Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η μέχρι τώρα πορεία των ομάδων της ουράς στην Α΄!!!




Τρίτο μέρος για τις ομάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής, από την 9η θέση και προς τα κάτω, επίσης με πίνακες που δείχνουν τη σταδιακή τους πορεία μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος!

Αγία Μαρινα, Κοσμηρά, Πέραμα, Ελεούσα, Α.Ε.Μ. και Κρύα. Εξαιρούμε Κόντσικα και Σερβιανά, μιας και η πρώτη αποχώρησε στα μισά του πρωταθλήματος και η δεύτερη είχε μόνο ήττες.


Η Αγία Μαρίνα, που επέστρεψε στην Α΄ με στόχο τη όσο γίνεται πιο εύκολη παραμονή, έκανε πορεία πολύ καλύτερη από ότι ίσως θα περίμενε. Ποτέ δεν μπήκε σε περιπέτειες, όπως οι παρακάτω στη βαθμολογία, αλλά ως ομάδα με στόχο την παραμονή μπαίνει σε αυτή την κατηγορία. Ξεκίνησε αρκετά καλά και μέχρι την 5η αγωνιστική είχε μόνο νίκες και ισοπαλίες, με κακό αποτέλεσμα το εντός έδρας «Χ» με την Κόντσικα. Από εκεί και μετά κύλησε ένα διάστημα, όπου σε 5 αγωνιστικές πήρε μόνο 5 βαθμούς και στη συνέχεια μια νίκη, τη συνόδευαν δυο ήττες. Στην 16η αγωνιστική είχε φτάσει τους 21 βαθμούς και ξαναπήρε ανοδική πορεία με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 5 ματς. Παρότι έκανε κάποιες μικρές «κοιλιές», ποτέ δεν κινδύνεψε από τους παρακάτω, μιας και τα πήγαιναν χειρότερα. Είχε σημαντικές επιτυχίες, ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές, με «διπλά» μέσα σε Κόνιτσα και Νησί, όπως και το «Χ» με την Κράψη στη Λιμνοπούλα. Από τους πρωτοπόρους δεν μπόρεσε να πάριε βαθμούς και έκανε δυο κακά αποτελέσματα στην έδρα της με Κόνστικα και Α.Ε.Μ. (ισοπαλίες).


Η Κοσμηρά είναι περίπτωση ομάδας με πάρα πολύ μεγάλη «κοιλιά», που παρότι είναι αυτή τη στιγμή πάνω από τη ζώνη των play out, μπήκε κάποτε στη επικίνδυνη ζώνη, ενώ θα μπορούσε πιο εύκολα (όπως η Αγία Μαρίνα) να ξεφύγει από τους παρακάτω. Με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων (νίκες και ισοπαλίες, μόνο μια ήττα) ως την 8η αγωνιστική, έφτασε να έχει 13 βαθμούς. Αρκετούς για μια πρωτάρα στην κατηγορία και μάλιστα με επιτυχίες επί δυνατών αντιπάλων. Από εδώ και μετά, όμως, ξεκινά μια κακή χρονική περίοδος, όπου σε 8 αγωνιστικές πήρε μόνο 2 βαθμούς. Καθίζηση για τους «πράσινους» και φυγή σημαντικών παικτών από το ρόστερ της μέσα σε αυτό το διάστημα. Τις τελευταίες 5 αγωνιστικές έρχεται μια μικρή αφύπνιση, με 3 νίκες σε 5 ματς και ξαναφέρνει τον Α.Ο.Κ. σε μια απόσταση μικρής ασφάλειας από τους παρακάτω. Στο επιτυχημένο αρχικό ξεκίνημα πήρε σημαντικό βαθμό στην έδρα της επί του Αγροτικού Αστέρα, όπου πιθανόν να άξιζε και νίκη, όπως «Χ» ήρθε και το ματς στην έδρα της πρωτοπόρου Κατσικάς. Τελευταίο επίτευγμα στην αγωνιστική πριν τη διακοπή, όπου φιλοδώρησε με 5 τέρματα το Μέσοβο στο γήπεδο Ανηλίου.


Το Πέραμα, που φέτος βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω φυγής ποδοσφαιριστών και μελών στη διοίκηση, βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή, σε αντίθεση με την μέχρι τώρα ιστορία του. Η τοπική Προοδευτική ξεκίνησε διαφορετικά από τις δυο παραπάνω ομάδες, με πολύ κακό ξεκίνημα και μόλις 2 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές. Ακολουθεί ένα ξέσπασμα δυο σερί νικών, αλλά ξανά ένα σερί τριών ηττών. Η πιο επιτυχημένη πορεία της ομάδας, όμως, είναι μεταξύ 12ης και 156ης αγωνιστικής, που πετυχαίνει 3 νίκες και μια ισοπαλία σε 4 ματς, απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο (Κοσμηρά, Α.Ε.Μ. και Ελεούσα). Αυτή την περίοδο η βαθμολογία βγάζει την ομάδα του Περάματος, κάποιες φορές, πάνω κι από την ζώνη των play out, αλλά η συνέχεια με 4 σερί ήττες την ρίχνει πάλι σε αυτή τη θέση. Η Προοδευτική παρά το κακό ξεκίνημα πήρε καλό αποτέλεσμα την έδρα της πρώτης Κατσικάς, με το ισόπαλο 1-1. Επίσης σημαντικό αποτέλεσμα το ισόπαλο 2-2 μέσα στο Μέτσοβο με την τοπική ομάδα.


Οι Μικρασιάτες είναι μια ακόμη ομάδα, όπως το Πέραμα και η Ελεούσα, όπου είχε ανακατατάξεις το καλοκαίρι του 2019, σε διοικητικό και ποδοσφαιρικό δυναμικό. Η ομάδα που πέρυσι ξεχώρισε για την πορεία τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο, όπου ήταν φιναλίστα του τελικού, βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή. Με πολύ κακό ξεκίνημα η Α.Ε.Μ. έφτασε στην 11η αγωνιστική να έχει μόνο 6 βαθμούς, από μια νίκη και τρεις ισοπαλίες. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο υπάρχει μια σχετική ενίσχυση και παρά τη μια νίκη και μια ισοπαλία σε 6 ματς δείχνει καλά στοιχεία, ακόμα και στις ήττες της. Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές υπήρχε ένα ξέσπασμα με 3 νίκες και μια ισοπαλία σε 4 ματς. Σημαντικό επίτευγμα, αν εξαιρέσουμε το «Χ» με την Κράψη στη Λιμνοπούλα, δεν πέτυχε, αλλά πήρε θετικά αποτελέσματα από συν διεκδικητές της παραμονής, όπως «διπλό» στην Κοσμηρά και «Χ» σε Κρύα, Αγία Μαρίνα και με Ελεούσα.


Η Ελεούσα, άλλη μια ομάδα που δεν την είχαμε συνηθίσει σε αυτές τις χαμηλές θέσεις, αλλά που πέρασε κι αυτή παρόμοια σκαμπανεβάσματα (διοικητικά και σε ρόστερ) με το γειτονικό Πέραμα, ίσως και χειρότερα. Ξεκινώντας με «διπλό» στην Κρύα σχετικά εύκολα νόμιζες πως θα υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Οι 3 σερί ήττες όμως και ότι φτάνει στην 13η  αγωνιστική να έχει μόλις 8 βαθμούς, με δυο ισοπαλίες και μια νίκη, διαψεύδει αυτές τις προβλέψεις. Η εσωστρέφεια κυνηγά και στη διάρκεια του πρωταθλήματος η Θύελλα, αλλά με μια νίκη πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και μια μετά, το ηθικό κάπως αναπτερώνεται καθώς προστίθενται 6 βαθμοί. Οι ελπίδες τελικά χάνονται, όταν στα 7 ματς μέχρι τη διακοπή, μαζεύονται μόνο 3 βαθμοί, όλοι από ισοπαλίες. Επίσης οι δυο ανατροπές, η μια υπέρ του Περάματος (από 0-2 σε 3-2) και η άλλη από την Κρύα (από 2-0 σε 2-2), φέρνουν και πάλι κατήφεια. Ένα σημαντικό επίτευγμα των κιτρινόμαυρων ήταν το «διπλό» επί της Κράψης στην 13η αγωνιστική και πολλοί πίστεψαν ότι είναι η αρχή μιας «αντεπίθεσης», αλλά μάταια.


Η Κρύα παραμένει εδώ και καιρό στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού και μάλλον δικαίως αν δει κάποιος και την πορεία της το διάγραμμα. Με παρατεταμένη πορεία 5 αγωνιστικών στους 0 βαθμούς, μετά 2 νίκες σε 3 ματς και ξανά τρεις σερί ήττες, είναι φυσιολογικό να έχε φτάσει στη 12η αγωνιστική και να μη μπορεί να «σηκώσει κεφάλι». Κάπου εκεί έρχονται 5 αγωνιστικές με μια νίκη και 3 ισοπαλίες, όπου φαίνεται να υπάρχει κάποια ανάταση, αλλά τους βαθμούς τους δίνουν κυρίως οι νίκες παρά τα «Χ». Στις τέσσερις αγωνιστικές πριν τη διακοπή έρχεται μια νίκη και μια ισοπαλία, για να έχει ο ασπρόμαυρος δικέφαλος μια ελπίδα και να μην ξεφύγουν πολύ οι παραπάνω. Η πιο σημαντική νίκη ήρθε την τελευταία αγωνιστική, την 21η, αφού επικράτησε στην έδρα της με 3-2 επί της Κράψης. Πολύ θετικό αποτέλεσμα θεωρείται το «διπλό» μέσα στην Κοσμηρά και το «Χ» εκτός με την Ελεούσας, μιας και έγινε με ανατροπή. Στην έδρα της θα μπορούσε να πάρει κι άλλους βαθμούς απέναντι σε Μέτσοβο και Αγία Μαρίνα, αλλά ισοφαρίστηκε στο φινάλε.


Στο συνολικό γράφημα βλέπουμε την πορεία και των 6 αυτών ομάδων, με την Αγία Μαρίνα να ξεπερνά την Κοσμηρά στις αρχές του πρωταθλήματος και μετά να έχει σταθερή πορεία, πάντα πάνω από τις υπόλοιπες 5. Η Κοσμηρά κι αυτή με πορεία πάνω από τις άλλες 4, βρέθηκε λόγω της μεγάλης «κοιλιάς» που έκανε, για λίγο στη ζώνη των play out, αλλά ξαναβγήκε πάνω από αυτή. Το Πέραμα μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος βρίσκονταν κάτω ή μαζί με την Ελεούσα και στην αρχή και κάτω από την Α.Ε.Μ..  Στο δεύτερο μισό, όμως, κατάφερε και βγήκε από πάνω, παραμένοντας σταθερά εκεί. Η Ελεούσα από την πλευρά της κατάφερνε να έχει σταθερά από κάτω της Α.Ε.Μ και Κρύα, μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου η πρώτη την έφτασε και η δεύτερη μείωσε στο -1. Οι Μικρασιάτες συνήθως βρίσκονταν κάτω από τις τέσσερις παραπάνω και μόνο λίγο πριν τη διακοπή έφτασε την Ελεούσα, επίσης κάποιες φορές πέρασε κάτω και από την Κρύα, στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Η Κρύα, που όπως προείπαμε δεν ξέφευγε εύκολα από τον κακό της εαυτό, μόνο λίγες φορές προσπέρασε την Α.Ε.Μ και ξαναπέρασε στην «κόκκινη» ζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου