Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ροδοτόπι : Γ.Σ. και εκλογές στις 26 Ιουνίου


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Το Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ καλεί τα μέλη του σωματείου που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, σύμφωνα με τον κατάλογο των μελών που θα καταρτισθεί και δημοσιευθεί από το Δ.Σ., σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30 το απόγευμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ροδοτοπίου με ΘΕΜΑ: Εκλογή 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σύντομες και πιο σημαντικές επισημάνσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου και το εναρμονισμένο με αυτόν καταστατικό του σωματείου μας σχετικά με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών:

Α) Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνον τα μέλη του Σωματείου που είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Β) i) Για την εκλογή προέδρου και μέλους του Δ.Σ. του σωματείου και μέλους της Ε.Ε. απαιτείται έγγραφη αίτηση του υποψηφίου προς το Σωματείο και για μία μόνο θέση (Προέδρου ή μέλους του Δ.Σ. ή μέλους της Ε.Ε.) υποβαλλόμενη στον Γενικό Γραμματέα αυτού (Άγγελος Αναστασίου) τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της.

ii) Οι υποβληθείσες αιτήσεις υποψηφιοτήτων εξετάζονται και εγκρίνονται από το Δ.Σ. και η ανακήρυξη των υποψηφίων ενεργείται με απόφαση του Δ.Σ. δύο (2) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της Γ.Σ. Τυχόν έγγραφες αντιρρήσεις κατά του πίνακα των ανακηρυχθέντων από το Διοικητικό Συμβούλιο υποψηφίων για τα όργανα διοίκησης, κατατίθενται στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μία (1) ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και εκδικάζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυθημερόν δηλαδή την παραμονή της ημέρας διεξαγωγής της.

Γ) Ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου. Αν κατά τον υπολογισμό που γίνεται με βάση το προαναφερθέν κλάσμα προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, δηλαδή απαιτούνται τουλάχιστον 3 υποψηφιότητες από κάθε φύλο.

Δ) Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικηγόρος, ως δικαστικός αντιπρόσωπος που ορίζεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.  

Εκ του Δ.Σ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου