Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Εντυπωσιακή ανατροπή και πρώτη νίκη για τις γυναίκες της Ανατολής!!!




Με μια εντυπωσιακή σε εξέλιξη αναμέτρηση τα κορίτσια της Ανατολής κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής επικρατώντας του Πήγασου Χιλιόδενδρου Καστοριάς με 5-3 με ανατροπή (1-3 στο ημίχρονο), χαμένο πέναλτι και πολλά δοκάρια, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Γήπεδο Ανατολής το Σάββατο 30-11-2019.

Τα νεαρά κορίτσια της ομάδας των Ιωαννίνων παρατάχθηκαν στο γήπεδο με το κλασικό σύστημα 4-3-3 του Χάρη Πανταζή. Τη θέση της τερματοφύλακα (που εξακολουθεί να είναι κενή), αυτή τη φορά την κάλυψε η 13χρονη μέσος Σοφία Καλαμπακιώτη. Στα πλάγια της άμυνας βρίσκονταν η Αναστασία Σπηλιά, και η Φωτεινή Χαραλαμποπούλου και κεντρικές αμυντικοί η Ισαβέλα Πριλίγκου και η Μύρινα Μυλωνά. Το κέντρο το κάλυψε η Κατερίνα Φώτη, η Αιμιλία Δασκάλου και η Ελένη Μπολιεράκη. Τέλος στην επίθεση έπαιξαν οι Αντιγόνη Σπηλιά, η Μάρθα Παΐλα και η Μόνικα Καϊτατζή.

Η ομάδα του Πήγασου παρατάχθηκε στον αγώνα έχοντας στη σύνθεσή της αρκετές νεαρές αθλήτριες πλαισιωμένες από έμπειρες ποδοσφαιρίστριες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Χάρη Πανταζή να προσπαθεί να εφαρμόσει το παιχνίδι που την χαρακτηρίζει, με ποδόσφαιρο κατοχής και γρήγορο passing game. Η ομάδα του Πήγασου, προσπαθούσε με τις γρήγορες επιθετικούς της και κυρίως με τις έμπειρες Δρακάκη και Γκόγκου να διασπάσει την αμυντική γραμμή της Ανατολής. Κάτι που το κατάφερε νωρίς, μόλις στο 6ο λεπτό, όπου η Γκόγκου ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και σκόραρε σε τετ α τετ.

Τα κορίτσια της Ανατολής δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 23 η Μόνικα Καϊτατζή και Μάρθα Παΐλα έχασαν ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Πήγασου. Το κατάφεραν όμως στο 28, όταν η Καϊτατζή πέρασε στην μικρή περιοχή με την τερματοφύλακα του Πήγασου να μπερδεύεται με την Καστανίδου και τη δεύτερη να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ανατολή συνέχιζε να πιέζει. Ωστόσο σε αντεπίθεση του Πήγασου στο 36 η Καστανίδου έκανε το μακρινό βολέ, κρέμασε την Καλαμπακιώτη, και η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Ανατολής.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την Δρακάκη του Πήγασου να βγαίνει στην αντεπίθεση και να κάνει το 1-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα των Ιωαννίνων προβληματισμένη γιατί παρά την καλή απόδοση δέχονταν πολύ εύκολα το γκολ. Ο Χάρης Πανταζής έδωσε οδηγίες στις γραμμές να ανέβουν ψηλά και ζήτησε από τις μέσους να μοιράζουν την μπάλα στις πτέρυγες.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια της Ανατολής κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Με την αμυντική γραμμή να μην κάνει το παραμικρό λάθος και τις μέσους να κυριαρχούν στο κέντρο του γηπέδου, οι μπάλα ανοίγονταν στα πλάγια και οι επιθετικοί της Ανατολής βρίσκονταν συνεχώς στα καρέ του Πήγασου.

Στο 57 η Μόνικα Καϊτατζή με όμορφη ενέργεια στην περιοχή μείωσε σε 2-3.

Στο 62 η Μάρθα Παΐλα διείσδυσε από αριστερά, δίνοντας στην Καϊτατζή. Το σουτ που πήγαινε στην εστία το απέκρουσε με το χέρι η Σιαδήμα που δέχτηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει η Παΐλα αλλά το απέκρουσε η τερματοφύλακας του Πήγασου.

Στο υπόλοιπου του παιχνιδιού η Ανατολή βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση έχοντας 5 δοκάρια και αρκετά κόρνερ.

Στο 70 η πολύ καλή Ελένη Μπολιεράκη σκόραρε με ευθύβολο σουτ ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στο 73 η δραστήρια Μόνικα Καϊτατζή σημείωσε με ωραίο πλασέ το 4-3 δίνοντας το προβάδισμα στην Ανατολή.

Στο 85 η κεφάτη Αιμιλία Δασκάλου έκλεισε εντυπωσιακά το σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάνοντας το 5-3.

Η λήξη βρήκε τα κορίτσια των Ιωαννίνων να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή.

Οι άνθρωποι της Γυναικείας Ομάδας της Ανατολής ευχαριστούν τους φιλάθλους των δυο ομάδων για την παρουσία τους και την ομάδα του Πήγασου Χιλιόδενδρου για το αθλητικό παιχνίδι και εύχονται καλή συνέχεια στην ομάδα.

Φωτογραφικό υλικό της αναμέτρησης θα βρείτε στο σχετικό άλμπουμ στο facebook.

Επόμενος αγώνας της Ομάδας Γυναικών του Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων, την Κυριακή 15-12-2019 στις 15:00 με τον Α.Ο. Κέρκυρα στο Γήπεδο της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Χάρης Πανταζής): Καλαμπακιώτη, Σπηλιά Ανατασασία (75′ Πάνου Χριστίνα), Χαραλαμποπούλου Φωτεινή (67′ Μπούρη Ελπίδα), Μυλωνά Μύρινα, Πριλίγκου Ισαβέλα, Φώτη Κατερίνα, Δασκάλου Αιμιλία, Μπολιεράκη Ελένη (87′ Χουλιάρα Κλειώ), Καϊτατζή Μόνικα, Παΐλα Μάρθα, Σπηλιά Αντιγόνη, Μπολιεράκη Ελένη (73′ Καλαμπακιώτη Σοφία), Παΐλα Μάρθα, Σπηλιά Αντιγόνη και στην 18άδα Αθαναϊλίδου Μαρία, Κίτσιου Λυδία, Τζίμα Κωνσταντίνα.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ (Δημήτρης Ζαρογιάννης): Κούτσιου Μ, Ορταντζόγλου Α (77′ Αχειμάστου), Σιαδήμα Κ, Τσελεκίδου Ε (87′ Τσίλογλου), Καστανίδου Π, Καραγιαννίδου Α, Δρακάκη Μ, Αποστολίδου Α, Χαλού Β (46′ Τερζίδου), Γκόγκου Μ, Σελεμίδου Κ και στην 18άδα Αλλατζόγλου Σ, Τσελεκίδου Σ, Μυλωνά Ε, Καδρεφή Κ.

Διαιτητές της αναμέτρησης: Σιντόρης Μάριος, Ράπτης Ιωάννης και Στόλη Μαρία της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής:

Α.Ο. Ανατολής – Πήγασος Χιλιόδενδρου5-3 (2*Καϊτατζή, Μπολιεράκη, Δασκάλου – Αυτογκολ Γκόγκου, Καστανίδου, Δρακάκη)
Κεραυνός Θεσπρωτικού-Α.Ο. Κέρκυρα 1996: 2-0 (Κωλέτση, πεν. Κατσάνου)
ΑΟ Σειρήνα Γρεβενών – Α.Ο. Πανλευκάδιος: 4-0 (Κελεμένι, Φωτιάδου, 2*Λισγάρα)
Η βαθμολογία μετά και την 3η αγωνιστική:

Α.Ο. Σειρήνα Γρεβενών (12-1) 9
Κεραυνός Θεσπρωτικού (9-2) 9
Πανλευκάδιος (2-5) 4
Α.Ο. Ανατολής (5-11) 3
Πήγασος Χιλιόδενδρου Καστοριάς (6-5) 1
Α.Ο. Κέρκυρα (2-7) 0
Επόμενη η 4η αγωνιστική στον 2ο όμιλο Γυναικών στις 15-12-2019:

Α.Ο. Κέρκυρα – Α.Ο. Ανατολής (Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, 15:00)
Πανλευκάδιος – Κεραυνός Θεσπρωτικού (Δημοτικό Νυδρίου, 15:00)
Πήγασος Χιλιόδενδρου Καστοριάς – Α.Ο. Σειρήνα Γρεβενών (Δημοτικό Χιλιόδενδρου, 15:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου