Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αμφιθέα : Πήρε το τοπικό ντέρμπι και την πρόκριση, 2-1 επί του Περάματος


Τοπικό ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών ανάμεσα στην Αμφιθέα και το Πέραμα, αν και το ματς έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο, βρίσκοντας νικητές τους τυπικά γηπεδούχους της Αμφιθέας με σκορ 2-1!

Οι «πράσινοι» θα έχουν γηπεδικό θέμα και στο πρωτάθλημα, καθώς στο γήπεδο τους έγινε επιδρομή αγριόχοιρων, οι οποίοι από το σκάψιμο το άφησαν σε κακό χάλι. Σημαντική η απώλεια της έδρας για τη μάχη της παραμονής στην Α΄ Ερασιτεχνική. Από την άλλη το Πέραμα ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα με 3 στα 3, ενώ και σήμερα έδειξε πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν είχε ευστοχία.


Οι φιλοξενούμενοι όντως μπήκαν πιο επιθετικά και στο 9ο λεπτό ο Ζήσης περνάει κάθετη πάσα στον Μπισέλα Π., αυτό σε φάση τετ-α-τετ με τον Σελιβάνωφ δεν πλασάρει καλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλοκάρει. Στο 15΄ ατομική ενέργεια του Ζήση ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, σουτάρει ξαφνικά, πετάγεται και βγάζει σε κόρνερ ο Σελιβάνωφ. Εκτελείτε το κόρνερ, φάση διαρκείας στην περιοχή της Αμφιθέας, σουτ του Μπάφα από κοντά, πάνω σε σώματα αντιπάλων η μπάλα, στη συνέχεια φτάνει στον Λαμπράκη, σουτ από καλή θέση, πάνω από την εστία η μπάλα.

Στο 23΄ κι άλλη ευκαιρία για το Πέραμα, πάσα του Ζήση στον Μπισέλα Γ., σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Σελιβάνωφ. Στο 27΄ η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους, ο Κίτος βγάζει κάθετη πάσα στον Βλαχόπουλο, τετ-α-τετ αυτός με τον Δημητρίου, πλασάρει, λίγο άουτ η μπάλα. Στο 33΄ απευθείας φάουλ του Τσουμάγκα, συρτό, πέφτει και μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Δημητρίου. Στο 37΄ βαθιά μπαλιά του Καραγιάννη, βρίσκει τον Κίτο, αυτός τετ-α-τετ με τον Δημητρίου, αποκρούει ο γκολκίπερ του Περάματος, ξανά προσπαθεί ο Κίτος αν και πεσμένος, μπλοκάρει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο επόμενο λεπτό έχουμε αναγκαστική αλλαγή για το Πέραμα, καθώς ο Πάνος Μπισέλας ένιωσε πόνους στο γόνατο, από την εξωτερική πλευρά, οπότε δεν μπόρεσε να συνεχίσει και μένει να δούμε αν είναι κάτι σοβαρό. Στο 43΄ πολύ καλή ευκαιρία για το Πέραμα, σκαφτή πάσα του Λαμπράκη, ο Μούτσιος μόνος του απέναντι από τον Δημητρίου, σουτάρει ψηλά άουτ.


Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο αποτελεσματική μόλις ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο. Στο 57΄ εκτέλεση κόρνερ του Κολόκα από αριστερά, πετάγεται ο Σδούκος και με το κεφάλι στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό για το 1-0. Δεν προλαβαίνει να συνέλθει το Περάμα και στο 61΄ γίνεται το 2-0, ο Πιλιάφας Κ. σεντράρει από δεξιά, κεφαλιά αρχικά από τον Παπάζη, η μπάλα φτάνει στον Κολόκα, ο οποίος πλασάρει εύστοχα. Στο 79΄ μια ακόμα ευκαιρία για τους «πράσινους», ο Βλαχόπουλος σούταρε από πολύ πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλη από την εστία.

Από εδώ και μετά αφυπνίστηκε το Πέραμα, αλλά ήταν κάπως αργά. Στο 81΄ ο Ζήσης κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς της Αμφιθέας, παίρνει ύψος και ο Μπισέλας Γ. με πολύ ωραίο ανάποδο ψαλίδι μειώνει σε 1-2. Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι χάνουν την τελευταία μεγάλη του ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να πάνε το ματς στα πέναλτι. Στο 85΄ φάουλ με γέμισμα από τον Ζήση, κεφαλιά του Μπάφα από κοντά, βγάζει σε κόρνερ ο Σελιβάνωφ. Οι γηπεδούχοι στο 94΄ έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βλαχόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μια αχρείαστη ενέργεια σε εκείνο το χρονικό σημείο.

 

ΑΜΦΙΘΕΑ : Σελιβάνωφ, Κίτος (Πιλιάφας Κ. 46΄), Καραγιάννης, Πιλιαφάς, Ε., Τσουμάγκας, Παπάζης, Γκούμας, Μήτος, Βλαχόπουλος, Κολόκας (Ζώτος 78΄), Σδούκος (Φάης 83΄)

ΠΕΡΑΜΑ : Δημητρίου, Σήτος, Μπαρούτας (Αθανασίου 68΄), Χιμπέγια, Μπάφας, Κατσάνος, Ζήσης, Μούτσιος, Μπισέλας Π. (Σιχλιμοίρης 38΄ λ. τρ.), Μπισέλας Γ., Λαμπράκης (Καλλιακούδας 68΄)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου