστικές πραγματοποιεί μόλις 2 νίκες και ηττάται 5 φόρες, οι 3 μάλιστα συνεχόμενες. Από εκεί και μετά η καμπύλη ανόδου παίρνει μια κατακόρυφη πορεία με 8 νίκες σερί, σταματάει στην ήττα μέσα στο Ασβεστοχώρι και κλείνει με μια ακόμη νίκη, 9 δηλαδή σε 10 ματς. Ένα απίστευτο σερί μόνο νικών, που δεν το έκανε ούτε ομάδα από τις παραπάνω θέσεις. Έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες από το «διπλό» στον Ολυμπιακό Βοτανικού και νίκη εντός επί των Πηγών Λούρου. Έχουν, όμως, ηττηθεί στα ντέρμπι, εντός από Βοτανικό και Ασβεστοχώρι, εκτός από Δροσοχώρι, Ασβεστοχώρι, Ελληνικό και Πράμαντα. Η «γκέλα» τους με ομάδα πιο χαμηλά στη βαθμολογία έγινε μόνο με τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας. Ομάδα χωρίς ούτε μια ισοπαλία ο Τιτάνα θα μπορούσε ν χαρακτηριστεί ή του ύψους ή του βάθους.


Το Δροσοχώρι τώρα βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ στη μέχρι τώρα πορεία του δεν είχε βγει εκτός της πρώτης τετράδας. Σίγουρα του στοίχησαν σε αυτό τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά, να δούμε ότι τις πρώτες 8 αγωνιστικές, παρότι έχει μόνο μια ήττα, έχει δυο ισοπαλίες και 5 νίκες, κάτι που δεν το αφήνει να φτάσει προς τη κορυφή, αλλά να την κυνηγάει. Στην 9η αγωνιστική έρχεται μια ακόμη ήττα, σε ντέρμπι όμως, αλλά ακολουθεί μια αύξουσα πορεία 4 σερί νικών και ξαναβάζει τον Παντελεήμονα στο παιχνίδι. Στις επόμενες 5 αγωνιστικές φαίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια κάμψης, καθώς έρχεται μια ήττα και μια ισοπαλία, αλλά με ομάδες πολύ πιο χαμηλά στη βαθμολογία και θεωρούνται απρόσμενα αποτελέσματα. Οι τελευταίες 3 αγωνιστικές πριν τη διακοπή είναι καταστροφικές για το Δροσοχώρι, που έχει 2 ήττες και μια ισοπαλία, πέφτοντας έτσι στην 5η θέση. Έχει πετύχει σημαντικές νίκες στην έδρα του Βοτανικού και των Λογγάδων, ενώ με ευκολία προσπέρασε το εμπόδιο Ελληνικού και Πραμάντων στην έδρα του. Τα ματς με Πηγές Λούρου και Βοτανικός που ήρθαν ισόπαλα εντός έδρας είναι ντέρμπι και η ισοπαλία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλό ή κακό αποτέλεσμα. Κακό, όμως, είναι η τεσσάρα που δέχτηκε στην έδρα των Πηγών Λούρου και το «διπλό» που πήρε το Ασβεστοχώρι. Κακός δαίμονας του Παντελεήμονα είναι το Κουτσελιό, που φέτος παλεύει για παραμονή, όπου στην έδρα του νίκησε και στην έδρα του Δροσοχωρίου το ματ ήρθε «Χ». Ευάλωτη η έδρα φάνηκε και στις ήττες από Ηλιόκαλη και Αετορράχη, ενώ εκτός ήρθε η «γκέλα» με τον Κένταυρο στη Μουσιωτίτσα.


Στην 6η θέση το Ελληνικό, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει το ρόλο του «ρυθμιστή» στην κατηγορία, με εξαίρεση τη πρώτη χρονιά που ανέβηκε και σώθηκε στο παρά ένα. Μια ομάδα ικανή να κερδίσει πιο δυνατούς αντιπάλους και να ηττηθεί από πιο αδύναμους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει στην πρώτη πεντάδα μέρι και σήμερα. Η φετινή της πορεία δεν ξεκίνησε καλά, με 3 σερί ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η δυο βέβαια με πολύ δυνατούς αντιπάλους (Βοτανικός, Πηγές Λούρου). Ακολουθεί μια αντεπίθεση 5 αγωνιστικών, με 4 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ μια δεύτερη «κοιλιά» μεταξύ 9ης και 11ης αγωνιστικής δίνει μόνο ένα βαθμό στην Αναγέννηση. Σημάδια ανάκαμψης τις τρεις επόμενες αγωνιστικές, με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, αλλά στη συνέχεια και πάλι δυο ήττες σερί. Εδώ κάπου σταματάει αυτή η ασταθής πορεία της ομάδας και έρχεται ένα ξέσπασμα 4 σερί νικών, αρχής γενομένης με την πολύ σημαντική επί του Βοτανικού. Η τελευταία αγωνιστική την αφήνει με ήττα από το Ασβεστοχώρι, που όμως είναι ένας επίσης δυνατός αντίπαλος. Στην έδρα της ηττήθηκε επίσης από τις Πηγές Λούρου, ενώ δεν μπόρεσε στις έδρες Βοτανικού, Δροσοχωρίου και Πηγών Λούρου να πάρει κάτι, σε αντίθεση με του Ασβεστοχωρίου, που πήρε ένα βαθμό. Όπως προείπαμε πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Βοτανικού και επί των Λογγάδων. «Γκέλες» που στοίχισαν έγιναν στις έδρες των Καππαδοκών και της Χρυσοβίτσας, καθώς και εντός με το Κουτσελιό, ενώ το ντέρμπι με την Πράμαντα εντός ήρθε «Χ».


Η 7η τώρα ομάδα των Πραμάντων είναι μια ομάδα που προήλθε από την περσινή Α΄ Ερασιτεχνική, αλλά με έμφαση στο να γυρίσουν «τα δικά της παιδιά» και να μη γίνουν βαρύγδουπες μεταγραφές. Μπορεί να είχε την τάση να πρωταγωνιστήσει, αλλά έκανε δυο μεγάλες «κοιλιές», ειδικά η δεύτερη, που την άφησαν πολύ πίσω. Ξεκίνησε με δυο συνεχόμενες νίκες, αλλά ήρθε μια τετράδα αγώνων όπου δεν πήρε το «τρίποντο», 2 ήττες και 2 ισοπαλίες, ήταν χαμηλή συγκομιδή και την πήγε αρκετά πίσω. Στη συνέχεια η πορεία της έγινε ανοδική με 5 νίκες και 1 ισοπαλία σε 6 ματς και έδειξε πως ίσως ξαναμπεί στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά, όμως, που ξεκίνησε και η χειμερινή περίοδος και οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες σε ορεινές περιοχές όπως τα Τζουμέρκα, ήρθε η μεγάλη καθίζηση. Στ 8 αγωνιστικές πήρε μόνο 3 βαθμούς, όλους από ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε 5 φορές και κάποιες φορές από πιο αδύναμους αντιπάλους. Τις τελευταίες δυο αγωνιστικές επανήλθε στις νίκες, (2 σερί) και έπιασε και πάλι την 7η θέση που την είχε χάσει για ένα χρονικό διάστημα. Η Α.Ε.Π. πέτυχε σημαντικές επιτυχίες με το «διπλό» μέσα στο Ασβεστοχώρι και τη νίκη επί των Λογγάδων  στην έδρα της, καθώς και το «Χ» που πήρε με το Ελληνικό, σε δύσκολη έδρα. Σε δυνατά ματς με τον Βοτανικό εν τα κατάφερε (ούτε εντός, ούτε εκτός), ενώ από τις Πήγες Λούρου πήρε το βαθμό στην έδρα της. Από το Δροσοχώρι εκτός η ήττα ήρθε εύκολα, αλλά οι σοβαρές «γκέλες» ήταν το «Χ» με Αετορράχη και Ηλιόκαλη εντός, καθώς και με την ουραγό Μηλιά εκτός. Ισόπαλη ήρθε και στην έδρα του αποδυναμωμένου φέτος Κουτσελιού, ενώ ηττήθηκε σε Χρυσοβίτσα και Ανατολή (από τους Ραφταναίους). Μεγάλη σημαντική εντός έδρας απώλεια και το «διπλό» που πήρε ο Κένταυρος Μουσιωτίτσας μέσα στα Πράμαντα.


Στο συνολικό γράφημα τώρα, βλέπουμε τον πρωτοπόρο Βοτανικό να περνά, λίγο πριν τη μέση του μέχρι τώρα πρωταθλήματος, στην πρώτη θέση, να ανοίγει στα 2/3 της πορείας την ψαλίδα, αλλά μόνος του να παίζει και πάλι με τη φωτιά. Το Ασβεστοχώρι που τώρα είναι δεύτερο, βλέπουμε στο γράφημα ότι μπήκ για αρκετό διάστημα, σχεδόν στη μισή διαδρομή, κάτω από Πηγές Λούρου και Δροσοχώρι, από εκεί και μετά προσπέρασε τους πρώτους και είχε κοινή πορεία με τους δεύτερους, μέχρι λίγο πριν τη διακοπή. Οι Πηγές Λούρου για το 1/3 της μέχρι τώρα πορείας κρατούσαν την πρωτιά στον Όμιλο, από εκεί πέρναγαν σταδιακά όλο και χαμηλότερα στη βαθμολογία, μέχρι και την 5η θέση κάποια στιγμή, ενώ λίγο πριν τη διακοπή ανέκαμψαν και βγήκαν ξανά στην 3η θέση. Οι Λογγάδες με την πιο περίεργη πορεία όλων σε αυτή την πρώτη εφτάδα, μέχρι τη μέσα του πρωταθλήματος έφτασαν να είναι και εκτός πεντάδας, αλλά η κατακόρυφη άνοδο τους, τους έφερε πλέον στην 4η θέση. Το Δροσοχώρι δεν είχε σε όλη του την πορεία ποτέ μια σταθερότητα στο τι θέση καταλάμβανε, εναλλάσονταν μεταξύ 2ης-3ης και 4ης θέσης, δεν άγγιξε ποτέ την κορυφή, αλλά δεν έπεσε και πιο πριν στην 5η θέση, όπως έγινε λίγο πριν τη διακοπή. Το Ελληνικό σε μια πορεία που δεν ξεπέρασε ποτέ την 6η θεση, δεν μπήκε ποτέ στην πρώτη πεντάδα, αλλά σταθερά βρίσκονταν πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Με την κατακόρυφη πτώση της Πράμαντας, κατέλαβε μέχρι στιγμής την 6η θέση. Η Τζουμερκιώτικη ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές μοιράστηκε και θέσεις πάνω από την πεντάδα, αλλά η πορεία της στο μεγαλύτερο μέρος ήταν έξω από αυτή, ενώ  κατέληξε με την «βουτιά στο κενό» που έκανε για μεγάλο διάστημα να έχει τώρα την 7η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου