Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αναδιάρθρωση Ε.Π.Σ.ΗΠ. : Δεν πέφτει κανείς, ανεβαίνουν περισσότεροι!!!



Επιβεβαιώθηκε τελικά το σενάριο για την αναδιάρθρωση στο Ερασιτεχνικό, όπου ήθελε δυο ομίλους στην Α΄ Ερασιτεχνική και την άνοδο πολλών ομάδων από την Β΄.

Όπως είχε προτείνει και η Ε.Π.Ο. να αδικηθούν όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες και να ευνοηθούν περισσότερες. Έτσι το Δ.Σ. της Ε.ΣΠ.ΗΠ. που συνεδρίασε σήμερα το πρωί αποφάσισε να μην υπάρξουν καν υποβιβασμοί.

Συγκεκριμένα στην Α΄ Ερασιτεχνική παραμένουν και τα Σερβιανά, παρότι τελευταία στη βαθμολογία, ενώ μόνο η Κόντσικα που παραιτήθηκε στη μέση της σεζόν δεν έχει μέλλον στην κατηγορία. Από την Β΄ Ερασιτεχνική δεν πέφτει κανείς στην παρακάτω κατηγορία.

Στις ανόδους τώρα έρχονατι 10 από τη Β΄, στην Α΄ Ερασιτεχνική θα αγωνίζονται Ζωοδόχος, Νεοχωρόπουλο, Ροδοτόπι, Σταυράκι και Πωγωνάτος από τον Α Όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής και από τον Β Όμιλο, Βοτανικός, Ασβεστοχώρι, Πηγές Λούρου, Λογγάδες και Δροσοχώρι. Οι Όμιλοι θα έχουν λογικά 12 ομάδες ο καθένας, εκτός αν υπάρξουν αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα ή κάποια από της ομάδες της Γ΄ Εθνικής δεν συνεχίσει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ο διαχωρισμός των Ομίλων θα γίνει με  γεωγραφικά κριτήρια.

Στη Β΄ Ερασιτεχνική οι δυο Όμιλοι που θα σχηματιστούν θα έχουν 14 ομάδες και ανεβαίνουν 3 από τη Γ΄. Δηλαδή Περίβλεπτος, Π.Α.Ο. Κόνιτσας και Βελισσάριο από την μια πλευρά, αλλά και Δαφνούλα Πλατανιά και Α.Ε. Γιάννενα από την άλλη. Και εδώ ο διαχωρισμός θα παραμείνει με γεωγραφικά κριτήρια.

Τέλος η Γ΄ Ερασιτεχνική, που παραμένει με πολύ λίγες ομάδες (συν όσες ακούγεται ότι θα ξανά κατέβουν) θα γίνει σε πρωτάθλημα τους ενός Ομίλου πλέον.

Μέσα στις δύσκολες εποχές της μετά καραντίνας εποχής το Δ.Σ. αποφάσισε μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας κατά 10% και μείωση του παράβολου συμμετοχής που δίνουν οι ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Θα γίνουν κινήσεις για να καλυφτούν τα έξοδα των γιατρών, καθώς και να γίνει λαχειοφόρος με δώρο ένα αυτοκίνητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου