Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ε.Π.Σ.ΗΠ. : Αναρτήθηκε η προκύρηξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων


Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων με την Α΄ Ερασιτεχνική να γίνεται φέτος σε έναν όμιλο των 19 ομάδων. Ο πρώτος στο τέλος της σεζόν ανακηρύσσετε πρωταθλητής και θα συμμετέχει στα περιφερειακά μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Οι 5 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ Ερασιτεχνική.

Η Β΄ Ερασιτεχνική μέχρι στιγμής έχει 22 ομάδες, αναμένουμε αν κάποια δηλώσει οικειοθελή αποχώρηση μέχρι την κλήρωση, ώστε να καταρτιστούν ανάλογο και οι όμιλοι.

Για την άνοδο, μετά το πέρας των 2 γύρων οι ομάδες από την 5η θεση της βαθμολογίας και πάνω θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα (play off) μεταξύ τους (2 γύρων) μεταφέροντας την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας.Από τη Β΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία ο πρώτος κάθε ομίλου δηλαδή 2 ομάδες και ο νικητής έπειτα από αγώνα μπαράζ των δεύτερων κάθε ομίλου, σύνολο 3 ομάδες.

Οι ομάδες από την 6η θέση της βαθμολογίας θα αγωνιστούν σε μινι πρωτάθλημα (play out)με τον ίδιο τρόπο ως ανωτέρω. Οι δυο (2) τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, σύνολο 4 ομάδες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 η Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 από τη Γ΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά δύο (2) σωματεία, οι δύο πρώτες ομάδες στη γενική βαθμολογία.

Όσον αφορά τους μικρούς που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα εν ώρα αγώνα στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία, στην αρχική ενδεκάδα θα συμμετάσχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ (1) ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών, ο οποίος θα αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 Στην Β΄ κατηγορία, στην αρχική ενδεκάδα θα συμμετάσχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ (1) ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών, ο οποίος θα αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 Σε περίπτωση αντικατάστασης (αλλαγής) αυτού, για οποιαδήποτε αιτία (τραυματισμός κ.λ.π.) ο αντικαταστάτης θα πρέπει να είναι και αυτός κάτω των 20 ετών και σε περίπτωση που στους αναπληρωματικούς δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών τότε η ομάδα θα συνεχίσει τον αγώνα με τον ανάλογο μειωμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας ποδοσφαιριστή κάτω των 20, η ομάδα θα αγωνίζεται χωρίς να έχει στη σύνθεσή της απαραίτητα ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

 Τυχόν χρησιμοποίηση, που αντίκειται στους παραπάνω περιορισμούς και μετά από υποβολή ένστασης αντιπάλου Σωματείου, ή κάθε τρίτου που έχει έννομο συμφέρον, η υπαίτια ομάδα θα έχει όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από το Άρθρο 23 του Κ.Α.Π.

2) Στη Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ δεν υπάρχει περιορισμός ποδοσφαιριστών στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.


Δείτε εδώ αναλυτικά την προκύρηξη : https://epsip.gr/static/files/prok%20prwtathlima%202022-2023.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου