Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

"Άγιαξ" μεσ' τη Λεωφόρο, νίκη πρόκριση με 1-2


Μια πολύ σημαντική νίκη - πρόκριση πέτυχε ο Π.Α.Σ. Γιάννινα σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και σκορ 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μέχρι το 9ο λεπτό προηγούνταν ήδη με 0-2. Στη συνέχεια έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, μέχρι να συνέλθει ο Παναθηναϊκός και να απειλήσει πρώτη φορά μετά το μισάωρο. Παρότι έχασε καλή ευκαιρία στο 34΄, δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ. Κάτι που έγινε στο 74΄ του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ο "Άγιαξ της Ηπείρου" και μετά από τη μείωση, είχε ευκαιρίες για τρίτο τέρμα. Το ματς έκλεισε με ένα δοκάρι για τους "πράσινους", που δεν θα άλλαζε κάτι όσον αφορά την πρόκριση, αλλά τουλάχιστον δεν θα γνώριζε την ήττα.


Ο Π.Α.Σ. ανοίγει πολύ νωρίς το σκορ, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα και ο Παντελάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό για το 0-1. Στο 9΄ έρχεται το 0-2, όταν ο Μιλιντσεάνου σέντραρε από αριστερά προς τον Ελευθεριάδη, αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια να διώξει με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα τα δίχτυ της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 20΄, ο Καρτάλης πασάρει προς τον Παμλίδη, αυτός γεμίζει προς τον Ελευθεριάδη, ο τελευταίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Διούδης απέκρουσε με γροθιές. Στο 32΄ η πρώτη φορά που γίνονται απειλητικοί οι "πράσινοι" γέμισμα προς τον Καρλίτος, αυτός πάει να "κρεμάσει" τον Λοντίγκιν, αλλά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Σ. μπλοκάρει. Δυο λεπτά μετά σέντρα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά, ο Βιγιαφάνες έπιασε τη κεφαλιά, η μπάλα έχει πορεία προς την εστία, αλλά ο Κάργας τελευταία στιγμή βγάζει σε κόρνερ. 

Στο 51΄ φωνάζουν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, πάνω στον Πρισμάν, από τον Χατζηθεωδορίδη. Στο 56΄ κεφαλιά του Καλρίτος, έπειτα από σέντρα του Χατηγιοβάνη από δεξιά, πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 74΄ ο Παναθηναικός μειώνει σε 1-2, όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, απομάκρυνση του Μιλιντσεάνου, η μπάλα πήγε και πάλι στον Αϊτόρ, αυτός σέντραρε και ο Πούγγουρας με κεφαλιά δεν αστόχησε. Στο 81΄ χαμένη ευκαιρία για τον "Άγιαξ", ο Σάλιακας έκλεψε τη μπάλα από δεξιά, έκανε την κούρσα, έστρωσε στον Κριζμάν, ο Κροάτης φορ καθυστερεί και τον προλαβαίνει ο Σένκεφέντ. Στο 88΄ο Νάουμετς βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, αλλά του σουτ πήγε αρκετά ψηλά άουτ. Προσπάθησε μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός, προσποιήσεις του Νιας μέσα στην περιοχή και σουτ, η μπάλα τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Σανκαρέ (59’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (66’ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνες (65’ Μακέντα), Ιωαννίδης (46’ Αιτόρ), Καρλίτος.

Car.gr ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο  (87’ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (76’ Λιάσος), Μιλιτσεάνου (76’ Κρίζμαν), Παμλίδης (65’ Νάουμετς).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου