Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

"Έπεσε" μαχόμενη η Κατσικά, ήττα με 1-0 μεσ΄τη Καστοριά


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τη Θύελλα Κατσικάς με σκορ 1-0 μέσα στην έδρα της ιστορικής Καστοριάς και πλέον οι ελπίδες της πρωταθλήτριας των Ιωαννίνων για άνοδο στη Γ΄ Εθνική είναι λιγοστές, μιας και ακολουθούν δυο δύσκολα παιχνίδια και οι αντίπαλοι της που διεκδικούν άνοδο παίρνουν βαθμούς.

Η Πάργα κέρδισε με ανατροπή μέσα στην Αναγέννηση Στάνου με σκορ 1-4 και έφτασε τους 9 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η Καστοριά, ενώ με 10 είναι πρώτος ο Αστέρας Πετρίτη, που είχε ρεπό. Ακολουθούν με 7 η Αναγέννηση Στάνου, 6 έχει η Θύελλα Κατσικάς, 3 το Ξηροβούνι, που κέρδισε σήμερα τη Νέα Σελευκεία με 3-0, η οποία παραμένει ουραγός χωρίς βαθμό.

Παρά την ήττα η Θύελλα σήμερα προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και είχε όρεξη να κυνηγήσει το ματς, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της. Μπήκε δυναμικά είχε ευκαιρίες, όπως και οι γηπεδούχοι, αλλά σε μια αδράνεια στην επανάληψη κρίθηκε όλο το ματς. Η ζέστη που επικρατούσε στο ΔΑΚ Καστοριάς ήταν ανυπόφορη, παρόλα αυτά βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι των γηπεδούχων και περίπου 20-30 από την Κατσικά, με τους ΣΦΙΚΑ να δίνουν το παρών και στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας.


Η Θύελλα μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και στο 2ο λεπτό ο Κολιούσης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, έβγαλε όμως σε κόρνερ ο Κοσμίδης. Εκτελεί το κόρνερ ο Ψαρράς από αριστερά, κεφαλιά του Λισγάρα, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα. Στη συνέχεια αν και πίεσε η Κατσικά, η Καστοριά κατάφερε και ισορρόπησε το ματς και στο 25΄ ο Σβίρος βγάζει πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Παναγιωτίδη, αυτός τετ-α-τετ με τον Καραμάνη, αλλά δεν μπορεί να τον νικήσει. Στο 33΄ ο Τζερεμές εκτελεί κόρνερ από αριστερά για τους "γουναράδες", κεφαλιά του Τσικόπουλου, λίγο πάνω από την εστία του Καραμάνη η μπάλα. Δυο λεπτά μετά αντεπίθεση για την Κατσικά, ο Γούλας πασάρει προς τον Παπουτσή, τον προλαβαίνει ο γκολκίπερ Κοσμίδης και διώχνει με τα πόδια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έρχεται καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Παπουτσή μέσα στην περιοχή να κάνει ωραία πάσα – τακουνάκι στον Ψαρρά, ο δεύτερος πιάνει το σουτ και η μπάλα περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 58΄με τον Μελιγγιώτη που έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63΄ σε φάση που δεν μύριζε γκολ, ο Τσικόπουλος πάσαρε δεξιά στον Χασάι κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τους «γουναράδες». Στο 72΄ πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καστοριά να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όταν ο Χασάι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Παναγιωτίδη, που με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραμάνη, εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στο πλεχτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Μέχρι το φινάλε η Κατσικά προσπάθησε να ισοφαρίσει και οι γηπεδούχοι να χτυπήσουν ξανά σε κάποια αντεπίθεση. Η μόνη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους μέχρι το φινάλε ήρθε στο 81΄, όταν ο Γούλας έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, παράλληλη μπαλιά, η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει άουτ.

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Κοσμίδης, Σβίρος, Καραγιάννης (Κυζερίδης 58΄), Μήνος, Γκέγκας (Βλάχος 58΄), Τόσκος (Κύρου 77΄), Χασάι, Παναγιωτίδης, Σαββόπουλος, Τζερεμές (Ευαγγέλου 67΄),Τσικόπουλος

 

ΚΑΤΣΙΚΑ : .Καραμάνης, Ψαρράς, Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Πάνος, Τσμάνης (Κοντογιάννης 67΄), Γούλας, Πολυχρόνης, Παπουτσής (Μαρούλης 77), Βαρτζιώτης (Δημητρακάκης 64΄), Κολιούσης (Καζαντσίδης 77΄)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου