Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση παραγόντων & Ε.Π.Σ.ΗΠ. - Μια εβδομάδα παραπίσω η πρεμιέρα (Videos)

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση των παραγόντων των σωματείων με τους διοικούντες της Ε.Π.Σ.Ηπείρου, στην αίθουσα συσκέψεων του Ενωσιακού γηπέδου, με θέμα τα πολλά προβλήματα που έχουν οι ομάδες, κυρίως οικονομικά, λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων και άλλων νέων κανονισμών.

Η πιο σημαντική είδηση που προέκυψε από τις σημερινές συναντήσεις είναι ότι όλες οι διοργανώσεις πάνε μια εβδομάδα πίσω, καθώς οι περισσότερες ομάδες δήλωσαν ανέτοιμες να ξεκινήσουν. Δηλαδή το Κύπελλο αντί για 11-12 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει 18-19 και το πρωτάθλημα που ήταν προγραμματισμένο για 18-19 θα κάνει σέντρα στις 25-26 Σεπτέμβρη.

Στο κομμάτι των υγειονομικών μέτρων η διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΗΠ. είπε πως με αυτά που έχουν στα χέρια τους μέχρι στιγμής, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να κάνουν ένα rapid test 48 ώρες πριν το παιχνίδι. Για το ζήτημα των εξόδων αυτών των τεστ, ο πρόεδρος κ.Βρακάς πρότεινε να γίνει συμφωνία με μικροβιολογικά εργαστήρια που έχουν άμεση σχέση με τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού και να γίνουν καλύτερες τιμές. 

Από πλευράς παραγόντων τέθηκε και το θέμα τι θα γίνει αν υπάρξει κάποιο κρούσμα σε μια ομάδα και πόσα άτομα θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Επίσης από τον πρόεδρο του Π.Α.Σ. Κράψης (ιατρός στο επάγγελμα) τονίστηκε πολύ σωστά, γιατί να μην κάνουν τεστ και οι εμβολιασμένοι μιας και κολλούν και μεταδίδουν τον ιό και θα είναι αιτία διασποράς. Βέβαια και από πλευράς παραγόντων, αλλά και διοικούντων της Ένωσης συμφώνησαν ότι αυτό γίνεται για να ασκηθεί πίεση να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι. Πάντως ο πρόεδρος κ.Βράκας είπε πως συνεδριάζει μεθαύριο και η Ομοσπονδία και μπορεί να υπάρξει συζήτηση για τον αθλητισμό τα τεστ να γίνονται δωρεάν.

Τώρα στο θέμα των προπονητών, που αφορά κυρίως την Α΄ Ερασιτεχνική, όπου θα πρέπει να πληρώνεται ο προπονητής με 250 ευρώ το λιγότερο και να του "κολλάνε" ένσημα. Η  μεγαλύτερη αντίδραση περί του θέματος προήλθε από παράγοντες του Αετού Νήσου, που όπως δήλωσαν δεν πληρώνουν ούτε 250 ευρώ τον προπονητή και δεν το έκανα ποτέ, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, οπότε αναρωτιούνται γιατί να μπουν σε ένα τέτοιο έξοδο, συν τα ένσημα.

Γενικά υπήρξε προβληματισμός μεταξύ των παραγόντων και στις κουβέντες που έγιναν στο κυλικείο του γηπέδου, πριν και μετά τη συζήτηση στην αίθουσα. Γνώμη σχεδόν όλων είναι ότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη να βγει εις πέρας και πως τελικά όσοι ακόμα ασχολούνται πρέπει να είναι ήρωες.

















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ : ΣΑΚΗΣ ΣΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου