Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Βρακάς : "Ένας γύρος και όχι υποβιβασμοί, αν ξεκινήσουμε ως το Μάρτιο"


Το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους περιμένει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η δράση έχει σταματήσει στην ΕΠΣΗΠ από τον Οκτώβριο, και θα χρειαστεί να περιμένει ακόμη, για να δει αν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν ή θα την διακόψει.

Για την κατάσταση που επικρατεί, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Βρακάς, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο αν επιτραπούν από τον Μάρτιο οι αγώνες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγώνας», ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, ανέφερε πως θα χειριστεί την όλη κατάσταση η Ένωση ως διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων και δήλωσε: «Είναι κάτι που ξεπερνά τις δικές μας δυνατότητες και ούτε είμαστε εμείς αρμόδιοι για τη λήψη των αποφάσεων. Πάνω από όλα μπαίνει η υγεία. Συνεπώς βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Αν μέχρι τον Μάρτιο επιτραπεί η τέλεση αγώνων, θα βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε την κατάσταση και να γίνουν αγώνες μέχρι τον Ιούνιο. Έστω και αν χρειαστεί να κάνουμε έναν γύρο αγώνων και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Αν τραβήξει η κατάσταση πιο πέρα, δεν μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι για την τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ' Εθνικής θα υπάρξει κεντρική απόφαση από την ΕΠΟ».

Για την κατάσταση που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία στα Γιάννινα όλο αυτό το διάστημα της αναστολής των αγώνων και της απαγόρευσης των προπονήσεων ανέφερε: «Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή μας, από τον κανόνα αυτόν δεν μπορεί να ξεφύγει και το ποδόσφαιρο. Τα σωματεία αν εγγραφούν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα πάρουν οικονομικές ενισχύσεις. Θέλω να επισημάνω με την ευκαιρία, να απλουστευθούν οι διαδικασίες για την εγγραφή των σωματείων στην εφαρμογή του Μητρώου της ΓΓΑ ώστε να εγγραφούν όλα».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου