Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Π.Α.Σ........ Ευρώπη, 2-0 τον Άρη στο Ζωσιμάδες!


Νίκη σήμερα για τον Π.Α.Σ. Γιάννινα επί του Άρη με 2-0, μια νίκη που σημαίνει πολλά για τους κυανόλευκους, αφού πλέον ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να διεκδικήσει μέσω των Play Off μια θέση για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν, που θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του.


Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι και είχαν σημαντικές ευκαιρίες, με τον γκολκίπερ του Π.Α.Σ. να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις. Στην επανάληψη οι Γιαννιώτικς ομάδα προηγήθηκε νωρίς, σε ένα γκολ που βοήθησε αρκετά και η τύχη, ενώ στο 84΄ σφραγίστηκε με δεύτερο γκολ αυτό το σημαντικό «τρίποντο». Οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις σημάδεψαν δυο φορές τα δοκάρια και έτσι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ούτε τότε.

 

Στο 15΄ ο Άρης χάνει πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Μαντσίνι εκτελεί φάουλ από αριστερά, κεφαλιά – ψαράκι του Ενταγιέ στο δεύτερο δοκάρι, πέφτει και αποκρούει με δυσκολία ο Λοντίγκιν. Διακοπή στο παιχνίδι στο 19' στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του Άρη Άλκη Καμπανού με τους φίλους του ΠΑΣ να χειροκροτούν. Ακούστηκε και το σύστημα "Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός¨. Στο 29΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μάντσινι, μπλοκάρει με δυσκολία ο Λοντίγκιν. Στο 38΄ η πρώτη καλή στιγμή για τον Π.Α.Σ., σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, αφύλακτος ο Περέα πιάνει τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ. Σουτ του Σάλαικα στο 43΄, πάνω από την εστία η μπάλα.

 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με γκολ, όταν στο 51΄ ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ, κεφαλιά του Κάργα, η μπάλα στο δοκάρι, στην επιστροφή βρίσκει στην πλάτη του Σιαμπάνη και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 61΄ ευκαιρία για γκολ από τους κιτρινόμαυρους, φάουλ του Μαντσίνι, κεφαλιά του Καμαρά, η μπάλα βρίσκει στο Λιάσο και περνάει για λίγο κόρνερ. Στο 69΄ παράλληλη πάσα του Μαντσίνι, ο Μάνος πιεζόμενος από τον Εραμούσπε δεν μπορεί για λίγο να βρει την μπάλα. Στο 72΄ σουτ του Μάνου έξω από την περιοχή, λίγο δίπλα από το από το δοκάρι. Στο 76΄ κι άλλη σημαντική ευκαιρία για τον Άρη, ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά Φαμπάνιο, πάνω στη γραμμή έσωσε ο Κάργας. Στο 84΄ ο Π.Α.Σ βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Σάλιακα, η μπάλα περνάει από Οικονομόπουλο και Ντομίγκεθ, για να φτάσει στον Περέα, σουτ του τελευταίο, η μπάλα κοντράρει, προβολή ο Ντομίγκεθ, ο Σιαμπάνης των φιλοξενούμενων προσπαθεί να διώξει, αλλά η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή. Το παιχνίδι αρχικά συνεχίστηκε, όμως κατόπιν ελέγχου από το VAR o Παπαπέτρου έδειξε σέντρα και το γκολ μέτρησε. Πολλές οι καθυστερήσεις, ωραίο σουτ του Μαντσίνι, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης Ματέο Γκαρσία έχει κι άλλο δοκάρι.


Π.Α.Σ. Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90’ Παντελάκης), Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (89’ Μπρένερ), Περέα, Ντομίνγκεθ

 

Άρης (Ά. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (86’ Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (86’ Πάλμα), Μπερτόλιο (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά (86’ Γκαρσία), Μαντσίνι, Μάνος




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου