Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Μακρής και δοκάρια κράτησαν το μηδέν στο Νησί!!!





Παλληκαρίσιο βαθμό μέσα στο Νησί πήρε η ομάδα της Κοσμηράς, που παρατάχθηκε με 11αδα ανάγκης, ενώ έμεινε με 10 από το 62ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας Μακρής ήταν ο ήρωας του αγώνα και κράτησε το ματς στο 0-0!

Το παιχνίδι από πλευράς θεάματος ήταν μονότονο, με τους Νησιώτες να έχουν τον έλεγχο της μπάλας καθ'όλη τη διάρκεια, να χάνουν πολλές ευκαιρίες αλλά να πέφτουν πάνω σε ένα εξαιρετικό Μακρή αλλά και στα δοκάρια.

Στο δοκάρι κατέληξε και η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο αγώνα. Στο 6' λοιπόν ο Κοντογιάννης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσουρής παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του αλλά για καλή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Μερικά λεπτά αργότερα ο Μπίλης επιχείρησε ένα μακρινό καλό σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Μακρή. Στο 17' οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία όταν ο Λιβέρης βρέθηκε μέσα στη περιοχή αλλά του σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Ο Μπίλης που χτυπούσε όλες τις στημένες μπάλες λίγο αργότερα βρήκε το κεφάλι του Στογιάννη αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 21ο λεπτό η Κοσμηρά είχε καλή ευκαιρία αλλά το πλασέ του Ζάραγκα από πολύ πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο ματς με τους Νησιώτες στη συνέχεια να έχουν επιθετικό μονόλογο. Στο 36' μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στο Μάτσια που σούταρε δυνατά αλλά ο Μακρής ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε τη μπάλα. Στην επόμενη φάση η καλή εκτέλεση φάουλ του Πρέντζα πέρασε άουτ. Στο 41ο λεπτό η επέλαση του Γκόντζου από τα δεξιά και το πλασέ του σταμάτησε στον Μακρή, φάση που ήταν και η τελευταία του πρώτου μισού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μακρής έδειξε τα εντυπωσιακά του ρεφλέξ. Ο Μπίλης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Κουβάτης έκανε την καρφωτή κεφάλια αλλά είδε τον Μακρή να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή και συνάμα σωτηρία επέμβαση. Στο 57' οι γηπεδούχοι είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Στογιάννης από πάρα πολύ κοντά μετά από σέντρα του Μπίμπη, έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στη επόμενη φάση ο Κοντογιάννης πήρε μια κεφαλιά από κοντά αλλά ο Μακρής μπλόκαρε σταθερά. Στο 62ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς αφού ο Βραζιτούλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα με παίκτη λιγότερο. Από το σημείο εκείνο και έπειτα η πίεση των παικτών του κ. Τόλη ήταν ασφυκτική αλλά η Κοσμηρά προσηλωμένη στο αμυντικό κομμάτι και πηγαίνοντας δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, κατάφερε να άντεξε την όποια πίεση. Στο 64ο και 70ο λεπτό τις προσπάθειες των Πρέντζα και Κοντογιάννη αντίστοιχα μπλόκαρε σταθερά ο Μακρής ενώ η σέντρα σουτ του Μωραίτη ενδιάμεσα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε μετά από ένα τέταρτο αλλά η καλή κεφαλιά του Κουβάτη σε σέντρα φάουλ του Μπίλη πέρασε λίγο έξω. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 94' με τον Κουβάτη και πάλι από πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή μετά από φάση διαρκείας να επιχειρεί το πλασέ αλλά η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.


ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ: Τσαμητρόπουλος, Μωραίτης, Κονδύλης,Στογιάννης, Κουβά της, Κασίμης, Πρέντζας(85' Αθανασίου), Μάτσιας(Κάτσενος), Κοντογιάννης, Μπίλης, Γκόντζος

Α.Ο ΚΟΣΜΗΡΑΣ: Μακρής, Τσούρης, Νάκιας, Βραζιτούλης, Μπέτας(73' Κάτσενος), Δημητριάδης, Λιβέρης, Νούσης, Γκούμας, Μάης(80' Αλέξης), Ζάραγκας



ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου