Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Το πάλεψε, κυρίως στην επανάληψη, αλλά αποκλείστηκε


Ήττα και αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Κύπελλο Ελλάδος για τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, που ηττήθηκε στην έδρα της Α.Ε.Κ. με σκορ 2-0!

Οι κιτρινόμαυροι ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα σε αυτή τη φάση και έμελλε να κληρωθεί με τον Π.Α.Σ.. Ο «Άγιαξ» πάντως σήμερα στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο και στην επανάληψη έδειξε μεγάλη διάθεση να πιέσει ψηλά, ενώ φάνηκε να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις τον αντίπαλο. Στο πρώτο 45λεπτο ήταν πιο «μαζεμένος», δέχθηκε ένα γκολ από «ριμπάουντ» σε απόκρουση και στο δεύτερο ημίχρονο ένα ακόμα από την «άσπρη βούλα», αν και υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι μπορεί να ξεκίνησε έξω από την περιοχή η παράβαση.

Στο 2ο λεπτό λάθος του Στάνκοβιτς, κλέβει τη μπάλα ο Μορέιρα και πασάρει στον Παμλίδη, σουτ του δεύτερου πολύ ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η Α.Ε.Κ. βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αραούχο έπιασε δυνατό σουτ, απέκρουσε ασθενώς ο Πριός και ο Κοσίδης που καιροφυλαχτούσε, από κοντά έγραψε το 1-0. Στο 22΄ σέντρα του Χατζησαφί από αριστερά, κεφαλιά του Μάνταλου, πέφτει και αποκρούει ο Αθανασίου, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του τραυματία Πριόρ. Στο 30΄ εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, διώχνει με γροθιά ο Αθανασίου, η μπάλα φτάνει στον Αραούχο, σουτάρει εκτός περιοχής, με τα πόδια διώχνει και πάλι ο τερματοφύλακας του Π.Α.Σ.. Στο 32΄ καλό σουτ του Αραούχο από αριστερά, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων η μπάλα. Στο 40΄ σέντρα του Σιντεμπέ, κεφαλιά του Μάνταλου από καλή θέση, στην αγκαλιά του Αθανασίου η μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65΄, όταν ο Ροσέρο έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, σούταρε στη κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς, ο οποίος έπεσε σωστά και μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό δίνεται πέναλτι υπέρ της Α.Ε.Κ. για ανατροπή του Ελίασον από τον Καραχάλιο. Πιθανότατα όμως η παράβαση ξεκινάει έξω από την περιοχή. Εκτελεί εύστοχα ο Μάνταλος και γράφει το 2-0. Στο 79΄ φοβερό σουτ του Αραούχο, η μπάλα κατευθύνονταν προς το «γάμα» της εστίας, εκτινάσσεται ο Αθανασίου και με το ένα χέρι βγάζει σε κόρνερ. Στο 92΄ η τελευταία φάση του ματς, παράλληλη πάσα του Λιβάι Γκαρσία από αριστερά, σουτ του Γκατίνοβιτς, απέκρουσε με τα πόδια ο Αθανασίου.

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Σεντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλας, Χατζισαφί (80’ Ραντόνια), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (76’ Φράνσον), Ελίασον (72’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος, Αραούχο, Κοσίδης (72’ Γκαρσία)

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος) : Πριόρ (19’ λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (76’ Κιάκος), Λιάσος, Μορέιρα (56’ Ροσέρο), Φοφανά (76’ Μπάλαν), Παμλίδης (56’ Λώλης)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου