Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

"Δάγκωσαν οι αρκούδες" της Πεντέλης, 1-0 τον Πωγωνάτο!!!






Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα της Πεντέλης επί του Πωγωνάτου στο Ενωσιακό γήπεδο με σκορ 1-0, φτάνοντας έτσι τους 23 βαθμούς!

Οι φιλοξενούμενοι που τελευταία είχαν πλησιάσει ξανά την τέταρτη θέση, σπατάλησαν σχεδόν 80 λεπτά, αφού μέχρι τότε είχαν ανούσια υπεροχή. Στα τελευταία λεπτά έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά ο Γκούβας και η αστοχία τους, δεν τους άφησαν να πάρουν κάτι από το ματς.


Στο 1ο ημίχρονο η Πωγωνάτου ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία τν κινήσεων, αλλά είχε μια ανούσια υπεροχή, καθώς οι καλύτερες ευκαιρίες ήταν για του γηπεδούχους. Στα πρώτα λεπτά ένα σουτ του Φειζουλά κόπηκε από τους αμυντικούς της Πεντέλης ενώ η μπάλα κατευθύνονταν προς την εστία και λίγο μετά το πρώτο τέταρτο, ένα Βέλλιου εκτός περιοχής, έπειτα από φάση διαρκείας, κόντραρε σε αμυντικούς του Πωγωνάτου και πέρασε για λίγο κόρνερ.

Στο 27΄ οι «αρκούδες» είχαν την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Θειόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Γκούζου στο δεύτερο δοκάρι, δεύτερη του Δήμου στο πρώτο, ο Γκόγκος βρίσκει λίγο τη μπάλα, αυτή χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει κόρνερ.

Στο 38΄ σε φάση αντεπίθεσης ο Μήτσης πασάρει στον Θειόπουλου, κάθετη του δεύτερου προς τον Κώτση, πλασέ του τελευταίου από δεξιά, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Γκόγκος.


Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και με την είσοδο του Μακρή στον αγώνα. Στο 48΄ μετά από κόντρες η μπάλα φτάνει στον Φειζουλά αριστερά, πλασέ μέσα από την περιοχή, λίγο δίπλα από το απέναντι δοκάρι η μπάλα.

Ένα λάθος όμως στοίχησε στους Δελβινακιώτες, όταν στο 55΄ ο Θειόπουλος εκτέλεσε φάουλ από μακριά και αριστερά, η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Γκόγκου και καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Πέρασαν αρκετά λεπτά για την επόμενη φάση, όταν στο 72΄ μετά από εκτέλεση πλαγίου, ο Μήτσης με γυριστή κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Δυο λεπτά μετά κάθετη του Φειζουλά, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς της Πεντέλης και στρώνεται στον Χαρίση, αυτός τετ-α-τετ με τον Γκούβα, αποκρούει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, η μπάλα πάλι στα πόδια του Χαρίση και άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ασφυκτικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα στο φινάλε Πρώτη καλή φάση στο 79΄όταν ο Τσαραώσης με ατομική ενέργεια και ανάμεσα από πολλούς αντιπάλους, σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά σουτ του Φειζουλά από αριστερά, διώχνει η άμυνα της Πεντέλης.

Στο 80΄ατομική ενέργεια και σουτ του Μακρή από δεξιά, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Γκούβας. Στο 82΄ μπαλιά τρύπα του Μακρή στον Τσαραώση, πλασέ του δεύτερο από κοντά και πλάγια δεξιά, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων η μπάλα. Στο 85΄ μετά από εκτέλεση πλαγίου, η μπάλα μέσα στην περιοχή της Πεντέλης, σουτ του Χαρίση από κοντά, πάνω από την εστία η μπάλα.

Στο 86΄ ο Τσάλης απαντά για την Πεντέλη με σουτ από πλάγια αριστερά, αποκρούει ο Γκόγκος. Στο 88΄ ο Τσαραώσης σουτάρει εκτός περιοχής, ο Γκούβας πέφτει στη γωνία και αποκρούει και στη συνέχεια διώχνει σε κόρνερ η άμυνα των γηπεδούχων. Στο 93΄ τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, σουτ του Φειζουλά από το ύψος της περιοχής, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα.


ΠΕΝΤΕΛΗ : Γκούβας, Βέλλιο, Αναστασόπουλος, Γκούζος, Παπαδημητρίου, Ντέτσικας, Κώτσης (Τσιάλλιος 61΄), Δήμος, Μήτσης (Λάκκας91΄),  Θειόπουλος (Κοντοδήμος 90΄), Τσάλης (Κωστούλας 87΄)

ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ : Γκόγκος, Ζενέλης (Τσιλοτάι 78΄), Ντότης, Μήτος, Τσαρώσης, Νάτσης, Φειζουλά, Στεφάνου (Κόντος 64΄), Χαρίσης, Μπουτοβίνας, Μπενέκος (Μακρής 46΄)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου