Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σωματεία «σε απόγνωση» ψάχνουν βεβαιώσεις στις ΕΠΣ – Χαθήκανε στους ΚΑΔ!!!



Η διαδικασία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη πολλά σωματεία έχουν ξεκινήσει την υποχρεωτική διαδικασία.

Διάφορα από τα έγγραφα που χρειάζονται το σωματείο μπορεί να προμηθευτεί μόνο από την ένωση (ΕΠΣ) που ανήκει. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

 

Χάθηκαν στους ΚΑΔ

Άλλες ενώσεις είναι ανοιχτές και άλλες όχι. Αυτό εξηγείται καθώς δεν έχουν όλες τον ίδιο ΚΑΔ (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας)!!! Βλέπεται στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητοι ΚΑΔ οι οποίοι πολλοί αφορούν σχεδόν τα ίδια αντικείμενα. Έτσι όταν κάποιος επαγγελματίες ή φορέας κάνει έναρξη ή τροποποίηση επιλέγει μέσα από μια ατελείωτη λίστα ΚΑΔ.

Στην παρούσα στιγμή μερικές ενώσεις έχουν κάποιο ΚΑΔ και μερικές άλλες άλλο ΚΑΔ! Η συνηθισμένη γραφειοκρατία και το αλαλούμ της χώρας δηλαδή. Οι «υπεύθυνοι» έχουν ξεκλειδώσει μερικούς ΚΑΔ ενώ άλλοι (που στην ουσία είναι το ίδιο αντικείμενο) είναι ακόμα κλειδωμένοι.

Οι επιχειρήσεις (στην προκειμένη περίπτωση οι ενώσεις) που δεν έχουν ακόμα «ξεκλειδωθεί» το ΚΑΔ δεν μπορούν να ανοίξουν καθώς έτσι θα παρανομήσουν.

Το ίδιο ακριβώς σημαίνει και με σωματεία τα οποία έχουν διαφορετικούς ΚΑΔ με αποτέλεσμα άλλα να μπορούν να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα τους και άλλα όχι.


ΠΗΓΗ : https://insport.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου