Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κώστας Βρακάς : "Το πολύ να γίνουν αγώνες μέχρι τα μέσα Ιουνίου στο Ερασιτεχνικό"!!!





Μπορεί η UEFA και η FIFA να θέλουν να ολοκληρωθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ακόμη και με αγώνες μέσα στο καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ακολουθήσει μάλλον άλλη τακτική.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κώστας Βρακάς, μιλώντας στην εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών», αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, το πολύ να γίνουν αγώνες μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Πιο πέρα δε γίνεται, γιατί οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν την υποδομή των επαγγελματιών παικτών, για να αντέξουν τόσο μεγάλη καταπόνηση. Ούτε είναι δυνατόν να παίξουν οι ερασιτεχνικές ομάδες Τετάρτη και Κυριακή για να συντμηθεί ο χρόνος, γιατί είναι βαρύ φορτίο για τους παίκτες που έχουν τις δουλειές τους αλλά ούτε και οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν.

Αναλυτικά ο κ. Βρακάς, τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Η.Α.: «Είμαστε σε στάση αναμονής και περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό, είχαμε ένα χρονοδιάγραμμα να γίνουν οι αγώνες τον Μάιο. Άντε το πολύ και μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Πιο πέρα δεν μπορούμε να ορίσουμε αγώνες. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προπονούνται κάθε μέρα, αμείβονται γι' αυτό και οι επαγγελματικές ομάδες θέλουν να τελειώσει η σεζόν γιατί χάνουν έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχουν τις δουλειές τους και θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξουν καλοκαίρι. Εδώ στα Γιάννινα, σε πολλές ομάδες αγωνίζονται φοιτητές, που θα φύγουν για τα σπίτια τους, όταν τελειώσει η σεζόν στο πανεπιστήμιο. Θα έχουν πρόβλημα οι ομάδες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όταν βάζαμε αγώνες Τετάρτη, πάλι γκρίνιαζαν οι ομάδες, γιατί οι παίκτες δεν μπορούσαν να φύγουν από τις δουλειές τους».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ σημείωσε: «Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα. Είναι πολύ νωρίς. Περιμένουμε τις εξελίξεις με την ευχή όλα να πάνε καλά και πολύ σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η μεγάλη δοκιμασία, επιστρέφοντας η ζωή στην κανονικότητα. Με λίγα λόγια, βλέποντας και κάνοντας. Τώρα μένουμε όλοι στο σπίτι και εφαρμόζουμε τους κανόνες προστασίας. Να περάσει η επιδημία και θα βρεθούν λύσεις για το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου