Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Δυο στα δυο για την Κατσικά : Αν και δεν ήταν πολύ καλή, νίκησε με 2-0 το Ξηροβούνι


Το δυο στα δυο πέτυχε η Θύελλα Κατσικάς, παρότι είχε αρκετά κακή εμφάνιση στο σημερινό ματς με την Α.Ε. Ξηροβουνίου, πετυχαίνοντας τη νίκη με σκορ 2-0!

Το εργάσιμο της ημέρας και η ώρα δεν βοήθησε ώστε το γήπεδο να έχει πολύ κόσμο. Οι Σ.ΦΙ.ΚΑ. όμως ήταν και πάλι εκεί με συνθήματα και καπνογόνα, από την είσοδο των ομάδων μέχρι και τη λήξη. Από πλευράς φιλοξενούμενων υπήρχε πούλμαν που μετέφερε την ομάδα, διοικούντες και φιλάθλους, οι οποίοι έκατσαν στη σκεπαστή κερκίδα που έχει το γήπεδο Κατσικάς, κολλητά με τα αποδυτήρια.





Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 6 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία του 3ου Ομίλου των περιφερειακών μπαράζ, μαζί με τον Αστέρα Πετριτή, που κέρδισε τη Νέα Σελεύκεια με 2-1 στην έδρα του. Πρώτη νίκη πήρε η Καστοριά, η οποία πέρασε νικηφόρα από την Πάργα, με σκορ 0-1 επί του τοπικού Απόλλωνα. Ρεπό είχε η Αναγέννηση Στανού από την Αμφιλοχία.


Στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς, όπως είπαμε και παραπάνω η Θύελλα δεν μπήκε καλά στο γήπεδο, με την πρώτη ευκαιρία να είναι για τους φιλοξενούμενους στο 7ο λεπτό, όταν ο Παππάς έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αναστασίου έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια κάποια σουτ των Τσανακτσίδη και Τσουμάνη εκτός περιοχής δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Στο 27΄ έρχεται η πρώτη καλή στιγμή για την Κατσικά, ο Βαρτζιώτης σούταρε από αριστερά, έπεσε στην κλειστή του γωνία και έβγαλε σε κόρνερ ο Μπόλης. Δυο λεπτά μετά ο Λισγάρας βλέποντας πως η ομάδα του επιθετικά είχε θέμα, κάνει μόνος του την επέλαση ξεκινώντας λίγο πίσω από το κέντρο, φτάνει έξω από την περιοχή και σουτάρει δυνατά, κοντράρει η μπάλα σε αμυντικούς του Ξηροβουνίου και βγαίνει κόρνερ. Η επόμενη πολύ καλή στιγμή, όμως, άνηκε και πάλι στους Αρτινούς, όταν στο 32΄ μετά από εκτέλεση πλαγίου από δεξιά, ο Τσαρακλήμανης κάνει προς τα πίσω την κεφαλιά – πάσα, γυριστό σουτ του Δόση μέσα από την περιοχή, με δυσκολία βγάζει σε κόρνερ ο Αναστασίου. Προς τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι κάπως αφυπνίστηκαν και είχαν δυο καλές ευκαιρίες, μια στο 42΄, όταν ο Καζαντσίδης έκανε την ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Κοντογιάννη, σουτ του δεύτερου μέσα από την περιοχή, με τα πόδια βγάζει σε κόρνερ ο Μπόλης. Η δεύτερη καλή στιγμή ήρθε στο 45΄, όταν ο Κολιούσης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά, αλλά ο Μπόλης και πάλι πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ.


Στην επανάληψη ήρθαν τα γκολ για τη Θύελλα, αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα της δεν βελτιώθηκε και πολύ. Συνέχιζε να είναι κάπως νωχελική στο παιχνίδι της και οι μεταβιβάσεις ήταν αρκετές φορές λανθασμένες ή βιαστικές. Το γκολ πάντως ήρθε στο 52΄ και πάλι από την άσπρη βούλα, όπως και στην Ηγουμεντίτσα. Σε φάση μέσα στην περιοχή των Αρτινών και σε προσπάθεια του Λισγάρα, ο διαιτητής δίνει πέναλτι για χέρι του Γρύλλη. Το εκτελεί εύστοχα και αυτή τη φορά ο Πάνος, γράφει το 1-0 και το πανηγυρίζει μαζί με τους φίλους της ομάδας. Στο 71΄ σε φάση αντεπίθεσης για την Κατσικά, ο Μελιγγιώτης κάνει την κούρσα από αριστερά, πασάρει παράλληλα στον Βαρτζιώτη, αν και σχεδόν μόνος του έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ. Στο 74΄ σφραγίζεται η νίκη των «κόκκινων», όταν ο Ψαρράς κάνει το σουτ εκτός περιοχής, ο Μπόλης πάει να μπλοκάρει τη μπάλα, αλλά του φεύγει και από κοντά ο Δημητρακάκης που εκμεταλλεύεται το λάθος γράφει το 2-0. Στο 79΄ η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο 2ο ημίχρονο και τελευταία στο ματς, με τον Ασπροποταμίτη να εκτελεί απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

Στο φινάλε παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι πανηγύρισαν ως συνήθως τη νίκη της ομάδας.





Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας) : Aναστασίου, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας Λ, Πάνος, Τσουμάνης (79’ Σκούφης), Βαρτζιώτης (79’ Μαρούλης), Κολιούσης (74’ Λισγάρας Λ του Α), Κοντογιάννης (79’ Παπουτσής), Πολυχρόνης, Καζαντσίδης (60’ Δημητρακάκης).

 

Α.Ε.Ξηροβουνίου (Βασίλης Παππάς) : Μπόλης (80’ Παπαχαρίσης), Γρύλλης, Θεοδωρής, Κίτσιος, Γκαρτζιώνης, Ασπροποταμίτης, Δόσης (84’ Τσώλης), Τσαρακλημάνης, Δήμος, Γρηγορίου (59’ Μήτσιος), Παππάς.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου