Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Εφτάψυχη Θύελλα Κατσικάς : Με ήρωα τον Πάνο πέρασε 1-2 από τον Πετριτή και μένει ζωντανή για άνοδο


Απίστευτα πράγματα από την εφτάψυχη Θύελλα Κατσικάς, που πέρασε από την έδρα του Αστέρα Πετρίτη με σκορ 1-2 και με ανατροπή!

Οι ερυθρόλευκοι τώρα έχουν 9 βαθμούς και πλησίασαν στον πόντο την Κερκυραϊκή ομάδα, που έχει 10, μια αγωνιστική πριν το φινάλε των μπαράζ, ενώ την υποχρέωσαν και στην πρώτη της ήττα σε αυτή τη διαδικασία. Η Πάργα μετά τη σημερινή της νίκη επί της Νέας Σελεύκειας έχει 12 βαθμούς κι αν όχι τυπικά, ουσιαστικά είναι και με τα δυο πόδια στη Γ΄ Εθνική. Η Αναγέννηση Στάνου κέρδισε με 1-0 την Καστοριά και πήγε κι αυτή στους 10 βαθμούς, αφήνοντας τους «γουναράδες» στους 9. Έρχεται τελευταία αγωνιστική να παίξει με τη Θύελλα Κατσικάς, όπου τα σενάρια για το ποιος μπορεί να ανεβεί τελικά στη Γ΄ Εθνική είναι πολλά και μπορεί να παιχτεί και στις ισοβαθμίες, με διαφορές τερμάτων.


Η Γιαννιώτικη ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, με ένα δοκάρι στο 12ο λεπτό και το γκολ να έρχεται στο 41΄. Στην επανάληψη ο προπονητής της Θύελλας, Νίκος Γκούρας, ανακάτεψε την τράπουλα με αρκετές αλλαγές, αλλά και πάλι οι πρώτες καλές στιγμές ήταν για τους Κερκυραίους. Στο 66΄ όμως ο Γούλας κερδίζει πέναλτι και εκτελεί εύστοχα ο Πάνος, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά βάζει μπροστά την Κατσικά. Από εκεί και μετά όπως είναι φυσικό οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά και έχασαν σωρεία ευκαιριών μέχρι το 95΄, όπου άλλες φορές έσωσε ο γκολκίπερ Αναστασίου και άλλες η μπάλα έφευγε για λίγο άουτ. Τελικά ήρθε μια πολύ σημαντική νίκη για τη Γιαννιώτικη ομάδα, που την κρατάει ζωντανή στο κόλπο της ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Μόλις στο 1ο λεπτό ένα σουτ του Γραικού, για τους γηπεδούχους, κοντράρει στον Πάνο και η μπάλα βγαίνει κόρνερ. Στο 12΄ πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ, σουτ του Γραικού λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά σουτ του Μπεσού και η μπάλα άουτ. Στο 31΄ ωραία εκτέλεση φάουλ του Ασπιώτη, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα. Στο 41΄ οι Κερκυραίοι ανοίγουν το σκορ, κόρνερ ο Καλησπεράτης, κεφαλιά του Γαρδικιώτη στο 1ο δοκάρι και η μπάλα στο πλεχτό για το 1-0.



Στο 49΄ ο Γεωργοπάλης εκτελεί φάουλ γεμίζοντας, κεφαλιά του Μάμαλου, λίγο πάνω από την εστία του Αναστασίου η μπάλα. Στο 57΄ ο Ασπιώτης εκτελεί φάουλ γεμίζοντας, ο Πολύζος πιάνει την κεφαλιά από κοντά, η μπάλα περνάει λίγο άουτ. Στο 60΄ σουτ του Γούλα από καλή θέση, μπλοκάρει ο Πισσιάνης. Στο 66΄ η Θύελλα κερδίζει πέναλτι, σε ανατροπή του Γούλα από τον Γραικό μέσα στην περιοχή, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Την εκτέλεση του πέναλτι αναλαμβάνει ο Πάνος και ισοφαρίζει σε 1-1. Μετά από τέσσερα λεπτά η Κατσικά φτάνει στην ανατροπή, ο Μελιγγιώτης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από τον Πάνο και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Στο 73΄ πάει να απαντήσει ο Πετριτής, ο Ασπιώτης εκτελεί φάουλ από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά του Μάμαλου, η μπάλα λίγο έξω, όμως έχει σηκωθεί και η σημαία για οφσάιντ. Στο 85΄ μετά από πλάγιο, σουτ του Θηραίου μέσα από την περιοχή, στην πλάτη του Πάνου η μπάλα και κόρνερ. Εκτελεί το κόρνερ ο Ασπιώτης, κεφαλιά του Μεντή από κοντά, μπλοκάρει ο Αναστασίου. Ένα λεπτό μετά μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν, γέμισμα από το κέντρο με τον Σκολαρίκη, προβολή του Μάμαλου από κοντά, αποκρούει σωτήρια ο Αναστασιου. Ασφυκτική η πίεση από τον Αστέρα, ο Γεωργοπάλης στο 89΄ κάνει την παράλληλη μπαλιά από αριστερά, προβολή του Μάμαλου, διώχνει τελευταία στιγμή ο Πάνος και η μπάλα βγαίνει πλάγιο. Ο Γεωργοπάλης εκτελεί το πλάγιο, η μπάλα περνάει από όλους, σουτ του Μάμαλου από κοντά, πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 90΄ μια ακόμη πολύ σπουδαία ευκαιρία για τον Αστέρα να φέρει το ματς στα ίσια, ο Μαρουλάκης έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε περιοχή, έστρωσε δεξιά στον Μάμαλο, το σουτ του δεύτερου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 95΄ η τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν, ο Γεωργοπάλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά Ασπιώτης, δεύτερη ο Γραικός, πάνω από την εστία της Κατσικάς η μπάλα.

 


Αστέρας Πετριτή (Γιάννης Σφακιανάκης) : Πισσιάνης, Μεντής, Πολύζος (Μαρουλάκης 84΄), Μάμαλος, Σκολαρίκης, Γαρδικιώτης, Γεωργοπάλης, Θηραίος, Καλησπεράτης (Γούναρης 77΄), Μπεσού (Ασπιώτης 27΄), Γραικός

 

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας) :  Αναστασίου, Κολιούσης, Μελιγγιώτης, Ψαρράς, Πάνος, Τσουμάνης (Καζαντσίδης 46΄), Γούλας, Πολυχρόνης, Παπουτσής (Δημητρακάκης 56΄), Κατσίφας (Κοντογιάννης 46΄), Βαρτζιώτης (Μαρούλης 84΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου