Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ένα γκολ στην αρχή κι ένα στο τέλος το Σταυράκι και πάει σε "τελικό" με την Κρύα!!!




Στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου ο Πωγωνάτος, ως τυπικά γηπεδούχος, φιλοξένησε την ομάδα του Σταυρακίου για την 2η αγωνιστική των play off ανόδου στον Α Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής και ηττήθηκε με σκορ 0-2.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο ματς αυτού του μίνι πρωταθλήματος η Κρύα επικράτησε του Πωγωνάτου με σκορ 4-0, φτάνοντας έτσι στους 5 βαθμούς, από τους 2 που είχε αρχικά. Το Σταυράκι με τη σημερινή νίκη έχει 4 πόντους και την τελευταία αγωνιστική θέλει μόνο νίκη με αντίπαλο την Κρύα για να πανηγυρίσει άνοδο, ενώ οι αντίπαλοι του βολεύονται και με την ισοπαλία.

Το ματς ξεκίνησε αρκετά καλά, με γκολ πολύ νωρίς για το Σταυράκι, δοκάρι για τον Πωγωνάτο και κάποια καλά σουτ και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια δεν δημιουργήθηκε κάποια κλασσική ευκαιρία εκατέρωθεν, αλλά το Σταυράκι είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως υστερούσε στην τελική προσπάθεια, ακόμα και σε φάσεις που μύριζαν τετ-α-τετ. Έτσι πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και πάλι τις καλύτερες ευκαιρίες τις είχε το Σταυράκι, ακόμα πιο κλασσικές από το πρώτο, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να τελειώσει εύκολα τις φάσεις. Σωτήριες επεμβάσεις του γκολκίπερ Μπαλατζία των Πωγωνίσιων, ακόμα και σε στιγμές τετ-α-τετ με τους αντίπαλους επιθετικούς. Στο 81΄ θα μπορούσε να έρθει η ισοφάριση από τη μοναδική καλή στιγμή των τυπικά γηπεδούχων. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από ένα λάθος αμυντικού του Πωγωνάτου.





Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα :

Στο 4΄ πολύ καλό σουτ του Τσαραώση εκτός περιοχής, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Στο 6΄ κόρνερ του Κολιούση, δεν διώχνεται η μπάλα από την περιοχή του Πωγωνάτου, σουτ του Μιχαήλ εντός περιοχής για το 0-1.

Στο 7΄ διαγώνιο σουτ του Τσαραώση από δεξιά, στη ρίζα του απέναντι κάθετου δοκαριού η μπάλα.

Στο 9΄ κάθετη πάσα του Μαργιόλα προς τον Σιάκα, αυτός υπό πίεση αμυντικών απέναντι από τον Μπαλατζία πλασάρει, αλλά η μπάλα περνάει για λίγο άουτ.

Στο 35΄ μπαλιά του Γκεσούλη από δεξιά, πλασέ του Σιάκα στην κίνηση, λίγο άουτ η μπάλα.

Ημίχρονο

Στο 57΄ ατομική ενέργεια του Σιάκα, που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπαλατζία, βγαίνει εκτός εστίας και διώχνει με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Πωγωνάτου.

Στο 63΄ σέντρα του Ζάγκα από αριστερά, η μπάλα κοντράρει σε παίκτη του Πωγωνάτου και παίρνει περίεργη τροχιά, παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα για αυτογκόλ, αλλά περνάει ελάχιστα κόρνερ.

Στο 65΄ κάθετη πάσα του Γκεσούλη προς τον Σιάκα, αυτός πλασάρει, με το ένα χέρι αποκρούει ο Μπαλατζία, στον Γκεσούλη η μπάλα, τον προλαβαίνει πριν σουτάρει ο Μπαλατζία και μπλοκάρει.

Στο 77΄ ο Μιχαήλ σε φάση τετ-α-τετ πλασάρει, η μπάλα περνάει από τον Μπαλατζία, αλλά σώζει αμυντικός του Πωγωνάτου πάνω στη γραμμή.

Στο 81΄ φάση διαρκείας γύρω από την περιοχή του Σταυρακίου, δυνατό σουτ του Κασίμη εκτός περιοχής, αποκρούει ο Γκάτζιος.

Στο 93΄ο  Γκεσούλης κλέβει τη μπάλα από αντίπαλο αμυντικό και μόνος του απέναντι από τον Μπαλατζία πλασάρει για το τελικό 0-2.


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ : Μπαλατζία, Ντότης (Χαρίσης 46΄), Μούτας, Κασίμης, Καπρινιώτης, Μυριούνης, Μπάγιας (Ζενέλης 61΄), Τσαραώσης, Κόντος (Βασάκος 78΄), Μπουτοβίνας, Γκίτσας

ΣΤΑΥΡΑΚΙ : Γκάτζιος, Βούλγαρης, Νάτσης, Ζάγκας, Μιχαήλ (Καλογιάννης 85΄), Σοφίας, Τσιάκαλος, Γκεσούλης, Κολιούσης, Σιάκας (Μαλάμης 91΄), Μαργιόλας (Τσιγαρίδας 92΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου