Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Γ.Γ.Α. - Covid 19 : Νέες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό


Σε επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης κρούσματος COVID 19 στον αθλητισμό, προχώρησε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σε συνεργασία με την Αθλητική Επιτροπή του ΕΟΔΥ. Εκτιμώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την εμπειρία που αντλείται, από την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό στον χώρο του αθλητισμού, η ΥΕΕ-ΓΓΑ εστίασε κυρίως στην διαχείριση κρούσματος και την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, στην κατηγορία των αθλητών που δεν υπόκεινται σε προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR τεστ. Οι οδηγίες που αφορούν την κατηγορία των αθλητών που υπόκεινται σε προληπτικό περιοδικό έλεγχο παραμένουν ίδιες.

Οι νέες οδηγίες στοχεύουν κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπου τα σωματεία δεν διαθέτουν τους πόρους να κάνουν συχνά προληπτικό μοριακό έλεγχο.

 

 

Περίπτωση Β. Περιπτώσεις όπου οι αθλητές δεν υπόκεινται και δεν διενεργούν προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος.

Εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε κάποιο από τα μέλη της ομάδας (αθλητές ή προπονητές), οι στενές, μη προστατευμένες επαφές:

Χωρίς RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για δέκα ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση επιτρέπεται.

Με RT-PCR test: απέχουν από ομαδικές προπονήσεις ή αγώνες για πέντε ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα. Η ατομική άθληση επιτρέπεται. Την 5η ημέρα γίνεται RT-PCR test και όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα μπορούν να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και αγώνες.

Οι αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, κατά τη διάρκεια της αποχής από την αθλητική δραστηριότητα περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές τους και τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου