Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Σέντρα για το Κύπελλο Ερασιτεχνών στις 2/9!!!



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
EΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, αφού έλαβε υπόψη της:
α) Την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία.
β) Το ισχύον καταστατικό ως και αυτό της Ε.Π.Ο.
γ) Τις διατάξεις Κανονισμών Αγώνων Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και του Πειθαρχικού Κώδικα όπως ισχύουν σήμερα.
δ) Τις διατάξεις Κανονισμών Παιδιάς Ποδοσφαίρου, που ισχύουν Διεθνώς και ορίζονται από τις Διεθνείς συμβάσεις της FIFA.
ε) Τις διατάξεις Κανονισμών της Ε.Π.Ο.
στ) Την από 16/06/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, που προβλέπει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχή ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των ΕΙΚΟΣΙ (20) ετών και απεριορίστου αριθμού ποδοσφαιριστών άνω των ΤΡΙΑΝΤΑ ( 30 ) ετών, στους αγώνες Κυπέλλου. Από την παραπάνω απόφαση περιορισμού κάτω των (20) ετών εξαιρούνται τα Σωματεία της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που χρησιμοποιούν ελεύθερα ποδ/στές.
ζ) Την από 16/06/2017 απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Τους αγώνες της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου ερασιτεχνών περιόδου 2017-2018, μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων της δύναμής της.
ΑΡΘΡΟΝ 1ον.
Στους αγώνες του Κυπέλλου αυτού είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Σωματείων της Α' και της Β' Ερασιτεχνικής της Ε.Π.Σ. ΗΠ .
Η μη δήλωση συμμετοχής ομάδας, έχει τις συνέπειες, του Άρθρου 39 του Κ.Α.Π.
Επίσης στο Κύπελλο αυτό συμμετέχουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και η ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (ερασιτέχνες) ως και όσες ομάδες της Γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας επιθυμούν.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον.
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο αυτό, άσχετα σε πια κατηγορία ανήκουν, θα χωριστούν σε ΔΥΟ (2) ομίλους, Βόρειο και Νότιο και αυτό για τον περιορισμό των εξόδων μετακίνησης, αφού τα έξοδα αυτά των ομάδων τους, στους αγώνες της Α΄ Φάσης, όπως είναι αυτοί που διοργανώνονται από την Ένωσή μας, βαρύνουν τις ίδιες τις ομάδες.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον.
Οι αγώνες του Κυπέλλου θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 2 & 3/09/2017 και υποχρεωτικά πρέπει να λήξουν, το αργότερο μέχρι την 15/4/2017.
ΑΡΘΡΟΝ 4ον.
Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στους αγώνες του Κυπέλλου αυτού, έχουν την υποχρέωση μέχρι την 07/08/2017 να στείλουν ή φέρουν στην Ένωσή μας την δήλωση συμμετοχής, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.
Στη δήλωση αυτή, εκτός από τα άλλα στοιχεία που περιλαμβάνονται, πρέπει να γνωστοποιούνται και τα χρώματα των στολών του Σωματείου σύμφωνα με το Άρθρο 14 του Κ.Α.Π. με την υποχρέωση του Σωματείου να κατέρχεται στους αγώνες με τα χρώματα της στολής που έχει δηλώσει.
-2-
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται, με παράβολο των ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΥΡΩ μετρητά.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.
Ισχύει εν προκειμένω ότι προβλέπεται και έχει καθοριστεί με το Άρθρο 7ον της προκήρυξής μας του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος περιόδου 2017 – 2018.
ΑΡΘΡΟΝ 6ον. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ–ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ -ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Ισχύει εν προκειμένω ότι προβλέπεται και έχει καθοριστεί με τα Άρθρα 8 , 9 και 22 της προκήρυξης πρωταθλήματος περιόδου 2017 – 2018.
ΑΡΘΡΟΝ 7ον. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ.
Οι αγώνες του Κυπέλλου αυτού διεξάγονται με το σύστημα των απλών συναντήσεων (NOK AOYT), για την Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Φάση, ύστερα από δημόσια κλήρωση που θα γίνει από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ένωσής μας, στα γραφεία της, στις 21/08/2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20.00.
Οι αγώνες της ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ θα είναι διπλοί και θα λαμβάνονται υπόψη τα εκτός έδρας γκολ. Στον δεύτερο αγώνα αν το αποτέλεσμα δημιουργεί ισοβαθμία, ( βαθμών, τερμάτων), θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν και πάλι το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.
Οι αγώνες θα διεξάγονται βασικά ενδιάμεσα της εβδομάδας και μόνο σε περίπτωση που είναι αυτό δυνατό, από το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα διεξάγονται και σε ημέρες αργίας.
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, κατά την διάρκεια του αγώνα και αφού προηγηθεί παράταση θα ακολουθηθεί η διαδικασία των πέναλτι, με τρόπο ώστε μετά από κάθε αγώνα να υπάρχει νικητής.
ΑΡΘΡΟΝ 8ον. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ. Βάσει απόφασης Δ.Σ. 16/06/2017
ΑΡΘΡΟΝ 9ον. ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
Για την ομάδα η οποία αποχωρεί ή παραιτείται ή γίνεται υπαίτια διακοπής Αγώνα, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των Άρθρων του Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα.
Σωματείο το οποίο δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα Κυπέλλου για το οποίο έχει κληρωθεί να αγωνισθεί, πρέπει να ειδοποιήσει αιτιολογημένα, με έγγραφό του προς την Ένωση πριν ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) μέρες τουλάχιστον, από την ημέρα τέλεσης του αγώνα, εκτός αν για την υποχρέωσή του να αγωνισθεί ειδοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των ΟΚΤΩ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή μπορεί να γίνει τουλάχιστον πριν από ΔΥΟ (2) ημέρες.
Αναιτιολόγητη, κατά την κρίση της Ένωσης, δήλωση ομάδας για αδυναμία καθόδου να αγωνισθεί, κατά το παραπάνω, συνεπάγεται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα.
Από τις παραπάνω κυρώσεις απαλλάσσεται η ομάδα που δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, όταν τούτο οφείλεται σε ανωτέρω βία (διακοπή συγκοινωνίας κ.λ.π.).
ΑΡΘΡΟΝ 10ον. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.
Οι ενστάσεις επιτρέπονται από μέρους των Σωματείων που αγωνίζονται, σύμφωνα με το Άρθρο 23 του Κ.Α.Π.
Το παράβολο των ενστάσεων είναι το ίδιο όπως έχουν καθορισθεί και για το πρωτάθλημα με το Άρθρο 29 της προκήρυξης περιόδου 2017 – 2018.
Οι ενστάσεις πρέπει να στρέφονται μόνο εναντίον εκείνων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν, τακτικοί ή αναπληρωματικοί, ποδοσφαιριστές, που στο Φύλλο Αγώνα, δεν προκύπτει ότι αγωνίστηκαν δεν λαμβάνονται υπόψη, κατά την εκδίκαση της ενστάσεως σε βάρος τους.
ΑΡΘΡΟΝ 11ον. ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΕΩΣ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ – ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ Η ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ.
-3-
Ισχύει εν προκειμένω ότι προβλέπεται και έχει καθορισθεί με τα Άρθρα 14-20-21-22-23-24-25- 26 και 28 της προκήρυξης του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος περιόδου 2017 – 2018.
ΑΡΘΡΟΝ 12ον. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
Όλα τα έξοδα των αγώνων ( Διαιτησίας κ.λ.π. ) επιβαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο και ως εκ τούτου, τυχόν εισπράξεις από διάθεση εισιτηρίων περιέχονται σ΄ αυτό.
Η τιμή των εισιτηρίων των αγώνων Κυπέλλου θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση.
ΑΡΘΡΟΝ 13ον. ΕΠΑΘΛΑ.
Στην Κυπελλούχο ομάδα της Ένωσης και την δευτεραθλήτρια τοιαύτη θα απονεμηθούν, μετά τη λήξη του Τελικού αγώνα Κυπέλλου, από ένα Κύπελλο και 18 μετάλλια, σε ειδική τελετή στον αγωνιστικό χώρο.
ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.
Ισχύει εν προκειμένω ότι προβλέπεται και έχει καθοριστεί με το Άρθρο 34 της προκήρυξης του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος περιόδου 2017 – 2018.
Ιωάννινα την 12 / 07 / 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου