Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Θύελλα Ελεούσας : Απροσπέλαστη η άμυνα, της έδωσε τη νίκη, 1-0 επί της Καστρίτσας


Ντέρμπι στην Ελεούσα, με νικήτρια την τοπική Θύελλα και σκορ 1-0 επί του Αγροτικού Καστρίτσας!

Οι γηπεδούχοι μετά την «κρυάδα» στην πρεμιέρα από τον Άτλα/Χουλιαράδες έχουν κάνει ένα σερί τεσσάρων νικών και καταφέρνουν να πάρουν νίκη σε ντέρμπι. Η Καστρίτσα από την άλλη, ήταν το πρώτο δύσκολο ματς που έδωσε μέχρι τώρα, όπου και γνώρισε την ήττα. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα από τους φίλους της Θύελλας Ελεούσας, κατά την είσοδο των ομάδων, με καπνογόνα και τύμπανα.


Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο ποιοτικό, σύμφωνα με τα ρόστερ που έχουν οι δυο ομάδες, αλλά στα ντέρμπι παίζει ρόλο και η σκοπιμότητα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε πολύ η αμυντική γραμμή, μιας και σε πολλές περιπτώσεις έπεφταν με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα πάνω στη μπάλα. Δεν άφησαν τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι, όπως θα ήθελε, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αν και πάταγαν καλύτερα στο γήπεδο στις αρχές του αγώνα, δέχθηκαν το γκολ κόντρα στη μέχρι τότε ροή, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Από το μισό του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκαν σαν πιο κουρασμένοι και ούτε εκμεταλλεύτηκαν το 15λεπτο που έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.

Η Καστρίτσα μπορεί να μπήκε κάπως καλύτερα στα πρώτα λεπτά, αλλά η Ελεούσα είναι αυτή, που άνοιξε πρώτη το σκορ στο 12ο λεπτό, όταν ο Μαλλάτος έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Ρίζο, η άμυνα της Καστρίτσας σταμάτησε γιατί θεώρησε πως υπήρχε οφσάιντ και ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Θύελλας αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Κυρικλίδη έγραψε το 1-0. Τα καπνογόνα άναψαν ξανά!

Η Καστρίτσα πήγε να ισοφαρίσει άμεσα, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Κοσυφαρίνης έκανε την παράλληλη μπαλιά από αριστερά, σουτ του Αλεξίου από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, πέφτουν πάνω στη μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων και διώχνουν. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, ενώ το ματς είχε ισορροπήσει.


Στο 56΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Σταμούλης έκανε την παράλληλη πάσα από δεξιά, ο Γιαννιώτης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ Αρχοντάκη. Πέντε λεπτά μετά η Ελεούσα έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσουμάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίο στη συνέχεια ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του αγώνα, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 63΄ ο Πότσης βγάζει παράλληλη μπαλιά από αριστερά, μόνος του μέσα στην περιοχή ο Παπαρούνας, σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 75΄ ασίστ του Ρίζου, καλό σουτ του Παπαρούνα, μπλοκάρει ο Κυρικλίδης. Στο επόμενο λεπτό με 10 παίκτες έμεινε και η Καστρίτσα, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ναυρόζογλου.

Στο 79΄ ο Πότσης σεντράρει από αριστερά, κεφαλιά του Παπαρούνα, άουτ η μπάλα. Στο 87΄ προσπάθησε να αντιδράσει η Καστρίτσα, φάση διαρκείας στην περιοχή της Ελεούσας, σουτ του Νικολάου, πέφτουν με αυτό θυσία πάνω στη μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων και διώχνουν. Στο 91΄ η Θύελλα πήγε να βάλει και δεύτερο τέρμα, ο Ρίζος πάσαρε ωραία στον Τσάνη, αυτός σε φάση τετ-α-τετ πήγε να «κρεμάσει» τον Κυρικλίδη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά και έβγαλε σε κόρνερ.

 

ΕΛΕΟΥΣΑ : Αρχοντάκης, Καράσας, Πότσης (Τσάνης 85΄), Κερασιώτης (Μαρμούτας 46΄), Νάσιος, Μαλλάτος, Ρίζος, Τσουμάνης, Νούγιας (Οικονόμου 73΄), Παπαρούνας, Μουχανής (Ραγιάς 64΄)

ΚΑΣΤΡΙΤΣΑ : Κυρικλίδης, Καλλιοτζής, Διαμαντόπουλος (Νικολάου 65΄), Κοσυφαρίνης, Τάσσος (Γόγολος 65΄), Σπαλιάρας, Γιαννιώτης (Γκέγκα 85΄), Ναυρόζογλου, Ηλίας Μ.(Ηλιάς Α. 77΄), Σταμούλης, Αλεξίου (Χριστακόπουλος 77΄)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου