Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Π.Α.Σ. παντός καιρού, 2-0 τον Καραΐσκάκη!!!





Αν και οι σημερινές καιρικές συνθήκες ήταν ακατάλληλες για ποδόσφαιρο, ο Π.Α.Σ. Γιάννινα απέδειξε ότι μπορεί και υπό καταρρακτώδη βροχή, σε βαρύ τερέν, να παίξει καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Θύμα του αυτή τη φορά η Αρτινή ομάδα του Καραΐσκάκη Άρτας, που γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0. Οι κυανόλευκοι έτσι αποχαιρετούν το 2019 στη κορυφή της Super League 2 και παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας 4 βαθμών από τον δεύτερο Απόλλων Σμύρνης.

Αρκετός ο κόσμος στο Ζωσιμάδες, αν αναλογιστούμε τις κακές καιρικές συνθήκες και ότι η αγορά είναι ανοιχτή λόγω εορτών, παρότι είναι Κυριακή.


Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η πρώτη πολύ καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Κούστα βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Σ. απέκρουσε σωτήρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το ματς διακόπηκε για 12 λεπτά, καθώς η βροχή ήταν έντονη και ο αέρας παρέσυρε διαφημιστικές πινακίδες, που ήταν πίσω από την εστία του Χουτεσιώτη και τις πέταξε εντός αγωνιστικού χώρου.
Τελικά το παιχνίδι άρχισε και πάλι, με τη διακοπή να ευνοεί όπως φάνηκε στη συνέχεια περισσότερο τον Π.Α.Σ., καθώς η Αρτινή ομάδα είχε μπει φουριόζα στο ματς. Στο 19΄ καλό σουτ του Κριζμάν, αλλά ο Μέλκας με πολύ εκτίναξη έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, όμως, ο Παντελάκης με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αποστόλουπουλου, δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Πριν συνέλθουν καλά – καλά οι φιλοξενούμενοι έρχεται και δεύτερο χτύπημα, όταν στο 25΄ ο Αποστολόπουλος εκτελεί φάουλ και ο Κριζμάν ε κοντινό σουτ γράφει το 2-0. 40' Ο Κούστα βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε ενώ οι παίκτες και ο πάγκος της ΑΕ Καραϊσκάκης ζήτησαν πέναλτι για να ανατροπή, κάτι που δεν ισχύει αφού ο τερματοφύλακας του «Άγιαξ» μπλόκαρε πρώτος τη μπάλα. Ένταση μεταξύ των δυο πάγκων, με τον Γιώργο Ντάσιο να κάνει συστάσεις σε έντονο ύφος προς τον αντίπαλο πάγκο, όπως οφείλει σαν σωστός Γενικός Αρχηγός, καθώς ήταν προκλητικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κίτρινη κάρτα πήρε και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης γιατί έφτασε κι αυτός ως τον αντίπαλο πάγκο.

Στην επανάληψη ο Π.Α.Σ. πέτυχε στο 52΄ κι άλλο τέρμα με τον Παμλίδη, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 67΄ έχει την πρώτη καλή στιγμή ο Καραϊσκάκης, όταν ο Ψιανό εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Χουτεσιώτης απογειώθηκε στο "παραθυράκι" του και έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Κριζμάν βγαίνει τετ-α-τετ σε φάση αντεπίθεσης, όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το τρίτο τέρμα του Π.Α.Σ., αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι προκλητικοί και στο 74΄ προκλήθηκε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, με τους Ψιανό και Αποστολόπουλου να αντικρίζουν κίτρινη κάρτα. Στο 81΄μια ακόμη πολύ καλή επέμβαση του τερματοφύλακα των Αρτινών Μέλκα, όταν ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, κεφαλιά του Ζιούλη προς πίσω, με το ένα χέρι διώχνει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ο Λέο έφυγε σε αντεπίθεση, ο Καραγιαννίδης του έκανε το τάκλιν, η μπάλα ανοίχτηκε και ο Μέλκας βγήκε και μπλόκαρε. Στο 87΄ κούρσα και σουτ υπό πίεση του Παμλίδη, αποκρούει ο Μέλκας.

  
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Ζιούλης, Σιόντης, Κάστρο, Λώλης (62' Λεό), Ξύδας (79' Λιάσος), Παμλίδης (89' Πήλιος), Κρίζμαν.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης, Χατζηστράβος, Καπίας, Κούστα (λ.τρ. 40' Τσούτσης), Ψιάνος (75' Καψάλης), Μέτσε (46' Αλμπάνης), Μασούρας, Βλάχος, Παπανίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου