Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Φιλικό Αστέρας Τρίπολης - Π.Α.Σ. Γιάννινα : Πήρε το ματς στα πέναλτι, 2-2 στην κανονική διάρκεια


Ματς με τα όλα του σημερινό μεταξύ Π.Α.Σ. Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, όπου ήταν ο μικρός τελικός του φιλανθρωπικού τουρνουά στο Βόλο, με νικητές τους Γιαννιώτες στη διαδικασία των πέναλτι.

Το παιχνίδι είχε τέσσερα τέρματα, δοκάρια, ευκαιρίες και την πάντα ψυχοφθόρα μεν, αλλά εντυπωσιακή, διαδικασία των πέναλτι. Ο Π.Α.Σ. ίσως δικαιούταν τη νίκη και χωρίς να φτάσει στα πέναλτι, μιας και είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Αν και στο φινάλε, που ο Αστέρας Τρίπολης ισοφάρισε, παραλίγο να χάσει το ματς στη κανονική διάρκεια του αγώνα, στις τελευταίες στιγμές.

Πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς μόλις στο 3ο λεπτό για τον Αστέρα, εκτέλεση φάουλ του Μπερτόγλιο, κεφαλιά του Μπαράλες, βγάζει σε κόρνερ ο Πριόρ. Εκτελεί το κόρνερ ο Τιλίκα, η μπάλα σε σώματα αμυντικών, προβολή του Αντζουλά, πάνω στη γραμμή της εστίας σώζει ο Σόρια. Δέκα λεπτά μετά ο Π.Α.Σ. είναι αυτός που ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Εραμούσπε στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μορέιρα. Στο 20΄ καλό σουτ του Μπαράλες έξω από την περιοχή, λίγο έξω η μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αρκάδες είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μπερτόγλιο, έπειτα από σέντρα του Μουνάφο, από δεξιά. Στο 38΄ γέμισμα του Βαλιέντε προς τον Ρούμπεν Γκαρθία και γέμισμα του τελευταίου με τη μία, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κιάκου, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι υπέρ του Αστέρα. Το εκτελεί εύστοχα ο Μπαράλες και ισοφαρίζει σε 1-1.

Στην επανάληψη η πρώτη ευκαιρία ήταν και γκολ για τους Γιαννιώτες, όταν στο 50ο λεπτό ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, κεφαλιά του Ροσέρο, η μπάλα βρίσκει στον Μπαγκαλιάνη και καταλήγει στα δίχτυα των Αρκάδων για το 1-2. Στο 56΄ μεγάλη ευκαιρία για τον «Άγιαξ» να κλειδώσει τη νίκη, σε φάση αντεπίθεσης ο Λιάσος σέντραρε από δεξιά, κεφαλιά του Μορέιρα, η μπάλα κοντράρει στον Αντζουλά και καταλήγει στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό είχαμε ακυρωθέν γκολ για τον Π.Α.Σ., σέντρα του Σόρια, διώχνει με τις γροθιές ο Τσίφτσης προ του Ροσέρο, η μπάλα φτάνει στον Λώλη, που σουτάρει με τη μια και στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό. Ο διαιτητής Τσίντζας ακυρώνει το γκολ, καθώς έδωσε επιθετικό φάουλ του Ροσέρο πάνω στον τερματοφύλακα του Αστέρα. Στο 60΄ μια ακόμα καλή ευκαιρία για τους κυανόλευκους, πολύ ωραία ασίστ του Ποζνάνσκι στον Ροσέρο, αυτός από διαγώνια έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε ο Τσίφτσης με τα πόδια και έβγαλε σε κόρνερ. Στο 81΄ καλό σουτ του Λώλη, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. Στο 87΄ έρχεται η ισοφάριση σε 2-2 για την Τρίπολη, ο Βαλιέντε βρήκε ωραία τον Κρεσπί, ο δεύτερος έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 89΄ οι Αρκάδες παραλίγο να πάρουν ανέλπιστα το ματς, όταν ο Κρεσπί έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπενίτο, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Αθανασίου, αλλά ο τελευταίος έβαλε «στοπ» και έστειλε το ματς να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί το πρώτο πέναλτι το εκτέλεσε ο Κρεσπί για τον Αστέρα, η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια και ο Εραμούσπε για τον Π.Α.Σ αστοχεί, αφού είδε τον Τσίφτση να αποκρούει. Ο Μπενίτο έκανε το 1-0 και μετά ο Ροσέρο το 1-1. Δεύτερο χαμένο πέναλτι για τον Αστέρα, αυτή τη φορά άστοχος ήταν ο Ιγκλέσιας, μιας και είδε τον Αθανασίου να αποκρούει. Ο Πήλιος στη συνέχεια ευστοχεί και κάνει το 1-2. Μετά ο Αντζουλάς ευστοχεί για το 2-2, το ίδιο και ο Μπιλμπάο για το 2-3. Ο Ρούμπεν Γκαρσία γράφει το 3-3 και ο Μπαγκαλιάνης που ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι διαμορφώνει τελικό 3-4 στα πέναλτι και δίνει τη νίκη στον Π.Α.Σ. Γιάννινα.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : ΠΡΙΟΡ, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ, ΕΡΑΜΟΥΣΠΕ, ΚΙΑΚΟΣ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, ΣΟΡΙΑ, ΜΟΡΕΪΡΑ, ΡΙΕΝΣΤΡΑ, ΜΠΙΛΜΠΑΟ, ΡΟΣΕΡΟ, ΠΑΜΛΙΔΗΣ.

 

Αναπληρωματικοί :

 ΣΟΥΛΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΣΙΡΗΣ, ΚΥΡΚΟΣ, ΛΩΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΟΖΝΑΝΣΚΙ, ΤΣΑΒΟΣ, ΠΗΛΙΟΣ, ΤΖΙΜΑΣ, ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗΣ, ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΡΙΖΟΣ, ΛΙΑΣΟΣ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου