Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έσπασε την «κατάρα» με Λέο στο 94΄, 1-2 μέσα στη Δράμα!!!





Έσπασε την κατάρα που τον ήθελε να μη φεύγει νικητής από το γήπεδο της Δράμας ο Π.Α.Σ. Γιάννινα, με «χρυσό σκόρερ» τον Λεό, που μπήκε ως αλλαγή και στο 94΄ έκανε το 1-2!

Είναι η μόλις δεύτερη νίκη του Π.Α.Σ. Γιάννινα στην έδρα της Δόξας, όπου συνήθως είχε ήττες και μια ισοπαλία. Η παράδοση παραλίγο να κρατήσει και φέτος, με τους γηπεδούχους να έχουν κάνει μόνο δυο φάσεις, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Θα ήταν άδικο το αποτέλεσμα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αφού στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ποτέ και έχασε κι άλλες καλές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Π.Α.Σ. μπήκε επιθετικά και στο 2ο λεπτό ο Κρίζμαν πάσαρε στον Νικολιά, που σέντραρε από δεξιά δυνατά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν πρόλαβε ο Ελευθεριάδης. Στο 8΄ καλή εκτέλεση φάουλ του Αποστολόπουλου, λίγο δίπλα από τη συμβολή των δοκών η μπάλα και άουτ. Ο «Άγιαξ» δεν σταμάτησε να πιέζει τη Δόξα και στο 20΄ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, σκαστή κεφαλιά του Παντελάκη, εντυπωσιακό διώξιμο του Μένκα σε κόρνερ.  Στη συνέχεια της φάσης, όμως, οι γηπεδούχοι δεν γλιτώνουν το γκολ, αφού ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε και πάλι το κόρνερ, σουτ του Ελευθεριάδη, απέκρουσε προσωρινά ο Μένκα, αλλά ο Κριζμάν που καραδοκούσε, άπλωσε το πόδι και έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό για το 0-1. Στο 24΄κι άλλη ευκαιρία είχε ο Π.Α.Σ., σέντρα του Αποστολόπουλου, κεφαλιά του Μπουκουβάλα, λίγο έξω η μπάλα. Στο 31΄ ο Κριζμάν με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ, βλέπει τον Καψάλη να βάζει τελευταία στιγμή το πόδι και να βγάζει τη μπάλα για λίγο σε κόρνερ.

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή είναι για τη Δόξα, ενώ είναι και η πρώτη στο ματς για τους γηπεδούχους, όταν στο 51΄ ο Κόντος γέμισε μες στην περιοχή, ο Κρητικός βρέθηκε πλάγια δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης βγήκε έγκαιρα και απέκρουε το πλασέ του. Μόλις στη δεύτερη επίσκεψη στα καρέ του Π.Α.Σ., οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν σε 1-1, όταν στο 63΄ ο Χάμοντ, που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στο ματς, έσκαψε για τον Κρητικό που "τρύπησε" όλη την άμυνα και με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Χουτεσιώτη. Δυο λεπτά μετά ο Κριζμάν επιχειρεί ένα μακρινό σουτ, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία του Μένκα. Ο Λέο μόλις πέρασε στο ματς, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κριζμάν, αυτός από πλάγια αριστερά σούταρε, σε κόρνερ έβγαλε ο Μένκα. Στις καθυστερήσεις του ματς η «χρυσή αλλαγή» του Π.Α.Σ., ο Λέο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, όταν ο Μπουκουβάλας σέντραρε από αριστερά, ο Παντελάκης που είχε ανέβει ψηλά έκανε την κεφαλιά – πάσα, ο Λέο αφύλακτος μέσα στην περιοχή πλάσαρε για το τελικό 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Δόξα Δράμας: Μένκα, Σιώπης, Κουκόλης, Καψάλης, Παπαργυρίου, Πλέγας, Κόντος (Χάμοντ 59΄), Πινδώνης (Μαρκοπουλιώτης 81΄), Σαμπανίδης, Κρητικός (Αποστολίδης 91΄), Ρόβας

Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης, Λιάσος (Κάστρο 74΄), Νικολιάς (Λέο 74΄), Παμλίδης, Ελευθεριάδης (Ξύδας 63΄), Κριζμάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου