Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Με το αριστερό η αρχή στο Ζωσιμάδες, 1-1 με τη Λαμία


Με το αριστερό μπήκε στο γήπεδο του για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα ο Π.Α.Σ. Γιάννινα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Λαμία και σκορ 1-1!

Δεν το λες γεμάτο, δεν το λες και άδειο το Ζωσιμάδες, όμως οι φίλοι του Π.Α.Σ. είναι αρκετά εκδηλωτικοί. Στο δεξί πέταλο και οι λιγοστοί φίλοι της Λαμίας, που ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.


Χωρίς ποιότητα και πολλές φάσεις το 1ο ημίχρονο, αλλά με έναν Π.Α.Σ. να ανοίγει το σκορ στο 13΄με πολύ ωραίο γκολ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση χωρίς όμως αποτέλεσμα και στο φινάλε του ημιχρόνου παραλίγο να δεχτούν την ισοφάριση, στην μοναδική ουσιαστική φάση της Λαμίας ως τότε. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντιθέτως ήταν καλύτεροι και είχαν πολύ καλές ευκαιρίες, συν το γκολ της ισοφάρισης. Ο «Άγιαξ» είχε για ακόμη μια φορά την ατυχία να τραυματίζεται ο Πέδρο Κόντε και μάλλον είναι κάτι σοβαρό. Οι γηπεδούχοι σα να τα είχαν χαμένα μέσα στο γήπεδο μετά την αποχώρηση του Κόντε και ευτυχώς δεν δέχτηκαν κι άλλα τέρματα για να ηττηθούν. Κρατήθηκαν 12 λεπτά καθυστερήσεις!

Μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο είχαμε αμφισβητούμενη φάση για ανατροπή του Παμλίδη από τον Κορνέζο. Δεν υπάρχει όμως πέναλτι και πρόκειται για μία σωστή απόφαση όπως επαληθεύτηκε από το VAR. Στο 13΄ ήρθε το γκολ για τον «Άγιαξ» με φοβερή κεφαλιά – ψαράκι του Εραμούσπε, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια από δεξιά. Στο 19΄ απειλεί η Λαμία με πολύ ωραίο σουτ του Μπεχαράνο, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 38' ο Μπιλμπάο έκανε το σουτ από τον άξονα αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο ίδιο λεπτό ο Κόντε έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, εκτέλεση κόρνερ του Ντε Βισέντι από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Κορνέζου, πάνω στη γραμμή της εστίας έδιωξε ο Κιάκος.


Στο 50΄ είχαμε αλλαγή τερματοφύλακα καθώς ο Πριόρ τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Σλλιβκα και τον αντικατέστησε ο Σούλης. Στο 56΄ μετά από φάση διαρκείας η μπάλα φτάνει εκτός περιοχής στον Μπιλμπάο, αυτός σουτάρει δυνατά, λίγο έξω η μπάλα. Δυο λεπτά μετά έρχεται η ισοφάριση για τη Λαμία, σέντρα του Σιμόν από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Νούνιες και το 1-1. Στο 64΄ ο Π.Α.Σ. έχασε εκπληκτική ευκαιρία για να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ, ο Παμλίδης έπαιξε το 1-2 με τον Κιάκος, ο δεύτερος σούταρε από πολύ καλή θέση, πάρα πολύ καλή και η απόκρουση του Σαράνοφ και η μπάλα κόρνερ. Στο 72΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία, κυρίως από λάθος των γηπεδούχων. Ο Σλίβκα έκανε σέντρα από αριστερά ο Σούλης δεν μπλόκαρε καλά τη μπάλα, μπερδεύτηκε και με τον Μπιλμπάο, αλλά ο επερχόμενος Τζανδάρης αστόχησε σε κενή εστία. Άγγιξε ξανά το γκολ η Λαμία στο 77΄, ο Σλίβκα πάτησε ξανά περιοχή, βρήκε τον Τσιλούλη του οποίου το πλασέ εξουδετερώθηκε από τον Σούλη. Κι άλλη ευκαιρία για τη Λαμία στο 87΄, ωραίο σουτ του Τζανδάρη εκτός περιοχής, πετάγεται στο «παραθυράκι» ο Σούλης και βγάζει σε κόρνερ. Στο 90΄ μετά από πολύ ώρα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, σέντρα του Σόρια, κεφαλιά πάσα του Εραμούσπε, ψαλιδάκι του Λώλη μέσα από την περιοχή, πάνω από την εστία η μπάλα. 



Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος) : Πριόρ (52’ λ.τρ. Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (70’ Λιάσος), Κόντε (69’ λ.τρ. Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης (80’ Μορέιρα)

 

Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα) : Σαράνοφ, Αντέτζο, Νούνιες (79’ Τσάκαλος), Μανούσος (68’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (69’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο (87’ λ.τρ. Μπάμπης), Γκοράνοφ, Τσιλούλης, Κορνέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου