Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Συνέντευξη Πλιάτσικα Β΄ Μέρος (αναδιάρθρωση, προπονητές, διαιτητές) – Video!!!



Όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον προπονητή Νίκο Παπανικολάου, ο οποίος δεν έχει κάποιο πτυχίο προπονητικής (π.χ. UEFA C κτλ.), και ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περσινής σεζόν, αναφέρει ότι καλό είναι να πάμε με τους κανόνες. Όμως τονίζει πως δεν συμφωνεί με αυτόν τον κανόνα, γιατί το πρωτάθλημα είναι Ερασιτεχνικό και δεν πρέπει να υποχρεώνει κανείς τις ομάδες και τους παράγοντες να «κόβουν» μεροκάματα σε κάποιον. Δεν παίρνει κανένα σωματείο κάποια επιχορήγηση για να έχει πιστοποιημένο προπονητή. Αναφέρει ότι όποιος θέλει να πιστοποιηθεί πάνω στην ειδικότητα του προπονητή καλό είναι να το κάνει για την εξέλιξη του και όχι να μας αναγκάζει να έχουμε πιστοποιημένο προπονητή. Δήλωσε κάθετος σε αυτή του την άποψη.

Για τον Νίκο Παπανικολάου δήλωσε πως είναι ένα «τοτέμ» του Ερασιτεχνικού και πρώτος σκόρερ του Π.Α.Σ. Γιάννινα στα μπαράζ. Άποψη του είναι πως πρώην ποδοσφαιριστές, ειδικά του Π.Α.Σ., που έχουν παίξει και Α΄ Εθνική, να έρθουν πιο κοντά στο Ερασιτεχνικό και όχι να τους διώχνουμε. Το τι θα γίνει με τον Νίκο Παπανικολάου είναι απόφαση που θα πάρει όλη η διοίκηση. Ο Νίκος, όπως αναφέρει, έχει κλείσει συμβόλαιο ζωής με το Νεοχωρόπουλο. Θα είναι στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής, αν εν μπορεί να είναι ως προπονητής. Τον θεωρεί τον καλύτερο προπονητή από όσους έχει συνεργαστεί.

Για την αναδιάρθρωση δήλωσε ότι το πρωτάθλημα της Α΄ μπορεί να είναι ποιοτικά χαμηλότερο, αλλά πιο ανταγωνιστικό. Μπορεί να ξεφύγουν κάποιες ομάδες, δυνάμεις και τις περσινής Α΄, αλλά από εκεί και κάτω όλα τα ματς θα είναι ντέρμπι. Για την ποιότητα είπε ότι έπεφτε ούτως ή άλλως τα τελευταία χρονιά, μιας και είναι απαράδεκτο να αποχωρούν ομάδες στη μέση της σεζόν από την Α΄ Ερασιτεχνική.

Για το θέμα των μικρών τάσσεται κι εκεί κατά στο να σου επιβάλλουν να έχεις οπωσδήποτε δυο μικρούς στην εντεκάδα. Ο μικρός αν αξίζει να παίξει και όχι αναγκαστικά.

Για το κομμάτι διαιτησία δήλωσε, πως η διαφορά φάνηκε και σε αυτόν τον τομέα, από τους ορισμούς που γίνονται στη Γ΄ και τη Β΄ Ερασιτεχνική. Βεβαία, αναφέρει, πως και στη Β΄ ακόμη υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν.

Για αυτούς ένα παιχνίδι που ήταν σημαδιακό την περσινή σεζόν, ήταν αυτό με τους Αμπελόκηπους στο γήπεδο Λιμνοπούλας, που θεωρεί πως κρίθηκε από διαιτητικό λάθος. Αναφέρει πως έχει μια συνέχεια η φάση, επειδή βγήκαν υπερβολικές κόκκινες. Δηλώνει πως πρέπει να είσαι πιο «άνθρωπος» μέσα στο παιχνίδι, γιατί έχει να κάνεις με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που έχουν τις δουλειές τους κι άλλες πολλές υποχρεώσεις στο κεφάλι τους.

Για το περιστατικό με συγκεκριμένο διαιτητή ανέφερε ότι οι προκλήσεις ήταν εκατέρωθεν. Ήταν μια έντονη στιγμή, που καλό είναι να μη γίνονταν, αλλά αυτά συμβαίνουν. Όπως δηλώνει μαθεύτηκε και στην Ε.Π.Σ.ΗΠ., η οποία ήθελε να ακούσει και τις δυο πλευρές και να πάρει την ανάλογη θέση. Ακούστηκαν πολλά στη κοινωνία των Ιωαννίνων για αυτό το θέμα, αλλά το καλό είναι ότι και οι δυο πλευρές ενδιαφέρθηκαν να το λύσουν. Για τις φημολογίες ότι είναι οξύθυμοι στο Νεοχωρόπουλο ας είπε ότι αυτό σε ένα ματς έγινε όλο κι όλο και πως αρκετοί παράγοντες έχουν έρθει σε σύγκρουση με διαιτητές στο παρελθόν.

Στο Γ΄ Μέρος και τελευταίο έχουμε συζήτηση για το γηπεδικό θέμα του Νεοχωρόπουλο, το οικονομικό, που φέτος είναι δύσκολο και μέχρι που φτάνουν οι στόχοι της διοίκησης για την ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου