Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ο "κακός δαίμονας" ξαναχτύπησε, Ελληνικό - Βοτανικός : 2-1!!!





Είναι ο «κακός δαίμονας» του Βοτανικού τελικά το Ελληνικό, αφού κατάφερε και πήρε για μια ακόμη χρονιά θετικό αποτέλεσμα από τους ερυθρόλευκους, νικώντας τους με σκορ 2-1 στο γήπεδο του Epirus Sport!

Πρόσωπο του αγώνα ο νεαρός Αλέξανδρος Στεργίου, γιος του προπονητή της ομάδας, που πέτυχε δυο τέρματα και όλη η ομάδα του αφιερώνει αυτή τη νίκη, καθώς ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με το Ελληνικό, μιας και μεταναστεύει για επαγγελματικούς λόγους στην Αυστραλία.


Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, βλέπουν τους διώκτες τους να πλησιάζουν απειλητικά και ειδικά το Ασβεστοχώρι, που είναι στους -2. Αν και ξεκίνησαν το ματς έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν εύκολα ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για το Ελληνικό στο 14΄,  όταν ένα σουτ του Ζάκα εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Έξι λεπτά μετά, λάθος της άμυνας του Βοτανικού, κλέβει ο Σάμαρης και σουτάρει από δεξιά, λίγο άουτ η μπάλα.

Στο 23΄ πεντάλεπτη διακοπή, καθώς ο τερματοφύλακας του Ελληνικού σε κάποια διεκδίκηση χτύπησε ελαφρώς και έτρεχε αίμα από τη μύτη, Χρειάστηκε βαμβάκι και λίγος χρόνο για να σταματήσει.

Στο 40΄ η πρώτη στιγμή που έδειξε ουσιαστικά απειλητικός ο Ολυμπιακός, όταν ο Ρομποτής πέρασε κάθετη πάσα, ο Καλούδης από δεξιά έκανε τη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ναβρούζογλου έστειλε τη μπάλα άουτ με το κεφάλι.


Το Ελληνικό μπήκε φορτσάτο στην επανάληψη και με το καλημέρα άνοιξε το σκορ. Στο 46’  μπαλιά του Κουτσογιάννη δεξιά στον Γιώτη, παράλληλη του δεύτερου, η μπάλα περνάει από όλους, φτάνει στον Στεργίου που με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Νικολαίδη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει φόρα και δυο λεπτά μετά παραλίγο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Κουτσογιάννης πασάρει δεξιά στον Γιώτη, αυτός τετ-α-τετ με τον Νικολαίδη, αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, δεύτερο σουτ του Γιώτη σε κόρνερ ο Νικολαίδης με το πόδι.

Στη συνέχεια ο Βοτανικός ανέβασε στροφές και στο 54΄απευθείας φάουλ του Χαμπίπη, σε κόρνερ βγάζει ο Νάτσης. Στο επόμενο λεπτό ωραία ατομική ενέργεια του Ρομποτή από δεξιά και σέντρα, ο Λιπιώτης έρχεται με φόρα, αλλά η κεφαλιά του περνάει άουτ.

Σαν μην έφτανε που έχασε δυο ευκαιρίες ο Βοτανικός στο 57΄  γίνεται το 2-0. Ο Γιώτης βγάζει παράλληλη πάσα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι πλασέ του Στεργίου, αποκρούει ο Νικολαίδης, δεύτερο πλασέ του Στεργίου, στα δίχτυα η μπάλα.

Στο 65΄ ο Μποζέλλα βγάζει κάθετη στον Σαμάρη, πριν βγει τετ-α-τετ με τον Νικολαίδη, βγαίνει και διώχνει με τα πόδια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 75΄ το Ελληνικό μένει με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία ο Τσολάκος.

Στο 76΄ σέντρα του Χαμπίπη από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά – πάσα του Λιπιώτη, δεύτερη κεφαλιά του Ναβρούζογλου από κοντά και μείωση σε 2-1. Ο Βοτανικός από εκεί και μετά πίεζε ασφυκτικά, αλλά δεν κατάφερνε να σπάσει την άμυνα του Ελληνικού, στις καθυστερήσεις του ματς και μετά μια εκτέλεση κόρνερ η μπάλα φτάνει στο Ζώτο εκτός περιοχής, σουτ του τελευταίου, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά αποκρούουν οι αμυντικοί του Ελληνικού.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ : Νάτσης, Γκατζιάνης, Μποζέλλα, Τσολάκος, Στάθης, Μάντζιος Θ., Ζάκα, Στεργίου, Γιώτης (Μάντζιος Κ. 89΄), Κουτσογιάννης, Σάμαρης (Τσιάβος)

ΟΛΥΜ. ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ : Νικολαίδης, Κρικώνης (Στράτης 53΄), Τσόκρης, Ασπρούδης, Χαμπίπης, Ραγιάς (Ζώτος 60΄), Ρομποτής, Λαλάι (Λιπιώτης 50΄), Καλούδης (Μπισέλας 45+’), Ναβρούζογλου, Μπαρέκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου