Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Σαν σήμερα – 18 Ιουνίου 2000 : «Στους Ζωσιμάδες παίζουμε ακόμα μια φορά…….»!!!



Σαν σήμερα 19 χρόνια πίσω, το ημερολόγιο έγραφε 18 Ιουνίου 2000, ο Π.Α.Σ. δίνει ένα ιστορικό αγώνα μπαράζ με το Αιγάλεω, στο τότε γήπεδο της Α.Ε.Κ. «Νίκος Γκούμας». Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήθελε έστω την ισοπαλία για να πανηγυρίσει την άνοδο στην τότε Α΄ Εθνική μετά από 10 ολόκληρα πέτρινα χρόνια (στο πρώτο ματς είχε κερδίζει τον Πανσερραικό, ενώ οι Σερραίοι με το Αιγάλεω είχαν έρθει ισόπαλοι).

Σαν κάτοικος Αθηνών τότε δεν θα μπορούσε να λείπει και ο γράφων από το σημαντικό αυτό ματς, όπου στις κερκίδες υπήρχαν 10.000 Γιαννιώτες!!!

Με πορεία από το ξενοδοχείο Στάνλευ, όπου είχαν καταλύσει αρκετοί Ηπειρώτες το «μπλε καραβάνι» ξεκίναγε για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το σύνθημα «στους Ζωσιμάδες παίζουμε ακόμα μια φορά» ήταν πιο αληθινό από ποτέ, ειδικά απέναντι σε μια Αθηναϊκή ομάδα. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν εκτός από τους εκδρομείς και οι χιλιάδες απόδημοι Ηπειρώτες που ζουν και εργάζονται μόνιμα στην πρωτεύουσα.

Η μάχη της κερκίδας είχε κερδηθεί κατά κράτος, τώρα έμενε να έρθει και το κατάλληλο αποτέλεσμα εντός των 4 γραμμών. Τα πράγματα όμως στο 72ο  λεπτό έδειχναν να στραβώνουν, με το γκολ του Πέτρου για λογαριασμό του Αιγαλέω και να γίνονται χειρότερα στο 89΄ όταν ο Σεντεμέντες αποβάλλεται, αφήνοντας τον Π.Α.Σ. με 10 παίκτες.

Εκείνη τη βραδιά όμως ήταν γραφτό να πάρει φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά το πέταλο της Νέας Φιλαδέλφειας (μιας και οι Γιαννιώτες οπαδοί λόγω της απογοήτευσης μέχρι τότε είχαν βάλει φωτιά σε κάποια καθίσματα). Στο 96΄ ο Τάτσης σημάδεψε στην αριστερή γωνία της περιοχής τον Κοζανίδη, αυτός με τη μία γύρισε υποδειγματικά την μπάλα στον Κορμαρή, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόη, με το πέταλο της Νέας Φιλαδέλφειας να σηκώνεται στα ουράνια!


Απίστευτες σκηνές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με παίκτες και διοικούντες να κλαίνε από χαρά, άλλοι να δίνουν τον ρυθμό για συνθήματα προς την κερκίδα και οι φίλαθλοι της ομάδας να είναι σε…….. άλλο κόσμο, κυριολεκτικά!

Όλες αυτές οι εικόνες στα μάτια ενός 15χρονου παιδιού φάνταζαν εξωπραγματικές για μια ομάδα που έπαιζε την ιστορία της 400+χλμ μακριά από το «σπίτι» της. Εκείνο το βράδυ πολλοί έγιναν Π.Α.Σ., ΜΟΝΟ Π.Α.Σ. κι ας ζούσαν μακριά από την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Στις 18 Ιουνίου του 2000 ο "Αγιαξ" κέρδισε πολλούς νέους φιλάθλους - οπαδούς.

Τα τελευταία χρόνια όλα αυτά μοιάζουν μακρινό όνειρο και οι εικόνες στις κερκίδες των Ζωσιμάδων προκαλούν απογοήτευση, συν το πισωγύρισμα της πτώσης από την Super League. Ας ελπίσουμε σε ένα ακόμη «θαύμα» σαν αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας…….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου