Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αναδημοσίευση από Τύπο της Ηπείρου : Αφιέρωμα στον Αετό Νήσου!!! Μέρος Β΄ - Συνεντεύξεις (Φύλλο 03/06/2017)




ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΕΤΟΥ ΝΗΣΟΥ

Σαν προπονητής του Αετού Νήσου πες μας δυο λόγια για την φετινή πορεία της ομάδας και ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες;
Μια προσπάθεια δυο ετών για την ομάδα, που επιτέλους δικαιώθηκε, αφού από πέρσι ο Αετός έκανε πρωταθλητισμό. Το καλοκαίρι ήρθαν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες την ομάδα, κάναμε μια άρτια προετοιμασία, είχαμε κόσμο στις προπονήσεις. Ξεκινήσαμε δύσκολα γιατί είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς, όπως του Σπαθάρη και του Μπίλη που στηρίζουν το επιθετικό μας πλάνο. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ήταν πολύ δύσκολος, είχαμε όμως πολύ καλή αμυντική λειτουργία και αυτό μας βοήθησε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις . Στη συνέχεια η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε μιας και γύρισαν οι τραυματίες και ήρθαν και κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές στις μεταγραφές του Δεκεμβρίου. Λύσαμε και το επιθετικό πρόβλημα και στον δεύτερο γύρο πήγαμε πάρα πολύ καλά με 17-18 ματ αήττητοι.

Πολλοί, κυρίως ανταγωνιστικές ομάδες, ισχυρίζονται πως το Νησί ήταν και αρκετά τυχερό φέτος, αφού πετύχαινε καθοριστικά γκολ στα τελευταία λεπτά. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;
Για ένα γκολ που μπαίνει στα τελευταία λεπτά δεν υπάρχει τύχη, η επαναλαμβανομένη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Το γεγονός ότι βάζαμε γκολ στα τελευταία λεπτά είναι απόρροια κάποιων γεγονότων που συνέβαιναν πιο πριν, δηλαδή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε την κατοχή της μπάλας που έφτανε σε ποσοστό μέχρι και 80% σε κάποια ματς, πράγμα που έκανε τον αντίπαλο να τρέχει πιο πολύ για να κυνηγήσει μπάλα και εμείς είχαμε δυνάμεις. Επίσης κάναμε τρεις προπονήσεις την εβδομάδα με 20 παίκτες, που σημαίνει πως είχαμε φυσική κατάσταση καλύτερη και είχαμε δουλέψει πάνω από ένα σύστημα και ομαδικό, αλλά και ατομικό ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις. Τέλος είχαμε πολλές ποιοτικές επιλογές και από τον πάγκο, κάτι που πολύ πιθανόν να μην το είχαν άλλες ομάδες, όποτε με όλα αυτά μόνο τύχη δεν είναι.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΩΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΕΤΟΥ ΝΗΣΟΥ

Εσύ Σωτήρη σαν μέλος του Δ.Σ. πες μας δυο λόγια για την ομάδα και την προσπάθεια της διοίκησης.
Είμαι στην ομάδα 4 χρόνια, τον πρώτο χρόνο ως παίκτης και τα άλλα 3 και ως διοίκηση. Από όταν δηλαδή έπεσε η ομάδα στην Γ κατηγορία. Τότε η ομάδα πήγαινε για διάλυση και την κράτησε ζωντανή ο Γιώργος Γκούβας, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά. Αφού τότε όλα πήγαν καλά και το καλό κλίμα ήδη υπήρχε η επιτυχία ήταν δεδομένη. Από την Γ’ ερασιτεχνική, στην οποία περάσαμε ως πρωταθλητές, μέχρι σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους προπονητές Ηλία Αντώνογλου και Νίκο Ξενοπανάγο οι οποίοι βάλανε το λιθαράκι τους για να φτάσουμε έως την φετινή επιτυχία. Με τον Κώστα Λιόλιο συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2.5 χρόνια. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Περάσαμε και δύσκολες καταστάσεις αυτά τα χρόνια, αλλά με υπομονή και επιμονή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Εκτός λοιπόν του Κώστα Λιόλιου θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον βοηθό του, Βαγγέλη Λέκκα. Από την τωρινή διοίκηση δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Μπορεί να ακουστεί πολύ κλισέ η έκφραση είμαστε μια οικογένεια, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και αυτό το κλίμα βγαίνει και προς τα έξω.
Στο οικονομικό κομμάτι τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε μέσα στη χρονιά;
Όπως όλες οι ομάδες στο οικονομικό κομμάτι στηρίζονται στην τσέπη των παραγόντων της ομάδας, στα έσοδα από το πανηγύρι το καλοκαίρι, από ημερολόγια και κάποιες χορηγίες που βρήκαμε. Τα πιο πολλά έξοδα ήταν για τις προπονήσεις γιατί κάναμε σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα και για την πληρωμή της διαιτησίας στα εντός έδρας παιχνίδια.
Το προσωνύμιο Μπαρτέζ για πες μας πως προέκυψε;
Το παρατσούκλι Μπαρτέζ βγήκε το 2004 σε μια προπόνηση στην ομάδα των Αμπελοκήπων που έπαιζα τότε λόγω ομοιότητας στο ξυρισμένο κεφάλι με τον τότε γνωστό τερματοφύλακα.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΕΤΟΥ ΝΗΣΟΥ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ)

Σαν αρχηγός της ομάδας Γιάννη πως είδες τη φετινή πορεία του Αετού;
Όπως είπε κι ο κόουτς δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, κυρίως είχαμε ένα καλό αμυντικό πρόσωπο, επιθετικά είχαμε κάποια προβλήματα αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιωθήκαμε. Στο δεύτερο γύρο όμως ανεβάσαμε την απόδοση μας και δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, καθώς ήμασταν αήττητοι.
Εσύ είσαι και Νησιώτης στην καταγωγή. Πως αισθάνεσαι που το Νησί έχει πλέον ομάδα στην Α΄ Ερασιτεχνική και ποιος είναι ο στόχος για του χρόνου;
Στόχος αρχικά θα είναι η παραμονή, αλλά στην πορεία ίσως αλλάξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που κατάφερε η  ομάδα του χωριού μου να ανέβει κατηγορία μετά από πολλά χρόνια και θα προσπαθήσουμε να την διατηρήσουμε στην Α΄ Ερασιτεχνική.
Το χωριό στηρίζει την ομάδα;
Έχουμε ένα παράπονο για τη στήριξη του χωριού. Υπάρχει κόσμος που έρχεται στο γήπεδο, αλλά περιμέναμε παραπάνω με βάση όλη την προσπάθεια που έχει γίνει. Βέβαια κατανοώ ότι το Νησί είναι ένας τουριστικός προορισμός, όποτε οι ντόπιοι δίνουν πρώτα έμφαση στη δουλεία τους και μετά τον ελεύθερο τους χρόνο.



ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΑΕΤΟΥ ΝΗΣΟΥ (ΜΕΣΟΣ)

Χρήστο πες μας κι εσύ την εμπειρία σου σαν παίκτης του Αετού Νήσου.
Εγώ είμαι από πέρσι την ομάδα του Αετού Νήσου. Πέρσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, χωρίς να έχουμε θέσει ως στόχο την άνοδο εξ αρχής, αλλά στη συνέχεια βρεθήκαμε να την κυνηγάμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Αυτό μας άφησε μια πικρία, που φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Με τις φετινές μεταγραφές όμως βρεθήκαμε να διεκδικούμε την άνοδο και τελικά να τα καταφέρνουμε ως πρωταθλητές. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι γι’ αυτό, είμαστε όλη μια οικογένεια, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο.

Και δυο λόγια για τον σοβαρό τραυματισμό σου στο Ενωσιακό γήπεδο με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Ιωαννίνων.
Είχα ένα τραυματισμό που με κράτησε λίγο πίσω , ήταν μια άτυχη στιγμή. Έσπασα το χέρι μου και έμεινα εκτός για 3 μήνες. Όλη η ομάδα με στήριξε, ήταν πάντα δίπλα μου. Πήγαινα έβλεπα τους αγώνες κι αυτό μου έδινε δύναμη ώστε να αναρρώσω πιο γρήγορα και να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους.










ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου