Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Νίκη για τα κορίτσια της Ανατολής, 1-0 τον Πανλευκάδιο!!!




Μια ακόμη νίκη πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους τα κορίτσια του Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων επικρατώντας του Πανλευκάδιου με 1-0.

Για έναν ακόμη αγώνα τα νεαρά κορίτσια της Ανατολής μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας, κρατώντας την χαμηλά και εφαρμόζοντας έντονο passing game. Ο προπονητής της Ανατολής, Χάρης Πανταζής, παρέταξε την ομάδα των Ιωαννίνων με 4-3-3 έχοντας στο κέντρο της άμυνας την Αναστασία Σπηλιά και τη Δέσποινα Τόλη, αριστερά τη Μάρθα Παΐλα και δεξιά την Χριστίνα Πάνου. Στο κέντρο έπαιξε η Κατερίνα Φώτη, η Ισαβέλλα Πριλίγκου και η Ελένη Μπολιεράκη. Στο κέντρο της επίθεσης ήταν η Μόνικα Καΐτατζή, αριστερά η Αιμιλία Δασκάλου και δεξιά η Αντιγόνη Σπηλιά. Στο τέρμα, κάθισε για πρώτη φορά η Κωνσταντίνα Τζίμα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ομάδα των Ιωαννίνων. Τα κορίτσια της Ανατολής έφταναν συχνά στην περιοχή του Πανλευκάδιου με ωραίες ενέργειες και συνδυασμούς, ωστόσο η άμυνα της Λευκάδας και η τερματοφύλακας Δουβίτσα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου ήταν όταν η "Συνήθης Ύποπτη" Αιμιλία Δασκάλου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά της εστία της Δουβίτσα, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, να σκάει στη γραμμή του τέρματος και να απομακρύνεται από αυτό. Όποτε χρειάστηκε το κέντρο και η άμυνα της Ανατολής δήλωσαν παρών, με αποτέλεσμα ο Πανλευκάδιος να μην απειλήσει στο 1ο ημίχρονο.

Το 2ο ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τις νεαρές αθλήτριες του Χάρη Πανταζή να πιέζουν για το γκολ, να έχουν πολλά κόρνερ, αλλά μη έχοντας την εμπειρία να δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις φάσεις. Όλα αυτά μέχρι το 57′, όταν η Αιμιλία Δασκάλου έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στην Κατερίνα Φώτη, αυτή ξεχύθηκε στην περιοχή της Λευκάδας σε τετ α τετ και η Δουβίτσα την ανέτρεψε, παραχωρώντας το πέναλτι και αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει η Αιμιλία Δασκάλου η οποία και σημείωσε το νικητήριο γκολ. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς την πλευρά του πατέρα της, αφιερώνοντάς του το.

Με το που δέχτηκε το γκολ η ομάδα της Λευκάδας ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει, δυο φορές. Την πρώτη με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια και τη δεύτερη η Κωνσταντίνα Τζίμα μπλόκαρε αποφασιστικά (πιάνοντας τη μπάλα για 2η και τελευταία φορά στο παιχνίδι). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η άμυνα και η μεσαία γραμμή της Ανατολής στάθηκε στο ύψος της.

Οι αθλήτριες του Χάρη Πανταζή βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση και έχασαν στο 83′ και άλλη ευκαιρία, πάλι με στημένο δεξιά της περιοχής. Το εκτέλεσε η Μάρθα Παΐλα με την πολύ καλή Δουβίτσα να διώχνει σε κόρνερ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις αθλήτριες των Ιωαννίνων αγκαλιασμένες να πανηγυρίζουν τη νίκη τους με την οποία έκλεισαν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στο Γήπεδο Ανατολής να χειροκροτούν την προσπάθεια των αθλητριών των δυο ομάδων.

Επόμενος αγώνας της Ομάδας Γυναικών του Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων στις 26 Ιανουαρίου, εκτός έδρας, απέναντι στην ομάδα του Κεραυνού Θεσπρωτικού, για τον πρώτο αγώνα του 2ου γύρου.

Φωτογραφικό υλικό της αναμέτρησης θα βρείτε στο σχετικό άλμπουμ στο facebook.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (Χάρης Πανταζής): Τζίμα Κωνσταντίνα, Σπηλιά Αναστασία, Παΐλα Μάρθα, Τόλη Δέσποινα, Πάνου Χριστίνα, Πριλίγκου Ισαβέλα, Φώτη Κατερίνα, Μπολιεράκη Ελένη (67′ Μπούρη Ελπίδα), Δασκάλου Αιμιλία, Καϊτατζή Μόνικα (78΄Χαραλαμποπούλου Φωτεινή), Σπηλιά Αντιγόνη και Αθαναϊλίδου Μαρία, Καλαμπακιώτη Σοφία.

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Δουβίτσα Ι, Μπουκουβάλα Ε, Χήντα Μ, Κονιδάρη Τ, Αραβανή Α (67′ Χαλικιά Ν), Γκίνη Α, Μεσήνη Ε, Γαβρίλη – Κολυβά, Μανωλίτση Α, Κονδυλάτου Ν, Αρματά και Ψαρρού Μ.

Διαιτητές της αναμέτρησης: Βέργου Αικατερίνη της ΕΠΣ Θεσσαλίας και Στόλη Μαρία, Ράπτης Ιωάννης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής:

Α.Ο. Ανατολής – Α.Ο. Πανλευκάδιος: 1-0 (Δασκάλου)
Πήγασος Χιλιόδενδρου – Α.Ο. Κέρκυρα 1996: 2-11
Κεραυνός Θεσπρωτικού – Α.Ο. Σειρήνα Γρεβενών: 1-3

Η βαθμολογία μετά και την 5η αγωνιστική:

Α.Ο. Σειρήνα Γρεβενών (24-5) 15
Κεραυνός Θεσπρωτικού (13-6) 12
Α.Ο. Ανατολής (6-11) 7
Πανλευκάδιος (3-9) 4
Α.Ο. Κέρκυρα (16-12) 4
Πήγασος Χιλιόδενδρου Καστοριάς (11-28) 1

Επόμενη η 6η αγωνιστική στον 2ο όμιλο Γυναικών στις 26-01-2020:

Κεραυνός Θεσπρωτικού – Α.Ο. Ανατολής (Δημοτικό Θεσπρωτικού, 15:00)
Α.Ο. Σειρήνα Γρεβενών – Α.Ο. Κέρκυρα 1996 (ΕΠΣ Γρεβενών, 15:00)
Πανλευκάδιος Α.Ο. – Πήγασος Χιλιόδενδρου Καστοριάς (Δημοτικό Νυδρίου, 15:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου