Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

"Πράσινο" το γειτονικό ματς στο Ροδοτόπι!!!

«Πράσινο» το γειτονικό ντέρμπι στο Ροδοτόπι, όπου η τοπική Πασσαρώνα υποδέχτηκε τη Ζωοδόχο και πήρε τη νίκη με σκορ 2-, στην πρεμιέρα του Α Ομίλου της Α΄ Ερασιτεχνικής.

Οι δυο ομάδες προέρχονται από την περσινή Β΄ Ερασιτεχνική, όπου κι εκεί έδωσαν μάχη για τις πρώτε θέσεις, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει τότε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, μέχρι που ήρθε η διακοπή. Η Ζωοδόχος παρατάχθηκε με 3 βασικές απουσίες, αφού έλειπαν Μπασιούκας, Τσολάκος και Τσίος, ενώ από το 7ο λεπτό είχε αναγκαστική αλλαγή, αφού σε μια μονομαχία σχίστηκε το φρύδι του Παργινού και έφυγε εκτός αγώνα για ράμματα.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί από μόνο του δικαιολογία, γιατί τα δυο γκολ που δέχτηκαν ήταν από αδράνεια στην άμυνα, ενώ τις ευκαιρίες που είχαν δεν τις έκαναν γκολ. Από την άλλη το Ροδοτόπι με τον Βασίλη Κίτση στον πάγκο έχει πολύ βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρυσι, βγάζοντας μαχητικότητα σε αρκετά σημεία του αγώνα.


Το πρώτο καλό σουτ άνηκε στη Ζωοδόχο από τον Βλάχο να περνάει πάνω από την εστία του Νούτσο και στο 12΄ οι γηπεδούχοι απειλούν με τον Αργύρη να σουτάρει από δεξιά, έπειτα από ασίστ του Παπαιωάννου, αλλά ο Καραγεώργος έβγαλε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Κίτσης, αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή της Ζωοδόχου, η μπάλα δεν διώχνεται σωστά και ο Παπαιωάννου αν και πεσμένος στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0. Στο 16΄ μπαλιά του Κίτση, ο Παπαιώαννου προσπαθεί να "κρεμάσει" τον Βάσιο, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από την εστία.

Στο 22΄ η Ζωοδόχος απαντά με ένα πολύ ωραίο σουτ του Κατσιφά, που περνάει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, μετά από ασίστ του Ντόντη από δεξιά. Στο 26΄ ο Κατσίφας εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Τσιότσικας σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41΄η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκει στους γηπεδούχους, ο Καρβούνης σεντράρει από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι σουτ του Μάντζαρη, αποκρούει ο Βάσιος.

 

Η επανάληψη ξεκινάει με γκολ για το Ροδοτόπι και αυτό είναι καθοριστικό για την ψυχολογία και των δυο πλευρών. Στο 49΄ ο Καρβούνης με τον Παπαιώαννου παίζουν το 1-2, ο Καραγεώργος φαίνεται να ελέγχει τη μπάλα, αλλά ο Παπαιώαννου και πάλι πεσμένος καταφέρνει να κερδίσει μια χαμένη φάση, πασάρει στον Καρβούνη κι αυτός πλασάρει για το 2-0.

Η επόμενη φάση έρχεται στο 68΄ και είναι για τη Ζωοδόχο, που από εδώ και μετά έχει χάσει πολλές ευκαιρίες. Ο Σιώτας που έχει περάσει ως αλλαγή στο ματς, πασάρει στον Ντόντη, πλασέ του δεύτερου από δεξιά, λίγο έξω η μπάλα. Πριν τη συγκεκριμένη φάση έχει γίνει φάουλ στο κέντρο υπέρ της Ζωοδόχου με πρωταγωνιστεί τον Διαμάντη από πλευράς Ροδοτοπίου. Ο διαιτητής σωστά αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και όταν τελειώνει δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη των «πρασίνων». Ο ποδοσφαιριστής ενώ αποχωρεί θεωρεί πως από τις διαμαρτυρίες του κ. Σκούφαλη, προπονητή των φιλοξενούμενων, βγήκε η κάρτα και το εκφράζει εντόνως. Υπάρχει μια λογομαχία μεταξύ τους και ο διαιτητής Τάσης αποβάλει από τον πάγκο της ομάδας τον προπονητή της Ζωοδόχου, αν και αυτός δέχεται την πρόκληση πρώτος και μετά απαντά.

Στο 76΄ μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία για τη Ζωοδόχο, ο Κατσίφας εκτελεί φάουλ από αριστερά, γυριστή κεφαλιά καθώς πέφτει από τον Νικολάου, η μπάλα βρίσκει στον Ζιάρα ενώ κατευθύνεται για την εστία και βγαίνει άουτ. Στο επόμενο λεπτό αντεπίθεση για τη Ζωοδόχο, ο Παππάς δίνει στον Σιώτα, αυτός στον Ζιάρα, ο τελευταίο σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Νούτσος.

Στο 81΄ γυριστό συρτό σουτ του Σιώτα, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Νούτσος. Δυο λεπτά μετά σέντρα του Καραγεώργου από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Νικολάου, από κοντά στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 92΄ ωραία μπαλιά του Κατίφα, προβολή του Σιώτα, ελάχιστα άουτ η μπάλα.

 

ΡΟΔΟΤΟΠΙ : Νούτσος, Πάικας, Νούσιας (Λεοντίου 18΄), Καρβούνης, Τσιόκας, Διαμάντης, Κίτσης (Αργύρης Π. 56΄), Μπάφας, Παπαιώαννου (Γκρέμος 80΄),Μάντζαρης, Αργύρης Α.

ΖΩΟΔΟΧΟΣ : Βάσιος, Ανδρέου, Καραγεώργος, Βλάχος (Ζιάρας 46΄΄), Τσιότσικας, Παργινός (Παπάζης 7΄(Σιώτας 65΄)), Σταύρου (Τσακανίκας 65΄), Παππάς, Νικολάου, Κατσίφας, Ντόντης



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου