Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Πήρε το ντέρμπι η Ζωοδόχος και επιστρέφει ψηλά!!!




Στο γήπεδο της Ζωοδόχου η τοπική ομάδα φιλοξένησε και κέρδισε με 3-1 τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Πωγωνάτο υποχρεώνοντας τον να κάνει τη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η γηπεδούχος ομάδα που ήταν ανώτερη καθ'όλη όλη τη διάρκεια του ματς με τη νίκη αυτή πλησίασε στο -3 από την κορυφή ενώ έχει μπει για τα καλά στο γκρουπ των ομάδων που μέχρι στιγμής βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Δελβινακίου έκανε ένα κακό παιχνίδι με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερη πίσω από το Σταυράκι.

Η ομάδα του Μανώλη Σκούφαλη μπήκε φουριόζα στο ματς αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα. Τελικά αυτό επετεύχθη μόλις στο 6ο λεπτό με δράστη τον Νίκου. Η άμυνα του Πωγωνάτου πούλησε την μπάλα με τον Νίκου να γίνεται δέκτης της και να κρεμάει από μακριά τον Μπαλατζία που ήταν εκτός, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Στο 10' οι φιλοξενουμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά ο Λάτσης πρόλαβε με έξοδο να κρύψει το οπτικό πεδίο του Μπάγια και αποσώβησε τον κίνδυνο. Η Ζωοδόχος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαζε όμορφες συνεργασίες. Σε μια από αυτές ο Σιώτας με εξαιρετικό γυριστό έβγαλε τον Νίκου απέναντι από τον Μπαλατζία αλλά ο τελευταίος πήρε τη ρεβάνς του για τη φάση του γκολ και έκανε μια εκπληκτική απόκρουση. Ο Πωγωνάτος κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε γκολ σε μια ανύποπτη φάση. Στο 32' ο Κόντος γέμισε από τα αριστερά και ο Φειζουλάι επιχείρησε κάτι σαν σέντρα-σουτ στη κίνηση με τον Λάτση να μην υπολογίζει καλά την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε ελάχιστα αφού στην αμέσως επόμενη φάση ο Σιώτας με κοντινό πλασέ στη κίνηση έπειτα από κόρνερ του Νίκου από τα δεξιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης στο 42' έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 3-1 αλλά σε φάση τετ α τετ που προήλθε από μια εξαιρετική έμπνευση του Σταύρου με το τακουνάκι νικήθηκε από τον Μπαλατζία. Το 2-1 ήταν το σκορ ημίχρονου με τη Ζωοδόχο να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να έχει δυο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες ώστε να πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τις φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να είναι ελάχιστες και τον Πωγωνάτο παρότι κυνηγούσε το σκορ να μην απειλεί καθόλου.
Στο 52' μια καλή εκτέλεση φάουλ του Τσίου πέρασε λίγο έξω ενώ στο 55' ο Μπαλατζία παραλίγο να πληρώσει κάποιες ντρίπλες που επιχείρησε να κάνει αλλά ο Σιώτας που του έκλεψε την μπάλα άργησε να τελειώσει τη φάση με αποτέλεσμα να κοπεί από αμυντικό. Στο 63' ένα διαγώνιο σουτ του Τσολάκου πέρασε άουτ. Οι φιλοξενουμενοι έφταναν σπάνια την εστία του Λάτση και η Ζωοδόχος τελικά κατάφερε να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση τρίποντο στο 89'. Ο Ντόντης έκλεψε την μπάλα έπαιξε το ένα δυο με τον Σιώτα και απέναντι από τον Μπαλατζία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-1, σκορ που έμελλε να ήταν και το τελικό μιας και στις καθυστερήσεις ο Παππάς δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να νικήσει τον Μπαλατζία.



Α.Ο ΖΩΟΔΟΧΟΣ:Λάτσης, Ανδρέου, Παππάς,Τσιότικας(60' Καρβούνης), Τσίος, Λαπάκης(64' Βλάχος) Σταύρου, Σιώτας(89' Νικολάου), Νίκου, Τσολάκος

Α.Ε.Δ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ: Μπαλατζία, Τσαραώσης(76' Ζενέλης) , Κόντος, Μήτος(67' Νάτσης) , Καπρινιώτης, Μυριούνης, Μπάγιας, Αβντιλάι, Χαρίσης,Μπουτοβίνας, Φειζουλάι(90' Κατσαβριάς)

Ρεπορτάζ : Τάσος Μπαλάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου