Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Με Μπάλαν και Φοφανά επιτέλους νίκη, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης


Πολύ σημαντική νίκη για τον Π.Α.Σ. Γιάννινα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 και με ανατροπή μέσα στους Ζωσιμάδες!

Το «τρίποντο» αυτό είναι πολύ θετικό πρωταρχικά για βαθμολογικούς λόγους, καθώς οι κυανόλευκοι έφτασαν τους 9 βαθμούς μαζί με τον σημερινό τους αντίπαλο, βάζοντας από κάτω άλλους δυο, Λαμία και Ο.Φ.Η., συν τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό, που ήταν και πριν πιο χαμηλά. Όμως και από άποψη ψυχολογίας η νίκη αυτή δίνει άλλη ώθηση στους Ηπειρώτες για τη συνέχεια, μιας και ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ η νίκη αγνοούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο προπονητής της Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς, δεν είχε και την καλύτερη αντιμετώπιση από την κερκίδα, με τους φίλους του Π.Α.Σ. να φωνάζουν ρυθμικά υβριστικό σύνθημα εναντίον του, κυρίως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Κακοφάνηκε και στον ίδιο, το καταλάβαμε από τις δηλώσεις του, αλλά είχε κακοφανεί το πως έφυγε πέρυσι στον κόσμο, γι’ αυτό και είχε τέτοια αντίδραση.

Αγωνιστικά τώρα ένα ημίχρονο πετάχτηκε στα σκουπίδια, με την ομάδα να παίζει πολύ αμυντικά, σχεδόν παθητικά για εντός έδρας παιχνίδι, σα να φοβάται τον αντίπαλο. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ του Αστέρα άλλαξε το σκηνικό, αναγκάζοντας τον Π.Α.Σ. να βγει από το «καβούκι» του. Πολύ καλές οι αλλαγές των Μπάλαν και Φοφανά, οι οποίοι πέτυχαν και τα δυο τέρματα. Απορούμε ειδικά για τον πρώτο, γιατί δεν ξεκινάει βασικός, μιας και φάνηκε να ξέρει πως πρέπει να σταθεί ένας επιθετικός μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σε άλλες στιγμές πλην του γκολ.

Πρώτη καλή στιγμή στο 24΄ για τον Αστέρα, ένα σουτ του Λέο Τιλίκα, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων η μπάλα. Στο 31΄ οι φιλοξενούμενοι απειλούν ξανά, ο Κρέσπι κλέβει τη μπάλα, κάνει την ατομική ενέργεια και το σουτ, αποκρούει σωτήρια με το ένα χέρι ο Αθανασίου. Στο 33΄ ο Μπαρτόλο από αριστερά έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 44΄ κόρνερ του Σόρια, ψαλιδάκι του Ροσέρο, μπλόκαρε ο Τσιφτσής.

Οι Αρκάδες μπήκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 47΄, μπαλιά του Τιέρα στην πλάτη της άμυνας, ο Κρέσπι σε φάση τετ-α-τετ νικάει τον Αθανασίου και γράφει το 0-1. Διαμαρτυρίες για περίπτωση πέναλτι στο 54' του Τσιφτσή πάνω στον Ροσέρο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζίμας σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα. Στο 63΄ έρχεται η ισοφάριση για τους Ηπειρώτες, ο Σόρια έκανε την παράλληλη μπαλιά από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπάλαν, ο οποίος ήταν στην κατάλληλη θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Στο 71΄ ατομική ενέργεια και σουτ του Μορέιρα από αριστερά, πέφτει στην κλειστή του γωνία και βγάζει σε κόρνερ ο Τσιφτσής. Στο 72΄ ένας πανικός μέσα στην περιοχή του Αστέρα, ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα δεν διώχθηκε, κεφαλιά του Ροσέρο, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, στη συνέχεια Μπάλαν και Φοφανά από κοντά δεν μπορούν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 78΄ έρχεται η ανατροπή, σέντρα του Μορέιρα από αριστερά, αποκρούει προσωρινά ο Τσιφτσής, η μπάλα βρίσκει στον Ζουκάνοβιτς, στρώνεται στον Φοφανά, ο οποίος σε κενή εστία δεν αστοχεί για το 2-1 και πανηγυρίζει έξαλλα μπροστά από τη σκεπαστή.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος) : Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος (55’ Λώλης), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (88’ Λιάσος), Παμλίδης (58’ Φοφανά), Εραμούσπε, Τζίμας (58’ Μπαλάν)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς) : Τσιφτσής, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκαρντάβσκι (64’ Ντομίνγκεθ), Στάνκο, Μουνάφο (83’ Ιγκλέσιας), Σίτο, Ρεγκίς, Τιλίκα (35’ λ.τρ. Ριέρα), Μπαρτόλο (46’ Μπενίτο)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου