Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Μαχητής Ιωαννίνων : "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Αθλητισμό - Αυτοί θέλουν τα σωματεία επαίτες στους χορηγούς"


Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο Μαχητής Ιωαννίνων με αφορμή τον οικογενειακό φιλικό αγώνα Μαχητής 2022 – Μαχητής 2015, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα του Νόμου Αυγενάκη, που επηρεάζει αρνητικά τα σωματεία και οδηγεί πολλά από αυτά στη διάλυση!

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Ο κ Υφυπουργός (και νεκροθάφτης!) του Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την Παρασκευή 27 Μαΐου θα μιλήσει σε προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Γιάννενα με θέμα:

 

«Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης»

 

Ο νόμος Αυγενάκη είναι η ταφόπλακα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και κατ’ επέκταση, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είναι ένας νόμος που στηρίχθηκε πάνω στην υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού όλων των τελευταίων ετών.

 

Αποτελέσματα των νόμων αυτών φανερώθηκαν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αθλητές και σωματεία να τραβάνε τα πάνδεινα για να αγωνιστούν. Εκεί όλοι είδαμε, με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις οραματίζονται τον αθλητισμό. Έχουμε βέβαια και το χειροπιαστό παράδειγμα του παρατημένου στη μοίρα του, ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της πόλης μας.

 

 

Αυτοί θέλουν τα σωματεία επαίτες στους χορηγούς.

 

Εμείς λέμε:

 

ΩΣ ΕΔΩ!

 

Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Αθλητισμό!!!

 

 

Τα ερασιτεχνικά αθλητικά Σωματεία γενικά, και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, προσφέρουν διαχρονικά ένα πολύπλευρο και αναντικατάστατο έργο. Το έργο αυτό είναι η σωματική άθληση, η δημιουργική διέξοδος και η ψυχαγωγία, η διαπαιδαγώγηση στο πνεύμα της άμιλλας και συλλογικότητας, περιλαμβάνοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες της πόλης και των γύρω χωριών.

 

 

Παρατηρώντας τα στοιχεία των εγγεγραμμένων αθλητών στα Σωματεία της ΕΠΣΗΠ καταλαβαίνουμε ότι τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία είναι ο βασικός φορέας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το έργο αυτό στηρίζεται στην αυταπάρνηση των ανθρώπων του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

 

Το 2022, οι ενεργές ομάδες (που συμμετείχαν στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ) ήταν 56 όταν πριν λίγα χρόνια (π.χ., 2014-15) ήταν 82! Η συρρίκνωση του αριθμού και η διάλυση ομάδων αναμένεται να μεγαλώσει. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, λιγότερα από 30 σωματεία έχουν καταφέρει να εγγραφούν στο περίφημο μητρώο, αφαιρώντας έτσι από απ' τον κόσμο που διψάει για ποδόσφαιρο, τις διεξόδους που προσφέρει αλλά και το δικαίωμα στον αθλητισμό.

 

 

Ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης για την αθλητική αναγνώριση των συλλόγων έχει ως αποτέλεσμα να μη αναγνωρίζονται δεκάδες ενεργά σωματεία με πολύπλευρες συνέπειες σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Έτσι, πολλά σωματεία βρίσκονται σε ένα συνεχές γραφειοκρατικό κυνήγι για την ίδια τους την ύπαρξη, χωρίς να ξεχνάμε και τα πρόσθετα πρόσφατα εμπόδια της πανδημίας.

 

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω,

 

Καλούμε την ΕΕ της ΕΠΣ και τα Σωματεία να απαιτήσουμε :

 

Να απλοποιηθούν εδώ και τώρα οι διαδικασίες αθλητικής αναγνώρισης (να αρκεί το καταστατικό και η βεβαίωση της ΕΠΣ για συμμετοχή στα πρωταθλήματα)

 

Κανένα αναγνωρισμένο απ’ την ΕΠΣΗΠ Σωματείο να μην μείνει έξω από αθλητική εγκατάσταση.

 

Να μην αποκλειστεί κανένα αναγνωρισμένο απ’ την ΕΠΣΗΠ Σωματείο, από οποιαδήποτε χρηματοδότηση.

 

Να δοθεί παράταση για το μητρώο και παροχή βοήθειας (τεχνικής) από ΕΠΣ και Ομοσπονδία στα Σωματεία που δυσκολεύονται με την εγγραφή στο σύστημα

 

 

Επίσης, ΚΑΛΟΥΜΕ τους φιλάθλους, παράγοντες και φίλους,

 

όλους στη γιορτή μας!

 

Κυριακή 29/5 στις 17:00 στο Γήπεδο της Κρύας!

 

 

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΧΗΤΗ!

 

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

ΜΑΧΗΤΗΣ 2022 - ΜΑΧΗΤΗΣ 2015


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου