Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Το έκανε θρίλερ, ενώ ο Απόλλων είχε χάσει τη μπάλα!

 


Τη πρώτη νίκη για φέτος πέτυχε ο Π.Α.Σ. Γιάννινα, με σκορ 1-2 επί του Απόλλων, στην Αθήνα.

Ένας Π.Α.Σ. που μπήκε με φόρα στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλων. Μπορεί να σκόραρε προς το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του «έπνιξε» τον αντίπαλο του, χάνοντας πολλές καλές ευκαιρίες. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ούτε εκεί μπόρεσαν να είναι συγκεντρωμένοι και έχασαν την ευκαιρίας να μειώσουν. Ση συνέχεια η Γιαννιώτικη ομάδα έχασε κι άλλες ευκαιρίες, για τρίτο τέρμα.

Με σουτ ξεκίνησαν οι δυο ομάδες, ο Π.Α.Σ. με τον Παμλίδη στο 3΄και ο Απόλλων με τον Μαρκ Φερνάντεθ στο 5΄, αλλά και στις δυο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 7ο λεπτό ευκαιρία για τον Π.Α.Σ., Ο Ελευθεριάδης προσπάθησε να σουτάρει μονοκόμματα μέσα στην περιοχή, η μπάλα στον Παμλίδη που γλίστρησε πριν πλασάρει, ο Λέο σούταρε από κοντά και απόκρουση του Κότσαρη σε κόρνερ. Στο 17΄κι άλλη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Παμλίδης πήρε ωραία κάθετη από τον Λέο, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία. Σφυροκοπούσε ο «Άγιαξ» και στο επόμενο λεπτό, σουτ του Σάλιακα μέσα από την περιοχή, εξουδετερωμένος ο Κότσαρης, σώζει ο Φατιόν στη γραμμή. Πέρασε αρκετή ώρα με τραυματισμό και κίτρινες κάρτες, οπότε έπεσε ο ρυθμός. Στο 44΄ έρχεται το 0-1, ο Κριζμαν πιάνει τρομερό σουτ -κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα δοκάρι και γραμμή και στην επαναφορά της μπάλας ο Παμλίδης με κεφαλιά φεύγει από κανονική θέση και κάνει το 0-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου ο Π.Α.Σ. κάνει δυο τα τέρματα του, μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του. Ο Λέο από αριστερά πέρασε πάσα στον Πίρσμαν, αυτός με ένα τρομερό τσίμπημα της μπάλας πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του και ο Ελευθεριάδης με προβολή στη μικρή περιοχή το 0-2.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι, όταν ο Κάργας σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και ανατράπηκε ο Μουνιέ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Φατιόν, αλλά είναι πολύ κακή και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. Στο 58΄ απειλεί ο Απόλλων, σουτ του Τσαμπούρη, κοντράρει σε σώματα η μπάλα και βγαίνει κόρνερ. Τρία λεπτά μετά μεγάλη ευκαιρία για τον Π.Α.Σ., κεφαλιά Παντελάκη, δεύτερη κεφαλιά ψαράκι του Κρίζμαν εξ' επαφής με το τέρμα, πρόλαβε ο Τσαμπούρης με προβολή και έσωσε διώχνοντας σε κόρνερ. Δεν κρατιέται ο «Άγιαξ», στο 64΄ο Καρτάλης έφυγε σε αντεπίθεση, γύρισε παράλληλα στον Κρίζμαν που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, αλλά και πάλι ως από μηχανής θεός ο Τσαμπούρης με προβολή πρόλαβε και έσωσε την εστία της ομάδας του. Στο 75΄ πάλι χάνουν ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι, ο Κρίζμαν πάει να περάσει τερματοφύλακα και δύο αμυντικούς, σουτάρει στα σώματα, νέο σουτ του Λέο και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας. Στο 81΄μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους, όταν ο Μουνιέ έδωσε στον Νταούντα, αυτός έστρωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός από το σημείο του πέναλτι κάνει το 1-2. Στο 92΄ευκαιρία για τη Γιαννιώτικη ομάδα, ο Μπρένερ είδε τον Βέρχουλστ εκτός εστίας και πήγε να τον "κρεμάσει" όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σάλιακας γυρίζει τη μπάλα στον Χουτεσιώτη κι αυτός μπλοκάρει, με αποτέλεσμα να δοθεί έμμεσο. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντάουντα έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

 

 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης (46' Βέλχουστ), Λισγάρας, Ντομίγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι, Σίλβα, Φερνάντεθ (46' Ντάουντα), Τσαμπούρης, Τσιλούλης (77' Ιωαννίδης), Βιτλής (46' Μουνιέ), Φατιόν (71' Ίσρα Κολ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Κάστρο, Σιόντης (90' Εραμούσπε), Ελευθεριάδης (56' Νάουμετς), Λεό, Κρίζμαν (76' Μπρένερ), Παμλίδης (56' Καρτάλης).

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου