Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Ε.Π.Σ.ΗΠ : Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων - Σέντρα 18-19 Σεπτεμβρίου


Η ΕΠΣΗΠ έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής για την Α΄ , Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία είναι μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/07/2021.

Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν, στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 η Α’ και η Β’ Ερασιτεχνική και 25-26/9/2021 η Γ’.

Σχετικά με την προκήρυξη: Για την αγωνιστική περίοδο 2021–2022 το Πρωτάθλημα της Α ́ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.Οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, τέσσερις (4) συνολικά, θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (μίνι πρωτάθλημα) εντός και εκτός έδρας, με ειδική βαθμολογία (βαθμοί 2-0 για τους πρώτους και δεύτερους αντίστοιχα). Από αυτούς τους αγώνες θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα Α ́ Κατηγορίας, η οποία και προβιβάζεται. Υποβιβάζονται απευθείας η τελευταία ομάδακάθε ομίλου. Οι υπόλοιπες τρεις (3) τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) μεταξύ τους με ειδική βαθμολογία (βαθμοί 2-1-0, για τον 4ο, τον 3ο και τον 2ο από το τέλος, αντίστοιχα), για να προκύψει η δεύτερη ομάδα στον κάθε όμιλο που θα υποβιβαστεί. Στην Α ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 4ου από το τέλος με τον 2ο από το τέλος είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται ο 2ος από το τέλος.

* Σε περίπτωση ύπαρξης λιγότερων ομάδων λόγω μη δήλωσης συμμετοχής σωματείων στη A ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υπάρξει με απόφαση της Ε.Ε. συμπληρωματική διάταξη στην Προκήρυξη για τον τρόπο διεξαγωγής, τη διαμόρφωση των ομίλων και τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος της A ́ Ερασιτεχνικής.

Β ́ Ερασιτεχνική κατηγορία

Για την αγωνιστική περίοδο 2021 –2022τα Σωματεία της Β ́ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Από τη Β ́ Κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α ́ Ερασιτεχνική κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία. Προβιβάζεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστεί από κάθε όμιλο ξεχωριστά, ο πρώτος σε βαθμούς, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης (πλέι–οφ) στους οποίους θα λάβουν μέρος, ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του κάθε ομίλου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα που θα ορίσει η Ε.Π.Σ. Στους αγώνες αυτούς η δεύτερη ομάδα ξεκινάει με 2(ΔΥΟ) βαθμούς ,η τρίτη με 1(ΕΝΑΝ) και η τέταρτη με 0(ΜΗΔΕΝ) βαθμούς. Και στους αγώνες κατάταξης η βαθμολογία θα γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π.Στην Β ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-οφ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 2ου από τον 4ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Τότε στην Α ́ Ερασιτεχνική ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Στη Γ’ Ερασιτεχνική θα υποβιβαστούν συνολικά έξι (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ, τρία από κάθε όμιλο. Από τη Β ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, και θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στους οποίους θα συμμετέχουν 5ος, ο 4ος και ο 3ος από το τέλος με βαθμούς 2-1-0 αντίστοιχα, σε γήπεδα που θα ορίσει η ‘Ενωση,για να υποβιβαστεί και το τρίτο σωματείο.ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στη Β ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 5ου από το τέλος με τον 3ο από το τέλος είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται ο 3ος από το τέλος.

* Σε περίπτωση ύπαρξης λιγότερων ομάδων λόγω μη δήλωσης συμμετοχής σωματείων στη B ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υπάρξει με απόφαση της Ε.Ε. συμπληρωματική διάταξη στην Προκήρυξη για τον τρόπο διεξαγωγής, τη διαμόρφωση των ομίλων και τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος της Β ́ Ερασιτεχνικής.

Γ ́ Ερασιτεχνική κατηγορία

Για την αγωνιστική περίοδο 2021 –2022η Γ ́ Ερασιτεχνική κατηγορία θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο.Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022από τη Γ ́ Κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά δύο (2) σωματεία, οι δύο πρώτες ομάδες στη γενική βαθμολογία.

* Σε περίπτωση ύπαρξης λιγότερων ομάδων λόγω μη δήλωσης συμμετοχής σωματείων στη Γ ́ Ερασιτεχνική Κατηγορία, θα υπάρξει με απόφαση της Ε.Ε. συμπληρωματική διάταξη στην Προκήρυξη για τον τρόπο διεξαγωγής και τον αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματος της Γ ́ Ερασιτεχνικής.


Δείτε την προκήρυξη ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου