Σάββατο 6 Απριλίου 2019

"Πράσινο" το ντέρμπι, Μπιζάνι - Ηλιόκαλη 1-2, και τώρα....... μπέρδεμα!!!





Στο γήπεδο του Epirus Sport ο Πύρρος Μπιζανίου φιλοξένησε την ομάδα της Ηλιόκαλης και ηττήθηκε με σκορ 1-2 στο μεγάλο ντέρμπι του Β Ομίλου στη Γ΄ Ερασιτεχνική!

Οι δυο ομάδες πλέον ισοβαθμούν στην 3η θέση, που δίνει το εισιτήριο για την Β΄ Ερασιτεχνική, με 41 βαθμούς. Μετράνε από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ η διαφορά των γκολ στα ματς που έπαιξαν αντίπαλοι είναι 0 (2-3 νίκη το Μπίζανι μέσα στην Ηλιόκαλη, 1-2 η Ηλίοκαλη στην έδρα του Μπιζανίου). Επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα, όπου η Ηλιόκαλη έχει 63-23, άρα + 40, ενώ το Μπιζάνι 61-26, άρα +35. Στη παρούσα φάση υπερτερεί η Ηλιόκαλη, αλλά μένει η τελευταία αγωνιστική, όπου η Ηλιόκαλη φιλοξενεί τη Μηλιά και το Μπιζάνι παίζει και πάλι στο Epirus Sport ως φιλοξενούμενο με το Επισκοπικό. Ανάλογα με το πόση διαφορά θα έχουν στο ενεργητικό τους οι δυο ομάδες θα κριθεί και ποιος θα ανέβει κατηγορία στην ισοβαθμία.



Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι’ μπήκαν πολύ καλά στο ματς, μιας και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 10ο λεπτό και να μεταφέρουν το άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς να καταφέρουν να ανατηχθούν ορθολογικά. Χάνου μια διπλή ευκαιρία στο 35΄ με τον Καίσαρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, χωρίς ουσία. Να πούμε ότι οι γηπεδούχοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 4ο λεπτό.

Στην επανάληψη το Μπιζάνι μπήκε πιο «φουριόζο», χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Βράκα στο 49΄. Κι ενώ πίεζαν για την ισοφάριση, σε φάση επίθεσης των «πράσινων» γίνεται ανατροπή εντός περιοχής και δίνεται πέναλτι για να γίνει το 0-2. Η προσπάθειες των γηπεδούχων συνέχισαν να είναι άκαρπες, παρά την πίεση που ασκούσαν, ενώ η Ηλιόκαλη θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 82΄ σε μια πολύ καλή ευκαιρία στου Ζιάκα. Στο 91΄ έρχεται τελικά η μείωση του σκορ σε 1-2, μετά από στημένη μπαλιά και φάση διαρκείας, όπου περιπλέκει, όπως είπαμε και παραπάνω, τα πράγματα στην τελευταία αγωνιστική.



Οι καλύτερες φάσεις του ματς :

Στο 10΄ σουτ του Παππά εκτός περιοχής, η μπάλα χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην πλάτη του Κολιού που έχει πέσει σωστά και στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1.

Στο 18΄ σέντρα του Μόσχου από δεξιά, κεφαλιά του Ζιάκκα μέσα από την περιοχή, με διπλή επέμβαση μπλοκάρει ο Κολιός.

Στο 35΄ φάουλ του Στεφάνου, ο Καίσαρης πλασάρει από κοντά, αποκρούει ο Γκαραμέτσιος, στην επαναφορά και πάλι προσπάθεια του Καίσαρη, μπλοκάρει τελικά ο Γκαραμέτσιος.

Στο 43΄ φάση διαρκείας γύρω από την περιοχή του Μπιζανίου, σουτ του Φίλη από το ύψος της περιοχής, λίγο άουτ η μπάλα.

Ημίχρονο

Στο 49΄ κόρνερ του Γκόγκου από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Βράκα, πάνω στη γραμμή σώζουν αμυντικοί της Ηλιόκαλης.

Στο 56΄ επίθεση των «πράσινων» και ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Παππάς που προσπαθεί να γυρίσει προς την εστία εντός περιοχής, ανατρέπεται από τον Στεφάνου και δίνεται πέναλτι.



Στο 57΄ το εκτελεί εύστοχα ο Νάτσικας και κάνει το 0-2, όπου το πανηγυρίζει δεόντως.

Στο 71΄ βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μπιζανίου, ο Ζιάκκας σε φάση τετ-α-τετ πλασάρει πάνω στον Κολιό, που μπλοκάρει.

Στο 80΄ σουτ του Σκούφη από το ημικύκλιο της μεγάλη περιοχής, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Στο 82΄ φάουλ του Νάτσικα από το κέντρο, η μπάλα φτάνει στην περιοχή και αριστερά, σουτ του Ζιάκκα και η μπάλα περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κολιού.

Στο 91΄ φάουλ του Σκούφη από το κέντρο, κεφαλιά – πάσα του Γεωργάκη Φ. προς το αριστερό κάθετο δοκάρι, εκεί όπου πετάγεται ο Λαδάς και μειώνει σε 1-2.

Στο 93΄ ο Σκούφης σε φάση αντεπίθεσης περνάει και τον τερματοφύλακα Γκαραμέτσιο, σεντράρει από δεξιά, αλλά δεν είναι κανείς στο δεύτερο δοκάρι για να βρεθεί σχεδόν προς κενής εστίας.


ΜΠΙΖΑΝΙ : Κολιός, Ντέλλας, Στεφάνου, Γεωργάκης Π., Γεωργάκης Φ., Βράκας, Καίσαρης, Κωστής (Παλιούρας 46΄), Τύμπας (Γκόγκος 4΄ λγ. τραυμ.), Σκούφης, Λαδάς

ΗΛΙΟΚΑΛΗ : Γκαραμέτσιος, Μόσχος, Φίλης, Τσιώνης, Δήμος (Οικονόμου 46΄), Νάτσικας, Σκουτελιάς, Νίνος (Δάσκαλος 85΄), Ζιάκκας, Παππάς, Κοντοτάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου