Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πολύ νωρίς θα ξεκινήσει φέτος η δράση στο Ερασιτεχνικό!!!


Πολύ νωρίς θα ξεκινήσουν φέτος οι αγωνιστικές δραστηριότητες στα τοπικά πρωταθλήματα!

Όπως φαίνεται το πρώτο ματς (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα είναι τέλη Αυγούστου για το Κύπελλο και 4-5 Σεπτέμβρη πιθανότατα να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα.

Για την Α΄ Ερασιτεχνική οι δυο πρώτοι κάθε Ομίλου θα πάνε σε μπαράζ και όχι οι τρεις όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός – εκτός) και οι πρώτοι των δυο Ομίλων θα έχουν 2 βαθμούς και οι δεύτεροι με έναν. Ο πρώτος των play off θα ανέβει στη Γ΄ Εθνική.

Για τον υποβιβασμό ισχύει ότι οι τελευταίοι των δυο ομίλων πέφτουν απευθείας και μετά οι 3 παραπάνω παίζουν αγώνες play out για μια ακόμη θέση που οδηγεί στην Β΄ Ερασιτεχνική. Το ίδιο θα γίνει κι αν δεν παίξουν Ανατολή και Κατσικά στη Γ΄ Εθνική ,αλλά στην Α΄, με προσαρμογή βάση του αριθμού ομάδων κάθε Ομίλου.

Από τη Β΄ θα ανέβουν απευθείας οι πρωταθλητές των Ομίλων και οι ένας ακόμη από play off μεταξύ του 2ου, 30υ και 4ου κάθε Ομίλου, με τη βαθμολογία όπως και πέρυσι, 2,1,0. Υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι απευθείας και ο ένας ακόμη από τους 3 παραπάνω που θα παίξουν αγώνες Play out.

Συνολικά 6 ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Β΄ Ερασιτεχνική, αλλά από τον έναν Όμιλο (πλέον) τη Γ΄ θα ανέβουν μόνο 3. Αυτό γίνεται ώστε σταδιακά, σε διάστημα κάποιων ετών, να επανέλθουν οι κατηγορίες στην πρότερη μορφή τους, προ αναδιάρθρωσης.

Για το θέμα «των μικρών» φέτος θα υπάρχει η υποχρεωτική συμμετοχή μόνο ενός στην 11αδα των ομάδων Α΄ και Β΄ Ερασιτεχνικής, κάτι που όπως μαθαίνουμε «πέρασε» με δυσκολία.

Τη Δευτέρα αναμένεται ν βγει και επίσημα η προκήρυξη.


1 σχόλιο:

  1. Διευκρίνηση γιατί με πήραν από την Ε.Π.Σ.ΗΠ. ότι δεν είναι 2-1 η βαθμολογία στα μπαράζ για Γ΄ Εθνική, είναι 2-0 για τους πρώτους και τους δεύτερους (έγινε λάθος).
    Δεν με αφήνει το blog να το διορθώσω αν δεν φτιάξω καινούργιο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή