Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Έβαλε φωτιά με το "καλημέρα" ο Άτλας, νίκησε 3-1 τη Θύελλα Ελεούσας


Δυνατό ματς με στην πρεμιέρα του ερασιτεχνικού και σπουδαία νίκη του Άτλα/Χουλιαράδες επί της Θύελλας Ελεούσας με σκορ 3-1!

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια διαμαρτύρονται έντονα για το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, πως έγινε χέρι στη φάση από τον σκόρερ, αλλά και γενικά για σκληρά μαρκαρίσματα. Από την άλλη η εικόνα στην αρχή του αγώνα έδειξε έναν Άτλα να μπαίνει μαχητικά, επιθετικά και να ανοίγει το σκορ στο πρώτο τέταρτο, ενώ η Ελεούσα ακόμα δεν είχε πατήσει καλά στο γήπεδο. Στη συνέχεια ισορρόπησαν οι κιτρινόμαυροι και έφεραν το ματς στα ίσια, παρότι έχασαν και πέναλτι. Στην επανάληψη, όμως, πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι και πίεζαν αρκετά τους αντιπάλους, σε πολλές περιπτώσεις ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, με την Ελεούσα να δείχνει κάπως εγκλωβισμένη και ειδικά στο μικρό γήπεδο του Άτλα.

Αρκετός ο κόσμος στην κερκίδα και πέριξ του γηπέδου του Epirus Sport, μιας και δεν είχε σήμερα άλλο ματς την ίδια ώρα, ενώ αναμένονταν δυνατό παιχνίδι, όπως και έγινε.


Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πύρτσιος μέσα από την περιοχή και δεξιά επιχειρεί το σουτ, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι και άουτ. Στο 13΄ από τον Πύρτσιο η μπάλα έφτασε στον Γιωτάκη δεξιά, μόνος του ο δεύτερος πλάσαρε άουτ. Δυο λεπτά μετά όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν Τζουρμανάς έβγαλε βαθιά μπαλιά από πίσω, η άμυνα της Ελεούσας δεν αντέδρασε έγκαιρα, η μπάλα έφτασε στον Δημάκο, ο οποίος πρόλαβε και την έξοδο του Αρχοντάκη, πλασάροντας για το 1-0.


Από το γκολ και μετά σα να ξύπνησαν οι φιλοξενούμενοι και απείλησαν αρχικά με τον Τσάνη στο 24΄ να πιάνει ένα δυνατό σουτ στη κίνηση έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία η μπάλα. Στο 29΄ δυνατό σουτ του Γιωτάκη έξω από την περιοχή με ελεύθερο οπτικό πεδίο, στην αγκαλιά του Αρχοντάκη η μπάλα. Στο 34΄ ο Νούγιας κάνει προσπάθεια να ξεμαρκαριστεί μέσα στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Ράπτη και δίνεται πέναλτι. Εκτελεί ο Νάσιος, αλλά ο Πρινέας πέφτει στη σωστή γωνία και αποκρούει. Ο Νάσιος επιχειρεί ξανά με προβολή να σκοράρει, πέφτει και τελευταία στιγμή διώχνει σε κόρνερ ο Καλογερόπουλος. Στο 43΄ διαγώνιο σουτ του Νούγια από δεξιά, η μπάλα βρίσκει και κάπου, περνάει ελάχιστα δίπλα από το απέναντι κάθετο δοκάρι σε κόρνερ. Εκτελεί το κόρνερ απευθείας ο Τσάνης, διώχνει με γροθιές ο Πρινέας, η φάση συνεχίζεται στην περιοχή του Άτλα και ο Ράπτης ανατρέπει τον Καράσα, δεύτερο πέναλτι για την Ελεούσα. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την εκτέλεση ο Ραγιάς και ισοφαρίζει σε 1-1 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το γκολ αυτό αντί να κόψει τα φτερά στους γηπεδούχους, που το δέχτηκαν σε κρίσιμο χρονικό σημείο, φάνηκε πως τους πείσμωσε περισσότερο. Στο 46΄ ο Δημάκος εκτελεί απευθείας φάουλ, ελάχιστα πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 52΄ ο Πύρτσιος πήγε να βγει τετ-α-τετ με τον Αρχοντάκη, ο γκολκίπερ της Θύελλας άφησε έγκαιρα την εστία και πρόλαβε να διώξει με τα πόδια. Στο 56΄ η Ελεούσα έχει ίσως την καλύτερη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νούγιας από αριστερά πασάρει στον Βελτσίστα, που μόλις είχε μπει στο ματς, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα.


Στο 61΄ οι γηπεδούχοι που πίεζαν, κερδίζουν κι αυτοί πέναλτι σε ανατροπή του Δημάκου από τον Μαρμούτα. Το εκτελεί ο Πανούσης και γράφει το 2-1. Πέντε λεπτά μετά έρχεται και τρίτο χτύπημα από τον Άτλα, ο Πύρτσιος σε φάση αντεπίθεσης κερδίζει με το κεφάλι τις μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς, σουτάρει, αποκρούει ο Αρχοντάκης, στην επαναφορά η μπάλα πάλι στον Πύρτσιο, που είναι πιο εύστοχος και κάνει το 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από συμπαίκτες και τον πάγκο της ομάδας. Σε αυτή τη φάση διαμαρτύρεται έντονα η Ελεούσα, πως στην επαναφορά από την απόκρουση του Αρχοντάκη ο επιθετικός του Άτλα χρησιμοποίησε το χέρι για να κοντρολάρει τη μπάλα.

Στο 68΄ ο Νούγιας επιχειρεί ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, διώχνει ο τερματοφύλακας Πρινέας. Η επόμενη καλή στιγμή είναι στο 85΄, ασίστ του Τσόδολου από δεξιά, σουτ του Πανούση έξω από την περιοχή, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Τέσσερα λεπτά μετά σουτ του Κιτσάκη έξω από την περιοχή κι αυτό λίγο πάνω από την εστία.

 

ΑΤΛΑΣ/ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ : Πρινέας, Συμεωνίδης, Δοβανάς, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Ράπτης (Κιτσάκης 57΄), Κουτσάφτης, Πανούσης, Πύρτσιος (Τσόδουλος 82΄), Γιώτακης (Μπεζάτι 69΄), Δημάκος

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ : Αρχοντάκης, Μαμρούτας, Καράσας, Νάσιος, Γεωλδάσης (Μαλλάτος 10΄λ. τρ.), Τσουμάνης, Ρίζος, Λάμα (Παπαρούνας 63΄), Νούγιας, Τσάνης (Βελτσίστας 55΄), Ραγιάς (Οικονόμου 63΄)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου