Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Μεγάλο "διπλό", 0-2 μεσ' το Περιστέρι!


Το δεύτερο του «διπλό» πήρε για φέτος ο Π.Α.Σ. Γιάννινα και συγκριμένα στην Αθήνα, αφού επικράτησε στο γήπεδο Περιστερίου επί του τοπικού Ατρόμητου με σκορ 0-2!

Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και είχαν δοκάρι στα πρώτα δευτερόλεπτα (!!!), δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν και κάποιες άλλες καλές στιγμές που είχαν. Ο Π.Α.Σ. μπόρεσε και άνοιξε το σκορ στο 37’, όπου και διατήρησε το προβάδισμα ως την ανάπαυλα. Στην επανάληψη σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του, ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και στην ουσία δεν τον άφησε να κάνει ούτε ευκαιρία. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 70΄, ενώ είχαν ευκαιρίες και για τρίτο.

Φουριόζος μπήκε ο Ατρόμητος και μόλις στο 41ο δευτερόλεπτο του ματς, ο Μανούσος έπιασε δυνατό μακρινό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 7΄ ο Κάργας πιάνει ένα γυριστό μονοκόμματο σουτ, άουτ πέρασε η μπάλα. Στο 13΄ φάουλ στον Καρτάλη έξω από την περιοχή, άφησε πλεονέκτημα ο διαιτητής, ο Λέο σούταρε από πλάγια θέση, πάνω στον Γιαννιώτη στην κλειστή του γωνία. Δυο λεπτά μετά μια πολύ καλή στιγμή για τον Ατρόμητο, σέντρα του Γκαλβάο από αριστερά, κεφαλιά του Κωτσώπουλου στην καρδιά της μικρής περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ. Επικίνδυνη στιγμή για τον Π.Α.Σ. στο 34΄, αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, παράλληλο γύρισμα του Μπουσούλατζιτς, προβολή του Κάργα και παραλίγο αυτογκόλ, με τον Χουτεσιώτη να κάνει ενστικτώδη απόκρουση και να σώζει από βέβαιη παραβίαση. Στο 37΄έρχεται το γκολ για τον «Άγιαξ», όταν ο Σάλιακας βγάζει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου με αποδέκτη τον Παμλίδη, αυτός πασάρει στον Ελευθεριάδη, που με πλασέ κάνει το 0-1. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ, αλλά το γκολ του Π.Α.Σ. μέτρησε κανονικά. Στο 44΄ κι πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους να κάνουν δυο τα τέρματα τους. Ο Κάργας πέρασε κάθετα στον Σάλιακα, αυτός δυνατό σουτ από πλάγια θέση και ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.

Παρότι  ο Ατρόμητος ήταν πίσω στο σκορ, ο Π.Α.Σ. ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά την επανάληψη. Στο 53΄ παράλληλη μπαλιά του Λέο από αριστερά και για λίγο ο Παμλίδης δεν πρόλαβε με προβολή να βρει τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και στο 70΄ κάνουν το 0-2. Ο Κάργας πασάρει στον Σάλιακα, αυτός μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, πασάρει ξανά στον Κάργα κι αυτός με ωραίο σουτ νικάει τον Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος δεν φαίνεται να μπορεί να αντδιράσει και οι Γιαννιώτες χάνου κι άλλη πολύ ευκαιρία στο 85΄, όταν ο Πίρσμαν εκτέλεσε πλάγιο, φοβερό σουτ του Κάργα, εκτινάχθηκε και απέκρουσε με δυσκολία ο Γιαννιώτης.

 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Στρούγγης (Τομάσεβιτς 46΄), Γούτας, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Χαρίσης (Σάλομον 46΄), Μπουσούλατζιτς (Ούμπιδες 68΄), Μανούσος, Χριστοδουλόπουλος (Γιακουμάκης 76΄), Κωστόπουλος (Μάτιτς 63΄).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (Λιάσος 90΄), Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (Μπρένερ 73΄), Ελευθεριάδης (Λώλης 46΄), Παμλίδης (Οικονομόπουλος 83΄), Λέο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου