Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Αναλυτής αγώνων του Θιναλιακού (Γ΄ Εθνική) και με πολλαπλή ιδιότητα στο σωματείο ο Γιάννης Φράγκος!!!




Έναν Γιαννιώτη εμπιστεύεται ο Θιναλιακός, ομάδα της Κέρκυρας, που θα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική την ερχόμενη σεζόν, ώστε να έχει πολλαπλούς ρόλους στο προπονητικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και σε αυτό της ανάλυσης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Φράγκο, που πέρυσι ήταν βοηθός προπονητή στον Θρίαμβο Σερβιανών, επίσης ομάδας που αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική.

Στο Κερκυραικό σωματείο θα έχει πολλαπλή ιδιότητα, αφού θα αποτελέσει μέλος του τεχνικού επιτελείου του Θιναλιακού, ως αναλυτής των αγώνων της ομάδας, επίσης θα διατελέσει προπονητής της θυγατρικής ομάδας των «πορτοκαλί», της Γ.Ε. Θιναλίου (στη Β' τοπική Κατηγορία), αντικαθιστώντας τον Νίκο Τσιρώνη, ενώ θα συνεργαστεί και με την Ακαδημία του συλλόγου.

Με πλούσιο βιογραφικό και σαν προπονητής, αλλά και σαν παίκτης :

Ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΠΑΣ Γιάννινα, στη συνέχεια (σε ηλικία 14 χρονών) έκανε το πρώτο του ερασιτεχνικό δελτίο στην ΑΕ Καμποχωρίων και ακολούθως αγωνίστηκε στον Εθνικό Φιλιππιάδας (στην Γ' Εθνική), καθώς και στις τοπικές ομάδες ΑΕ Ραφταναίων, ΑΕ Μικρασιατών Καλπακίου και Θρίαμβο Σερβιανών.

Ως προπονητής, δούλεψε το 2015 στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς, στα Ιωάννινα. Η πρώτη του ανδρική ομάδα υπήρξε το 2016 η ΑΕ Καμποχωρίων, ενώ κατόπιν εργάστηκε στην ΑΕ Γιάννενα, στον Αετό Πρωτόπαππα (άνοδος στη Β΄ Κατηγορία), στη Ρίμινι της Ιταλίας (το 2017), στην Ακαδημία του ΑΟ Σταυρακίου και ως βοηθός προπονητή στον Θρίαμβο Σερβιανών. Επίσης, έχει διατελέσει γυμναστής στον ΠΑΣ Πηγών Λούρου και στην Προοδευτική Περάματος.

Ο Γιάννης Φράγκος είναι πιστοποιημένος προπονητής UEFA C στην Ελλάδα και UEFA B στην Ιταλία. Έχει παρακολουθήσει την σχολή προπονητών της ΓΓΑ, ενώ έχει σπουδάσει φυσικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , ως αναλυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου