Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. Γιάννινα : Ήττα 3-0 από τον Παναθηναϊκό, προερχόμενη κυρίως από λάθη


Ήττα και στην τρίτη κάθοδο του Π.Α.Σ. Γιάννινα στην Αθήνα, αυτή τη φορά με σκορ 3-0 από τον Παναθηναϊκό, που παρότι δεν είχε πολλές ευκαιρίες κέρδισε με ευρύ σκορ!

Από μια στημένη μπάλα άνοιξε το σκορ ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, που δεν απείλησε σε άλλες περιπτώσεις σοβαρά τον Π.Α.Σ. Γιάννινα, παρότι είχε την κατοχή και την επιθετική πρωτοβουλία. Οι Ηπειρώτες κράτησαν αρκετά καλά αμυντικά, ενώ στην επίθεση δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Στην επανάληψη ένα λάθος του νεαρού τερματοφύλακα Αθανασίου έβαλε μπροστά με δυο γκολ την Αθηναϊκή ομάδα και στη συνέχεια με ατομική ενέργεια του Αιτόρ έγινε το 3-0. Άλλες φάσεις δεν υπήρχαν, ο «Άγιαξ» δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι στην ουσία με 2-3 ευκαιρίες, ένα στημένο κι ένα λάθος των αντιπάλων πήραν το ματς.

Πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς για τους «πράσινους» στο 10 λεπτό με τον Γκανέα να κάνει τη σέντρα και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Σούλη. Στο 15΄ ωραία ενέργεια και σουτ Σπόραρ, πέφτει και μπλοκάρει ο Σούλης, ενώ δεν έβλεπε και καλά λόγω σωμάτων. Πέντε λεπτά μετά δυνατό σουτ του Αιτόρ από μακριά, λίγο έξω η μπάλα. Στο 22΄ το ματς διακόπηκε με τον Σούλη να τραυματίζεται σοβαρά στον αυχένα  σε έξοδο που έκανε εκτός περιοχής και συγκρούστηκε με τον Σπόραρ. Τη θέση του παίρνει στο παιχνίδι ο Αθανασίου. Στο 30΄πρώτη φορά που απειλεί ο Π.Α.Σ., εκτέλεση φάουλ του Σόρια, πηδάει ο Μπαγκαλιάνης για κεφαλιά, δεν βρίσκει τη μπάλα, αλλά αυτή περνάει από όλους και κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στο 45΄ έρχεται το γκολ για τον Παναθηναϊκό από στημένη μπάλα, ωραία εκτέλεση φάουλ του Αιτόρ πάνω από το τοίχος, ο Αθανασίου αν και έπεσε σωστά δεν μπόρεσε να αποκρούσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Οχτώ ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων του πρώτο ημιχρόνου λόγω του τραυματισμού του Σούλη και στο 46 +6 ο Τζίμας σέντραρε από αριστερά, διώχνει με κεφαλιά ο Σάρλιας που πρόλαβε τον επερχόμενο Παντελάκη στο δεύτερο δοκάρι.

Μόλις στο 48ο λεπτό ευκαιρία για τον Παναθηναικό, ο Αιτόρ εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Αθανασίου συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του Εραμούσπε, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος, σουτ του τελευταίου, αποκρούει ο γκολκίπερ του Π.Α.Σ.. Στο 54΄ γίνεται το 2-0 και πάλι από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αιτόρ, αλλά τώρα φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ ο Αθανασίου, καθώς η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια. Στο 68΄ σουτ εκτός περιοχής του Ροσέρο, λίγο πάνω από την εστία η μπάλα. Στο 70΄ χατ-τρικ για τον Αιτόρ, που πήρε τη μπάλα από κεφαλιά του Ιωαννίδη, με ατομική ενέργεια κέρδισε τους αμυντικούς του Π.Α.Σ. και πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

 

 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Γκάνεα (Χουανκάρ 73΄), Σάρλια (Σένκεφελντ 81΄), Πούγγουρας, Σάντσες, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (Μπερνάρ 46΄), Τσέριν, Σπόραρ (Ιωαννίδη 37΄λ.τρ.), Αϊτόρ, Παλάσιος (Βέρμπιτς 73΄)

 

Π.Α.Σ. Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (Αθανασίου 28΄ λ. τρ.), Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίμας (Μορέιρα 64΄), Μπιλμπάο, Ροσέρο (Λιάσος 75΄), Παμλίδης (Σταματελόπουλος 64΄)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου