Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Δεν έσπασε η παράδοση και προκρίθηκε η Ανατολή, 0-1 μέσ' την Κατσικά!!!





Εκτός του ενός στόχου τέθηκε η Θύελλα Κατσικά, που ηττήθηκε στην έδρα από την Ανατολή με 0-1, για το θεσμό του Κυπέλλου στα προημιτελικά!

Οι ιθύνοντες των «κόκκινων» είχαν θέσει από το καλοκαίρι ως πρωταρχικό στόχο της ομάδα το Κύπελλο, μιας και είναι χρόνια χωρίς μια διάκριση στο θεσμό. Η κλήρωση φάνηκε από την αρχή πως θα είναι δύσκολη με την Ανατολή, που φέτος αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική, ενώ στις τελευταίες αναμετρήσεις έχει και την παράδοση με το μέρος της, η οποία πάλι δεν έσπασε. Πλέον οι πρωτοπόροι της Α΄ Ερασιτεχνικής επικεντρώνονται στο στόχο τους πρωταθλήματος, ενώ οι «Πόντιοι» θα συνεχίσουν στα ημιτελικά με αντίπαλο του Χουλιαράδες.

Το ματς παρακολούθησε αρκετός κόσμος, αν λάβουμε υπόψη και το εργάσιμο της ημέρας, με τους φίλους των γηπεδούχων να ανάβουν καπνογόνα και πυρσούς κατά την είσοδο της ομάδας. Όμως στο 79΄ από την πλευρά των πιο ένθερμων φίλων της Θύελλας ρίχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο κάποιες κροτίδες και ο κ. Κατσικογιάννης διέκοψε προσωρινά το ματς. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, που θα ανέβει σε λίγο, δείχνει στους ιθύνοντες των γηπεδούχων πως κάποια θραύσματα από τις κροτίδες ίσως τον βρήκαν στο πρόσωπο.



Στο αγωνιστικό κομμάτι η Κατσικά μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 1ο λεπτό απείλησε, όταν ο Γιωτάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Ασωνίτης έκανε τη κεφαλιά προς τα πίσω με πλάτη στο τέρμα, η μπάλα φτάνει στον Νάκο, που από κοντά δεν πλασάρει σωστά και η μπάλα καταλήγει άουτ. Στο 17΄ έρχεται η δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, σέντρα του Τάτση από δεξιά, ο Γιωτάκης μόνος του μέσα στην περιοχή και αριστερά σουτάρει πάνω από την εστία του Βελτσίστα.

Η Ανατολή έδειξε μετά το 20λεπτο να συνέρχεται και να παίρνει τα πάνω της, με την πρώτη καλή στιγμή στο 26΄, όταν ο Φωλίνας έκανε την παράλληλη μπαλιά από αριστερά, πλασέ του Εμβραιζόγλου από κοντά, πέφτει με τάκλιν και σώζει σχεδόν στη γραμμή της εστίας ο Ασωνίτης.

Στο 38΄ ωραίο κατέβασμα της μπάλας από τον Γιωτάκη, σουτ από δεξιά, λίγο άουτ η μπάλα. Στο 42΄και πάλι από αριστερά απειλεί η Ανατολή, ο Εμβραιζόγλου κάνει τη σέντρα, η μπάλα περνάει από όλους, πλασέ του Κολιούση στο δεύτερο δοκάρι, σε κόρνερ βγάζει ο Διαμάντης.

Στο 45΄ όμως έρχεται το γκολ για τους «Πόντιους», σε κομβικό σημείο, όταν ο Γρηγοριάδης εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Διαμάντης βγαίνει με τις γροθιές αλλά δεν διώχνει καλά τη μπάλα, που παραμένει στην περιοχή, σουτ του Σκανδάλη και η μπάλα στο πλεχτό για το 0-1.


Οι γηπεδούχοι όπως ήταν αναμενόμενο θα έμπαιναν φορτσάτοι στην επανάληψη για να ισοφαρίσουν και έτσι έγινε Στο 56΄ πρώτη καλή στιγμή, ο Γούλας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, κεφαλιά του Νάκου, εναέριο πλασέ του Ασωνίτη από αριστερά στην εξωτική πλευρά των διχτύων η μπάλα. Δυο λεπτά μετά η Ανατολή παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Δήμος με ατομική ενέργεια και σουτ είδε τον Διαμάντη να του λέει «όχι» και να πετάει τη μπάλα κόρνερ.

Στο 65΄ ένα επίσης κομβικό σημείο του ματς, όταν ο Φωλίνας βγαίνει στην αντεπίθεση ανατρέπεται από τον Ασωνίτη και ως τελευταίος παίκτης αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Κατσικά με 10 παίκτες για το υπόλοιπο ης αναμέτρησης.

Στο 66΄ το φάουλ εκτελεί ο Φωλίνας, πέφτει και βγάζει σε κόρνερ ο Διαμάντης. Ο Εμβραιζόγλου εκτελεί το κόρνερ, κεφαλιά του Λισγάρα προς τα πίσω στην προσπάθεια του να διώξει, στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού η μπάλα και κόρνερ.

Το 75΄ ένα καλό σουτ του Βαρτζιώτη Β.  εντός περιοχής περνάει λίγο δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 79΄ είχαμε τη διακοπή που προαναφέραμε. Στο 82΄ η τελευταία φάση τους ματς άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Νούγιας από δεξιά έβγαλε ασίστ στον Φωλίνα, ο δεύτερος σούταρε από το ύψος της περιοχής, εκτίναξη του Διαμάντη και κόρνερ η μπάλα.


ΚΑΤΣΙΚΑ : Διαμάντης, Νάνος, Λισγάρας, Βαρτζιώτης Π., Κωνσταντινίδης (Βαρτζιώτης Β. 69΄), Τάτσης, Γούλας (Γιαννάκης 81΄), Μούτσιος, Γιωτάκης, Νάκος, Ασωνίτης

ΑΝΑΤΟΛΗ : Βελτσίστας, Γκούμας (Γεωργιάδης 81΄), Γρηγοριάδης, Νάσιο, Κίτσος, Μαλάτος (Πολυχρόνης 88΄), Σκανδάλης, Εμβραιζόγλου (Φίλιος 93΄), Δήμος, Κολιούσης (Νούγιας 74΄), Φωλίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου